Без вина - виновна! 23 години в очакване на смъртта

Обвинили неоснователно американка, че е убила сина си
Обновена: 24 мар 2015 14:24 | 24 мар 2015 14:12, Елка Василева
17
Без вина - виновна! 23 години в очакване на смъртта
Дебра Милке. Снимка: БТА

Американка от германски произход беше оневинена в американския щат Аризона 23 години след като е била произнесена смъртната й присъда, предаде Франс прес.

Дебра Милке, която днес е на 51 години, е била осъдена на смърт за убийството на 4-годишния си син Кристофър, извършено през 1989 г. в щата Аризона. Тя винаги е твърдяла, че е невинна.

Милке е била осъдена единствено въз основа на свидетелски показания на главния разследващ убийството. Детективът Армандо Салдате заяви в съда, че Милке е признала пред него, че е наела двама мъже, за да убият 4-годишния й син и тя да получи парите от застраховката, сключена на името на детето.

В съда Милке обаче отрече да е признавала подобно нещо пред Салдате. Не беше открит нито запис от предполагаемите признания, нито свидетели, които да потвърдят твърденията на детектива.

Преди две години смъртната присъда на Милке беше анулирана от апелативен съд. Мотивът беше "скандалното поведение" на основния разследващ Армандо Салдате по време на първоначалния процес, което не е било взето предвид от прокурорите.

Обвинението обжалва пред Върховния съд на щата Аризона. През това време Дебра Милке беше пусната условно на свобода. На 17 март Върховният съд на Аризона отказа да разгледа последната жалба на обвинението срещу анулирането на присъдата на Милке. Вчера съдията Роса Мроз от съдебен окръг Марикопа, в щата Аризона, обяви, че всички обвинения срещу Милке са снети.

По случая Милке двама мъже - Роджър Скот и Джим Стиърс, се признаха за виновни и бяха осъдени на смърт. Те все още очакват изпълнение на присъдите си в затвор в Аризона.

На 2 декември 1989 г. Милке, която по онова време била разведена, пуснала сина си да отиде със съквартиранта й Джим Стиърс в търговски център във Финикс, за да видят Дядо Коледа.

Стиърс и приятелят му Роджър Скот обаче отвели детето в затънтено дере извън града и го убили с три куршума в главата.

За последните 40 години Милке е 151-ият осъден на смърт в САЩ, който впоследствие е оневинен, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Данаил Лазаров преди 8 години
Който иска може да види това....osadenbezvina.blogspot.bg/
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там може смъртна присъда като си отнел чужд живот, а тук не, защо ли?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези двамата не може ли да ги разпитат с детектор на лъжата? Може и да не доказателство, но ще се знае.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, да допуснем, че тя е изключението, което потвърждава правилото. Не напразно там бавят много изпълнението на смъртните присъди. Но много по хуманно е , убиецът да бъде изправен пред създателя, там с жертвата да се оправят.
10
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SHTOM E GERMANKA ZNACI E VINOVNA.GERMANZITE UBIVAT I DEZATA SI SHTOM IM E IZGODNO.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да дойде пак !!! и да ни каже, че това че уж била невинна не значело нищо. Както го направи миналата седмица с оневинения ***, който прекарал 39 г. в затвора без да е виновен. Тогава тя каза, че той уж бил невинен.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Делата за убийства се водят винаги под голям обществен натиск така че колкото по бързо се намери убиец толкова по добре за разследващите. Всички знаем как стават нещата с оправен адвокат съответно обвинител.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българинАко е влезнал да краде и е убил роднина - не просто бих го убил, бих го одрал жив! При това безплатно. А за племето, което има само права, с удоволствие бих сложил качулката.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми ако е невинна и я убият??
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами ако е виновна все пак?
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българингадна тема, но1. всеки, който е изгубил близък човек, заради някой ***, може да се превърне в екзекуторне е необходимо да товариш някой "невинен" 2. пък и процеса може да се оптимизира така, че подсъдимия в един момент да се самоубие
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега я чакат милиони от застраховката + компенсации заради присъдатаама егати живота дето е имала, да те обвинят в убийството на собственото ти дете, да живееш с тая мисъл 23 години в затвора в очакване на смъртно наказание ... не знам какъв родител може да има тази психика
2
2
 
15
 
! Отговори
Nia преди 9 години
За съда от значение дали даден човек е виновен или не са само доказателствата,така,че всякакви други предположения не са относими.Дайте да осъдим на смърт човек само на базата на предположения
1
27
 
14
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
И пак не е ясно дали тя е замесена или не....... това че няма доказателства не означава че не го е направила