Джеб Буш обеща по-агресивен подход спрямо Русия

Кандидатът за републиканска номинация нарече Путин ловък противник
14 окт 2015 13:25, Елка Василева
39
Джеб Буш обеща по-агресивен подход спрямо Русия
Джеб Буш. Снимка: Reuters

Кандидатът за републиканската президентска номинация Джеб Буш обеща да възприеме по-агресивен подход спрямо Русия, ако бъде избран за президент на САЩ идната година, предаде Ройтерс.

В интервю за агенцията той поясни, че ако спечели изборите през 2016 г., той ще се постарае да създаде коалиция от европейски и арабски партньори, които да работят за отстраняване от власт на сирийския президент Башар Асад. Според кандидата за президент именно това е ключът към разрешаването на сирийския конфликт и на влошаващата се бежанска криза.

Джеб Буш обвини Владимир Путин, че се е възползвал от вакуума в американската лидерска роля в Сирия и на други места и го нарече ловък противник.

Обещавайки по-агресивен подход към Русия, ако бъде избран за президент, Джеб Буш добави, че САЩ трябва да кажат на Путин, че ще има последствия от действията му в Сирия.

Джеб Буш добави, че САЩ и Европа трябва да разширят санкциите си срещу Москва заради нейната военна агресия в Украйна.

Относно борбата с групировката Ислямска държава Джеб Буш каза, че ако сега не се направи нищо срещу нея, то светът на практика може да се сбогува с Близкия изток.

Джеб Буш описа Китай като конкурент на САЩ, а не като съюзник, а също и като дългосрочна заплаха заради увеличаването на военния потенциал на Пекин и заради силната китайска икономика.

Идеално ще бъде да достигнем до точката, в която Китай и САЩ ще могат да създадат съюз, за да разрешават проблемите, но не мисля, че това ще стане в непосредствено бъдеще, каза Джеб Буш.

За киберпиратството, за което Пекин е набелязван като главен виновник, Джеб Буш, каза, че САЩ трябва да отговорят подобаващо на китайците и запазвайки диалога с Пекин, да му покажат същевременно, че подобни действия са неприемливи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: САЩРусияСирияДжеб Буш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лев или десен Джеб е тоя?