Братът на Джордж Буш ще се бори за номинацията на републиканците

Знаем, че Америка заслужава нещо по-добро, заяви Джеб Буш
Обновена: 16 юни 2015 09:23 | 16 юни 2015 09:07, Елка Василева
3
Братът на Джордж Буш ще се бори за номинацията на републиканците
Джеб Буш. Снимка: Reuters

Джеб Буш обяви официално, че ще се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември догодина, предадоха световните агенции.

"Кандидат съм за президентските избори в Съединените щати", заяви 62-годишният Буш пред свои привърженици на препълнен стадион в Маями, Флорида, повече от шест месеца след като потвърди, че проявява интерес към най-висшия пост в страната.

Още по темата

"Партията, която държи Белия дом (демократите, които излъчиха кандидатурата на президента Барак Обама), вече е на път да планира едни първични избори без неизвестност, за едни избори без промяна", каза той, визирайки статута на Хилари Клинтън на твърд фаворит в борбата за номинацията на демократите, другата голяма партия в САЩ.

"Вие и аз знаем, че Америка заслужава нещо по-добро", отбеляза още заядливо Буш, предупреждавайки, че "президентството не може да бъде предавано от един либерал на друг".

Републиканецът говори надълго за равносметката си като губернатор на югоизточния щат Флорида в периода 1999-2007 г. - пост, който той представи като най-добрата подготовка за президентството.

Джеб Буш е син и брат на последните републикански президенти на Съединените щати - Джордж Буш старши (1989-1993 г.) и Джордж Буш младши (2001-2009 г.)

Той неслучайно е избрал за мото на своята кампания "Джеб!", в опит да изгради независим свой образ. На събитието присъства 90-годишната майка на Джеб Барбара, но никой от двамата бивши президенти.

Буш обеща да донесе на Съединените щати 4 процента годишен икономически растеж, който да генерира 19 милиона нови работни места.

Той разкритикува небрежната според него външна политика на Обама и неговия екип, включително Хилари Клинтън, и обеща да възстанови въоръжените сили на САЩ и да поднови близките връзки с Израел и други традиционни съюзници.

На събитието присъстваха много представители на латиноамериканската общност - най-голямото малцинство в Съединените щати - на чиято подкрепа Джеб Буш много разчита. Съпругата му Колумба е от мексикански произход.

Джеб Буш е 11-ият кандидат за номинацията на републиканците. За разлика от лагера на демократите, където Хилари Клинтън е отявлен фаворит, борбата за номинацията на тази партия се очертава много оспорвана, като проучванията на общественото мнение отреждат сходни резултати на няколко претенденти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
все ненормални се натискат за президенти за толкова години не видяхме и нечухме един свестен човек да говори за мир на земята само за оръжие и печалба
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на американците им е дошло до гуша от тези -Бушовци