В САЩ хакнаха личните данни на 4 млн. чиновници

Атаката може да е засегнала всяко федерално ведомство
Обновена: 5 юни 2015 14:08 | 5 юни 2015 08:02, Елка Василева
3
В САЩ хакнаха личните данни на 4 млн. чиновници
Снимка: архив, Reuters

Правителството на САЩ съобщи, че е разкрило компютърно проникване, при което са откраднати личните данни на 4 милиона правителствени служители, предаде Франс прес.

Кибератаката била разкрита през април от Бюрото по управление на персонала, което отговаря за подбора на сътрудниците на федералните министерства и ведомства и предоставянето им на достъп до поверителна информация.

Според в. "Вашингтон пост", който цитира пожелали анонимност американски официални лица, компютърната атака е извършена през декември от китайски хакери. ФБР съобщи, че разследва кибератаката.

Според цитиран от Асошиейтед прес пожелал анонимност сътрудник на конгресмен са били хакнати данни, които се съхранявали в Бюрото по управление на персонала и в министерството на вътрешните работи. Според друг пожелал анонимност американски официален представител хакерската атака би могла потенциално да е засегнала всяко федерално ведомство.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg


 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: САЩкомпютърна атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С техните камъни,по техните глави.....А нещо в България лекичко подминаваме новините за скандалните подслушвания на ЦРУ по целият свят????И що така?????