Осъдиха Джохар Царнаев на смърт

Той е автор на атентатите на бостънския маратон през 2013 г.
16 май 2015 07:44, Анисия Иванова
48
Осъдиха Джохар Царнаев на смърт

Авторът на бомбените атентати на маратона в Бостън през 2013 г. Джохар Царнаев бе осъден на смърт от 12-членен състав от съдебни заседатели, предаде Франс прес.

Съдебните заседатели трябваше да са единодушни за тази присъда срещу 21-годишния Царнаев. Разискванията им продължиха 14 часа. Съдебните заседатели бяха единодушни по 6 от 17-те пункта на обвинението, за които се предвижда смъртно наказание.

На 8 април те признаха Царнаев за виновен по всичките 30 пункта на обвинението за двойния атентат и убийството на полицай при преследването след атаката, припомня ДПА. Младият мюсюлманин от чеченски произход, който е пристигнал в САЩ на 8-годишна възраст, не реагира при съобщаването на присъдата.

На 15 април 2013 г. две самоделни бомби избухнаха почти едновременно сред събралото се множество близо до финиша на маратона в Бостън. Загинаха трима души, сред които 8-годишно дете. Ранени бяха 264 души, на 17 от които трябваше да бъдат ампутирани крайници.

Това бе най-смъртоносният атентат на територията на САЩ след самоубийствените нападения от 11 септември 2001 г. срещу Ню Йорк и Вашингтон, отбелязва ДПА.

"Най-тежката присъда е подходящо наказание за това ужасяващо престъпление", заяви министърката на правосъдието и главен прокурор на САЩ Лорета Линч, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Защитата напразно се опита да пледира смекчаващи обстоятелства, твърдейки, че Джохар Царнаев е бил под влиянието на по-възрастния си саморадикализиран брат Тамерлан, който загина четири дни след атентатите при престрелка с полицията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ аз съм на същото мнение. Гледах няколко пъти записите от маратона и никой не може да ме убеди, че с такава лекота ще носи само на едното си рамо 10 кг тенджера пълна с гвоздеи и метал. Тои е слабичък и даже и не се е превил и наклонил от тежеста. Да не говорим,че раниците , които показаха след взрива и неговата са напълно различни като цвят. Гнило е това дело .
24
2
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Като кажат че бг се населява прдимно от папагали се сърдим вземи чети библията корана и пиши
23
2
 
1
 
! Отговори
И преди 8 години
Ми вижте сеа на негово място ша намерим друг даже от българия щот материала беден по евтин ша ни излезе
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се прави, а не като в Европа, където щяха да му се извиняват, че не са му създали условия да се интегрира и да му дадат 5 години условно.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ ГОЛЯМАТА ТЕРОРИСТИ4НА ОРГАНИЗАЦИЯ Е КОМИНТЕРНА
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не вярвам това момче да е извършило този атентат. Сготвили са го за да си плашат народа и да си увеличават бюджета. Всъшност ЦРУ е най- терористичната организация в света, Путин да ги накаже!
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, сега демократична Европа да каже нещо? Нали скочихте веднага срещу унгарците като искаха да връщат смъртната присъда?Няма ли да направите поне забележка на краварските си приятели?
18
2
 
8
 
! Отговори
Дуло преди 8 години
в стара България се е прилагала ку4а смърт . В яма с прегладнели ку4ета се мята затворника със с4упени колена и лакти . От там идва и израза ку4ета го яли
17
2
 
10
 
! Отговори
Пецо преди 8 години
Министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ се казва Линч ?!!
16
3
 
3
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
този го дайте на нашия в Атина за го заколи и свари...
15
8
 
15
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Точно по времето на "атаките" на 9/11, в Ню Йорк се провеждаха няколко паралелни упражнения на полицията, секретните служби и въздушната отбрана, която имитираше ... нападение на СТЦ със самолети!!!!!!!Точно по времето на "терористичния акт" в Бостон, полицията и секретните служби провеждаха упражнения, при която се имитираше ... нападение на терористи срещу публика при спортни събития!!!!!! Каква случайност само!
14
3
 
17
 
! Отговори
РЕЖЕТЕ ТОПКИТЕ преди 8 години
НА ТАКИВА ИСЛЯМСКИ ИЗВЕРГИ-УБИЙЦИ ТРЯБВА ДА СЕ РЕЖАТ ТОПКИТЕ,ПРЕДИ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ СМЪРТНАТА ПРИСЪДАЗАЩО ?АМИ ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ 101-те ДЕВИЦИ НА ОНЯ СВЯТ
13
2
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Понякога и амитата имат проблясъци.С това искам да поздравя всички джихадисти с отровната спринцовка.
12
9
 
25
 
! Отговори
ДА МИ.. преди 8 години
Американцит изтрепаха НАД Два МИЛИОНА И ПОЛОВИНА ИРАКЧАНИ НЕ ЧУХ НЯКОЙ ДА ПИШЕ ОБВИНЕНИЕ В СВЕТОВЕН ФАШИЗЪМ ;-) МИ СИРИЯ ЛИБИЯ,СОМАЛИЯ ЕГИПЕТ УКРАЙНА,........... 180 КОНФЛИКТА ЗА 15 ГОДИНИ
11
7
 
18
 
! Отговори
До цървулко преди 8 години
С кое не си съгласен това ,че в САЩ ще ти лепнат доживотен с постановка ли ?Образовай се над 80% от обвиненията там за тероризъм и тн. са крути постановки от службите Това е нация изградена ексклузивно от *** които се държат в перманентен страх и постоянна паника
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'ви трагедии, бе, чуек!Помня каква радост бе на 11 септември - особено в Палестина, където арапите бяха наизлезли барабар със сополивите си дечица. Лееше се шербет по улиците!
9
7
 
10
 
! Отговори
олеле Дебили преди 8 години
Нагледно Деморацията на кръволоците от САЩЗнаете ли как се повдига обвинение в тероризъм.Чатите си в Фейса и внедрен агент на ФБР ви пита Искаш ли да взривим световен Търговски център.Ти казваш давай да го направим.Тий казва имам експлозив искаш ли да го купиш Ти казваш пращай в този момент у вас влиза SWAT и заминаваш а Електрическия стол в Демократична америка с обвинение за Тероризъм
8
11
 
11
 
! Отговори
х преди 8 години
Това е абсурд Еврейско промити мозъци Този е отличен студент по електроника и десетки от професорите му опровергават това ЕНевинен ще плати за конспирацията Бостънски Атентат и ще убият невинно момчето .
7
8
 
9
 
! Отговори
Яко! преди 8 години
"Младият мюсюлманин от чеченски произход, който е пристигнал в САЩ на 8-годишна възраст, не реагира при съобщаванетон на присъдата."_________________Железен! Чеченците са железни!
6
7
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
е, шанса да се оттърве не е малък, ще чака 20 години докато изпълнят присъдата, а до тогава не се знае. прогресивни интелектуалци и толерасти избуяват в белите държави, америка не прави изключение.