Новата дрога "флака" – евтина, опасна и смъртоносна!

Непознатия досега наркотик подлуди Америка
20 юли 2015 13:15,
24
Новата дрога "флака" – евтина, опасна и смъртоносна!
Снимка: Кадър Нова телевизия

Гол мъж тича по улиците на Флорида. Друг се опитва да разбие вратата на полицейски участък. Трети прескача ограда и се нанизва на остър шип. Всички те са под въздействието на най-новата дрога – флака.

Непознатия досега наркотик подлуди Америка. Дрогата е китайска, много евтина, но изключително опасна. Отчасти е стимулант, отчасти халюцинатор. Таргет за тази дрога са младите хора. Поръчват си я от интернет. Само във Флорида вече има 30 смъртни случая след употребата ѝ.

Флака е дизайнерска дрога, изключително евтина, но и изключително опасна – не само за тези, които я взимат, но и за всеки, който се изпречи на пътя им. Наричат я синтетичната дрога на новото поколение. Произвежда се в незаконни лаборатории в Китай, съобщи Нова телевизия.

Чикаго се оказва гара-разпределителна за новия наркотик. Тук пристигат най-много директни полети от Китай. Ралф Пикърели е шеф на Агенция "Митници и защита на границата" в Чикаго. Тук е една от 12-те бази в цялата страна, в които се проверяват пратките от чужбина. Сред агентите в Чикаго има и българи. Всички те - тренирани да разкриват замаскирани нелегални наркотици и други стоки.

Флака най-често е маскирана като филтър за басейн. В тях властите откриват пакети с твърди кристали с много специфичен мирис. Залавянето е трудно.

От Федералната агенция за борба с наркотиците се надяват, че модата й ще премине бързо. Но за няколко долара на доза, флака е все по-предпочитана от младите хора - евтина и с бърз ефект. Продава се между 3 и 5 долара на улицата. 

Наркотикът действа подобно на кокаина и хероина, но е много по-силен от тях. Кара хората да вършат странни неща и развиват мания за преследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
до Гошу преди 8 години
Втората, "фекалната", се казва "дженкем". Много е популярна в Замбия, не в Латинска Америка.
14
3
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Най-изродските дроги в света са две:"крокодил" - руско-православна дрога, носител на евразийските ценности (ха-ха-ха), от която започва да ти капе месото и се виждат костите ти. Видях една рускиня, на която костта на ръката беше така хубаво лъснала, като на скелет, че ставаше за учебно пособие.Втората дрога и забравих името, употребяват е в Латинска Америка. Прави се така: изстъргват се от канала фекали и се оставят на слънце в добре запушена бутилка да ферментират. След това ги дишаш :))))
13
0
 
22
 
! Отговори
Нико преди 8 години
Всичко ясно , НО защо в статията 4 пъти се споменава ,колко е евтина .Още от първия път се разбира .... Сякаш да ни набият в мозъка , че коката ,амфетките и прочие са значително по-скъпи и трябва едва ли не да се възползваме.Хайдеее на промоцията младежиии.... Жалко !
12
1
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименПолитици забраняват пушенето та цигари а в същото време същите политици искат да се разреши д рогата. .е гаги двуличие *** ..това са хората които вкарват д рогата и държат каналите. .да едно с висши полицаи. ..това е факт ...
11
3
 
6
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Много е добра за войници!
10
4
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Ти си представи само как ще изглежда първите месеци и години от тая легализация т! Хора ще търчат я с картечниции я с мечове и ще колят или прострелват дракони и зомбита по улиците! Естествено ще има и заколени и или разтреляни такива които не са вземали дрога! Естествено след това идва и пристрастяването което води до обири и кражби на хора които не вземат наркотици и т.н. и т.н. Ако това можеш да компенсираш по някъкъв начин съм съгласен с теб!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо като във виц - китайците дават на краварите от тяхното лекарство.Май така трябва да ги лекуват с техните камани по техните кухи крътуни!
8
4
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Не става така
7
8
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
У нас май отдавна се злоупотребява с това нещо
6
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да легализират наркотиците. Ще се получи естествен отбор.1. В Хазната ще се вливат милиони левове.2. Който иска, ще е свободен да опитва (неограничение на свободата).3. Естествения отбор ще си свърши работата, като ще остават живи по-качествени хора.
5
28
 
16
 
! Отговори
Do 8 преди 8 години
Тая дрога е новост от Китай ( Братския на руснаците народ) Иначе руският "крокодил" си е абсолютно руски пробив - нека не забравяме, че руснаците са първи в света по потребление на наркотици.
4
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от това трябва да дадат на нашите политици да видиш как ще си скъсат г.за да тичат да оправят България :))
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не всички халюциногени действат деструктивно за приемащия и околните. Този наркотик тук явно е някаква странна широкоспектърна смесица и наистина е опасен за всички наоколо.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соли за вана под друго наименование ... Все същият ефект , все същите химични *** ... DON'T PANIC IT'S ORGANIC !!! Това що не произлиза от майката природа не ми го хвалете !
1
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и без наркотици правят същите работи...