Доналд Тръмп отново с провокативен тон на дебат

Кандидатите на републиканците за Белия дом проведоха втория си дебат
17 сеп 2015 08:54, Елка Василева
15
Доналд Тръмп отново с провокативен тон на дебат
Доналд Тръмп и Джеб Буш. Снимка: Reuters

Кандидатите на републиканците за Белия дом проведоха втория си дебат. По време на събитието, организирано от Си Ен Ен, партийният фаворит Доналд Тръмп бе подложен на нападки от конкурентите си след серия от негови скандални публични изказвания, предаде БНР.

В президентската библиотека на името на Роналд Рейгън, която се намира недалече от Лос Анджелис в щата Калифорния, и пред телевизионните екрани, публиката очакваше ясно да отличи кои са по-добрите кандидати в надпреварата за Белия дом. 11-те републикански кандидати трябваше да покажат най-доброто от себе си, защото и в края на месеца приключва поредният период за набиране на средства от донорите.

Още по темата

От началото на кампанията си Доналд Тръмп породи противоречиви коментари с изказвания, които бяха приети като дискриминационни и сексистки. Неговите виждания да изгради стена по южната граница, която да бъде платена от Мексико, и желанието му да изгони всички нелегални имигранти доведоха до заклеймяване и от ляво, и от дясно.

През седмицата вицепрезидентът-демократ Джо Байдън, около когото има спекулации, че може да се включи в надпреварата, подчерта, че Тръмп е успял напълно да очерни цяла група от хора и че подобен „ксенофобски“ подход не имало в близко време.

На продължилия около 3 часа дебат Тръмп запази своя провокативен тон и изтъкна опита си като бизнесмен за основно свое предимство. В същото време по въпроса за данъчната политика Тръмп изрази центристка позиция, като се съгласи богатите да плащат по-големи данъци и допълни, че скоро ще представи план за намаляване данъците на средната класа.

Основният му опонент се оказа бизнесдамата с противоречив управленски опит Карли Фиорина, която обърна внимание на това, че като бизнесмен Тръмп е натрупал много задължения. Тя отвърна и на неговия сексистки коментар от интервю по-рано, в което той се усъмни в способностите й да управлява като президент: Мисля, че жените в цялата страна чуха много ясно думите на г-н Тръмп.

В лично откровение по въпроса за борбата с наркотиците Фиорина заяви, че заедно със съпруга си е погребала свое дете, което е било наркозависимо и призова за повече инвестиции за борба в тази сфера.

Карли Фиорина спечели аплодисментите на залата след емоционалния си апел към президента Барак Обама да се спре финансирането на организация, атакувана от противниците на абортите с обвинения, че се занимава с търговия на органи.

Междувременно по отношение представянето на Джеб Буш анализатори коментираха, че той не е успял да покаже ентусиазъм и монотонното му говорене би довело до спад в подкрепата към него.

Първият дебат на демократите е на 13-ти октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп е умен мъж,чел съм му книгите,без грешка е!
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
*** до *** и това ще държи ядреното куфарче господ да ни е напомош
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ко ми пука за Америка ...у нас средната заплатата е 499 лв...
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чувате ли ги .тези ще ни учат на морал Мултимилиардери занимаващи се с търговия на човешки органи ,наркотрафик и организирането на войни по цял свят с депортации на мирно работещи за собствената им икономика хора.Двулични *** създали главорезите от IDIL
5
2
 
2
 
! Отговори
Тоналд Дръмп преди 8 години
И на цвят и на форма прическата му е все едно някой му е пръднал с диария на главата. На изборите американците ще му кажат: УВОЛНЕН СИ!
4
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 8 години
Отново извънредно наведено и супер-усложливо авторката пропуска основни моменти и елементи от думите на Д. Тръмп за намерението му да води разговвори/преговори с Русия, Китай и с целия останал свят, с който САЩ са скарани в момента! Или на Е.В и е трудно с английксия???
3
0
 
18
 
! Отговори
Дебат преди 8 години
Карли Фиорина не ми хареса . Тя описа външната политика на САЩ така. Тя ще настани войска и оръжие на Балканите и Источна Европа и ще заплашва Русия !Ало, мадам , Балканите са отделни суверенни държави , не са плашилото на Америка ?Само Тръмп ми хареса - той ще преговаря със всички и каза - не се ядосвайте на китайци , японци и т.н , за това че са умни ! Умни са и знаят как да сключват договори ,в тяхна полза !
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е бита карта. Вижте унгарската граница и какво чудо става там. В България те влизат безпрепятствено, има още 2млн. 1/10 да останат в България - това е краят на тази жалкарска държава.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Апел към президента Барак Обама да се спре финансирането на организация, атакувана от противниците на абортите с обвинения, че се занимава с търговия на органи.