Долната камара в САЩ отхвърли изтеглянето от войната с "Ислямска държава"

Камарата на представителите гласува за оставането на войниците
Обновена: 18 юни 2015 08:09 | 18 юни 2015 07:50,
11
Долната камара в САЩ отхвърли изтеглянето от войната с "Ислямска държава"
Снимка: архив, Reuters

Камарата на представителите гласува за оставането на американските войски, сражаващи се с "Ислямска държава“, в чужбина, въпреки липсата на официално разрешение на конгреса за военни действия срещу групировката, съобщава The Hill, цитиран от "Фокус”.

При първото по рода си гласуване откакто администрацията на Обама започна въздушните удари преди 10 месеца, Камарата на представителите отхвърли резолюция, с искане президентът да изтегли войските в следващите шест месеца. Резолюцията подкрепиха 19 републиканци и 120 демократи. Срещу нея гласуваха 288 членове на долната камара на Конгреса на САЩ.

Гласуването не се раздели, както обикновено, по партийна линия. Мнозинството демократи и републиканци се обявиха против. Документът предвиждаше изтегляне на войските до 30 дни, но срокът може да се удължи, ако администрацията на президента реши, че няма да е безопасно това да стане в по-кратки срокове.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До АнонименАбе Одисей,християнството е изживяло своето средновековие отдавна!Също и кръстоносните походи и мисионерството.Докато исляма е дълбоко затънал в собствените си средни векове на насилие и завоевания.Не забравяте,че сега е 1500 и някоя година по тяхното летоброене!Ами съответства им на поведението!
2
0
 
1
 
! Отговори
А бе преди 7 години
До Анонимендо 9 Само един въпрос:Защо ИД не е извършила НИТО ЕДНО враждебно действие срещу Израел,а се сражава изключително срещу неговите врагове????Точно там е заровено кучето!Между другото от Израел имаше изявление,че никога сигурността им не е била толкова добра.А ИД е на броени километри от границата им....
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКО СЕДЯЩИТЕ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ СЕ ЗАПИСВАТ ВЪВ ВОЙСКАТА. АКО ГИ ИЗВЕДАТ ОТ ТАМ ТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ПАК ДА СИ ГИ ИЗДЪРЖАТ. НЯМА ФАЙДА