В Ню Йорк са арестувани две жени, готвели се да взривят бомба

И двете имат американско гражданство
2 апр 2015 21:58, Елка Василева
11
В Ню Йорк са арестувани две жени, готвели се да взривят бомба
Снимка: архив, Reuters

В Ню Йорк са арестувани две жени, обвинени, че се готвели да направят и взривят бомба в Съединените щати, предаде Франс прес, като цитира в. "Ню Йорк таймс". Според вестника те поддържали връзка с Ал Кайда на Арабския полуостров.

Двете жени - Ноел Веленцас на 28 години и Ейша Сидики на 31 години - живеели в апартамент в нюйоркския район Куинс. И двете имат американско гражданство.

Те обсъждали онлайн възможни мишени за атентат, но няма данни за конкретен терористичен заговор, съобщи Ен Би Си.

Очаква се днес двете да бъдат изправени пред федералния съд в Бруклин.

Шефът на отдела за борба с тероризма на нюйоркската полиция Джон Милър каза, че двете жени са задържани, след като следователи под прикритие установили, че те се готвели да направят самоделна бомба.

Милър добави, че не е имало заплаха за обществото. Има доказателства, че двете жени се интересували от пропагандата на Ислямска държава в интернет, но изглежда те не са имали пряк контакт с групировката, добави полицейският началник.

ФБР засега не коментира арестите, добавя АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: бомбаНю ЙоркжениСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе има ли фередже-не му давай гражданство
4
1
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
amerika gi sazdade amerika da im bere gaileto.dremi za amerikancite napravo se pritesnih.
3
3
 
17
 
! Отговори
Do 6 преди 9 години
Когато терористичен акт има - защо не са го предотвратили? Когато наистина го предотвратят - ама защо, бе, то нали още го нямало? Когато терористите свободно преминават границите - скандал! Когато решат да им запорират паспортите да не влизат - ужас, намирисва на полицейска държава! Ама вие знаете ли какво искате, бе?
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми, не е открито взривно устройство. Да ги чакат да си го набавят ли? Планирането на терористичен акт и опитът за връзка с терористична групировка също са престъпление.
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обсъждали са възможни мишени за атентат, няма данни за конкретен терористичен атентат, нямат пряк контакт с групировката, но ги изправят пред федерален съд? Сега остана да ми кажете и че не е открито взривно устройство у тях и историята вече ще засмърди яко.