В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ

„Руската армия има своя командна структура в Източна Украйна"
Обновена: 4 мар 2015 22:56 | 4 мар 2015 22:49,
504
 В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ
Снимка: архив Reuters

Хиляди и хиляди руски войници и военна техника присъстват в Източна Украйна в подкрепа на проруските сепаратисти, които се  бият срещу украинската армия. Това заяви помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Виктория Нюланд  на слушания в комисията по външните работи на Камарата на представителите.

"Бих казала, че те са хиляди и хиляди", цитира Франс прес отговора на Нюланд на въпроса колко руски военни има в Източна Украйна.

Тя добави, че от декември Русия е прехвърлила стотици единици военна техника, включително танкове и други бронирани машини, както и  тежка артилерия. „Руската армия има своя собствена командна структура в Източна Украйна с всички офицерски чинове", обясни още Нюланд.

Тя отказа да коментира по-подробно числеността на руските войски в Източна Украйна с аргумента, че изслушването й пред комисията за външни работи на Камарата на представителите не протича при закрити врата и не е класифицирано като поверително.

"Както каза президентът (Барак Обама) неотдавна, те (руснаците) финансират войната, подхранват я, командват я и я контролират", обвини Нюланд, която ръководи отдела на Държавния департамент за Европа.

Вчера Обама, френският президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел обещаха "силна реакция" на Запада в  случай на "сериозно нарушение" на въведеното в Източна Украйна прекратяване на огъня и призоваха за по-силна роля на ОССЕ при следене на спазването натова примирие, отбелязва АФП.

Президентът Барак Обама все още не е взел решение по въпроса за изпращане на оръжия за Украйна, за да се защитава тя  от атаките на сепаратистите в източната част на страната, активно подкрепяни от Русия, продължи Нюланд, цитирана от Асошиейтед прес.

Тя добави, че президентът получава препоръки и съвети от редица правителствени агенции по въпроса, но още не взел  решение.

АП отбелязва, че конгресната комисия засилва натиска върху Обама да изпрати оръжия в Украйна. Много европейски правителства обаче са против изпращане на каквато и да е американска военна подкрепа за украинското правителство, опасявайки се, че това само ще налее масло в огъня на войната.

Нюланд съобщи, че тази седмица американски екип ще обсъжда в Европа възможно затягане на санкциите срещу Русия, ако мирното споразумение от Минск не се спазва. Тя изрази загриженост от новините за тежък артилерийски обстрел около Донецк и по шосето за Мариупол, както и за нов руски конвой, навлязъл на украинска територия. Според нея са регистрирани 100 нарушения на примирието.

Нюланд добави, че санкциите, забраняващи на американски и европейски компании да оперират в Крим, остават в сила, докато полуостровът не бъде върнат под контрола на Киев. Тя уточни, че изпълнението на споразуменията от Минск не е обвързано със санкциите, наложени заради анексирането на Крим от Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
15
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Ами американците имат хиляди и хиляди войски навсякъде по света!Е, и?Как за Америка това е нещо много хубаво, а за Русия е нещо много лошо?
261
2
 
7
 
! Отговори
Виктория Нуланд преди 9 години
...хиляди и хиляди руски войници...***! Сами поднесахме Украйна, като сьомга на сибирската мечка.
260
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** USA!
259
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ukrainec 369Пак и теб и Гари Каспаров който не му липсва логика но изглежда има интереси ви питам:На кой ще навреди убийството на Немцов и КОЙ ще го ползва.1. Путин - определено ще му навреди2. САЩ и неолибералите в Москва - Определено ще ползват всяка капчица политическа енергия за собствени цели.Путин е Олигарх, Диктатор но определено не е *** и за толкова слаба фигура няма да се реши на Убийство. Вашингтон и сие поределено ще го направят на съвеста им колко са убийствата...
258
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ukrainec 367Определено нямаш военно обрзование.Спецназ в момента да дивесионни групи за ликвидиране на ВИП личности или особенно важни инфраструктурни обекти.Колко политици/висши военни/опигарси са убити в Украйна или колко ТЕЦ,ВЕЦ,АЕЦ,Мостове и т.н. са професионално вдигнати във въздуха?Това не за групи тип КОМАНДОС за атакуване фронтално на укрепени и добре въоръжени обекти. Спецназ за Опълченците обаче значи точно това.
257
17
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
Руският опозиционер Гари Каспаров призова САЩ и света да засилят изолацията на руския президент Владимир Путин и да въоръжат Украйна, предаде Франс прес.Призивът беше отправен по време на изслушване в Сената на американския Конгрес."С тумор не може да се преговаря. Подобно на тумор Путин и неговият елит трябва да бъдат изрязани", заяви бившият световен шампион по шахмат."Борис Немцов беше убит, защото можеше да бъде убит. Путин и неговият елит смятат, че след 15 години на власт могат да правят каквото си искат. За тях няма червена линия, която не бива да прекрачват", добави Каспаро
256
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ukrainec 365Объркал си друже. Новия Крал още не се е накрал и иска висок петрол. Смяната на Властта му беше 8 Млрд$ за празнуване извадени от неговия джоб за цяла САрабия.
255
10
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
Tук някой от перхидролките спомена,че *** трябвало вече да прати спецназовците наистина в Украина.Да отиде в Русия и да попита самите руснаци -има ли руски спецназ в Украина,и да намине в някое гробище-отговорът е там.Как може да има хиляди погребани спецназовци наскоро а да няма живи в Украина? Какво-всички ли ги изтрепахме вече ?
254
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainecОбъркал си раздела друже ... История и биология са в раздел Образование
253
9
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
Новият крал на Саудитска Арабия възнамерява да доведе икономическото задушаване на Русия до краяПлахите надежди на Московските сатрапи няма да се сбъдне : новият крал на Саудитска Арабия планира да налее още петролния пазар, като по този начин доубие икономиката на Русия. По-рано властите на Кралство открито заяви, че "бензиностанция" на Путин няма място на петролния пазар.
252
14
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
Време е да спрем да повтаряме руски пропагандни глупости - даже и руснаците не са славянски народ, според проучванията на ДНК състава на европейските народи, защото имат 42% славянски състав, а поляците имат 60% германски състав. Българите имаме под 12% славянски състав, а чехите 14% славянски състав. Гърците имат над 22% славянско ДНК и те ли са славянски народ? . Какво значи \\\"славянски народ - просто няма такъв! Никой не може да назове името и на едно \\\"славянско племе. Българите имаме 54% тракийски състав, който ни прави най-хомогенната нация в тази част на света. Просто се горде
251
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Навремето когато Сега също е така, ама тоя път козируваме на Вашингтон. Свобода ли? Независимост ли? Мухахаха! От 70 години насам такова понятие тук не важи. Просто сменихме единия Голям брат с другия.
250
8
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
--*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
249
1
 
11
 
! Отговори
Нед преди 9 години
То и Хитлер искаше да марширува в Москва ............ :D
248
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 357Анонимни пиши си името та да ди се смеем персонално.за 1 година:от 8 гривни за долар в момента са 24Националния неприкосновен запас е опоскан няма запаси от храни и прочие.Социалките се спират, Пенсиите се намаляват Комуналката се покачва250000 фалирали предприятия.с други думи Украйна с бодри крачки е тръгнала към фалит.
247
4
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
показателно кървави сълзи сълзи ронят сащ въпреки колосалните средства вложени в украина плановете им си провалят след опита за братоубииствена воина и дестабилизация на русия идва техният ред на практика в северна корея има 5 милиона руско китаиски воиници които ще накажат сурово световният хегемон когато му доиде времето
246
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До мрадев 355Прави разлика между Чечня 1 и Чечня 2Знаеш вица - Написно на стената на писоара - Всеки може да опикае стените и пода бъди МЪЖ Осери тавана!В Чечня Елцин и сие *** не само тавана на тоалетната, а и цялата Къща и част от пейзажа. Отклонени милярди. Продадени оръжия на джихадистите и прочие...Малко преди Чечня 2 сожиха на власт Путин. Той каза 4 генерала знаят какво се прави и няма да ви стопирам. Сринаха с артилерия и Авиация всяка съпротива и с много малки загуби спечелиха.
245
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепата за ваги...аа путин пада ли пада. И без оръжия Украйна ще спечели.
244
8
 
4
 
! Отговори
кирил преди 9 години
здравей боби, добре е че си тук ,за да ти се посмеем отново.спора трябва да го водиш с руските медии,които изпращат кореспонденти на място и интервюират руски военни. много от военните са там без всякакво желание. може би трябва да поспориш и с майките на убитите руски военни в украйна
243
8
 
4
 
! Отговори
мрадев преди 9 години
навремето в чечня,руски самолети без обозначителни знаци дни на ред бомбардираха грозни. имаше чеченски и руско население. убиваха наред. в същото време от Москва твърдяха че не знаят чии са тези самолети. на всякакви абсурди сме се нагледали и никой не вярва на руската официална пропаганда. разбира се има и честни руски журналисти и хора които изнасят истината