Кери обсъжда мирен план за Сирия в Абу Даби

Посещението е част от усилията за прекратяване на войната
23 ное 2015 13:37,
31
Кери обсъжда мирен план за Сирия в Абу Даби
Снимка: Reuters, архив

Американският държавен секретар Джон Кери пристигна днес в Абу Даби, за да обсъди с висши представители на Обединените арабски емирства усилията за сформиране на делегация на сирийската опозиция за евентуални преговори за мир с режима в Дамаск, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Държавният секретар ще разговаря с принца престолонаследник шейх Мохамед бин Заид Ал Нахаян и външния министър шейх Абдула бин Заид Ал Нахаян.

Още по темата

В Абу Даби Кери ще се срещне и с външния министър на Саудитска Арабия Адел ибн Ахмед ал Джубейр, съобщи член на американската делегация. 

Посещението на държавния секретар на САЩ е част от усилията за прекратяване на гражданската война в Сирия, при която за четири години и половина бяха убити над 250 000 души.

От Абу Даби Кери заминава за Израел и палестинските територии, за да призове за прекратяване на насилието, взело над 100 жертви от началото на октомври. Утре му предстоят срещи първо с израелски висши представители в Ерусалим, а после и с палестински ръководители в Рамала, на Западния бряг.

Кери не е посещавал Израел от лятото на миналата година, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, които запалиха целия арабски свят говорят за мир. Години, откакто наложиха измислената си демокрация по Ирак и Афганистан пожарът не стихва.
14
1
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Дори затвор до края на живота им би било леко наказание за тези двамата, а и не само за тях...ако имаха съвест, на нея щяха да тежат стотиците загубени човешки животи и причиненото безмерно страдание в тази жестока война, която предизвикаха...
13
0
 
14
 
! Отговори
АНАЛИЗ: преди 8 години
По увъртяно не може!Джон Кери (осносвната страна предизвикваща конфликти) пристигна днес в Абу Даби (ОАЕ!), за да обсъди с висши представители на Обединените арабски емирства (3-та страна в конфликта!)усилията за сформиране на делегация на сирийската опозиция (2-ра страна в конфликта!) за евентуални преговори за мир с режима в Дамаск (страната страдаща от конфликта).А кажете кой за какво се бори, кой е автономен и кой не участва но е най -засегнат :)
12
1
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Доскоро хич не им пукаше за мира в Сирия,ама откакто Русия се намеси сериозно,много се активизираха!Иначе историята на конфликта е интересна:1.Стимулиране на опозицията и предизвикване на гражданска война2.Опит за военна намеса,спрян от Русия3.Преговори с налагане на тяхната воля-неуспешни4.Въоръжаване и изпращане на ИД срещу Сирия-спряно от Русия5.Пак преговори,но вече с отчитане на сирийската позицияКакво следва?Ако не се съгласят,ще има голям бой и накрая ще е както Путин каже!
11
0
 
30
 
! Отговори
коментира преди 8 години
Лешоядите се събраха
10
0
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
проява от кери на хаотични движения предизвикани от ужас русия стреля със супер ракети булава в тихият океан коприненият път на китаи ще минава от шанхаи истамбул софия берлин париж лондон съвсем скоро кери ще плаче на глас пред камерите
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката са част от истинските виновници за драмата в Сирия, Ирак и всъщност в почти целия Близък изток.
8
1
 
35
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 8 години
Тоя *** Джим Кери замислял ли се е колко много хора е убил и убива с химикалката си ?
7
1
 
31
 
! Отговори
Бяло знаме Кери вее преди 8 години
Напълно естествено да иска примирие. Победените вдигат бяло знаме и искат примирие. США загуби тази война, която режисира и подпали създавайки и използвайки идил. Но не мисля, че ще е справедливо от човешка гледна точка, да се разминат така лесно, все едно, ни лук яли ни лук мирисали. Не трябва да се обсъжда Сирия, а трябва да се обсъжа Саудитска Арабия като терористична държава и трябва да се наложат строги санкции на саудитите, Бахрейн, оае и катар.
6
0
 
30
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Абе тези американци са големи артисти....Трябва да преместят Белият дом в Холивуд
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ не преговаря с терористи, САЩ спуска заповедите на терористите.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че от кога примирието е част от американските интереси? В мира няма пари и налагане на интереси. Замазване на очите - виждате ли колко сме притеснени от случващото се.
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГИНЕКОЛОГА ПО ЗАЧЕВАНЕТО НА ИД РЕШИ ДА ПРЕДИЗВИКА АБОРТ НО ДЕТЕТО ВЕЧЕ Е "ИЗБЯГАЛО"...
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кери пристигна днес в Абу Даби, за да обсъди с висши представители на Обединените арабски емирства усилията за сформиране на делегация на сирийската опозиция за евентуални преговори за мир с режима в Дамаск, предаде Франс прес, цитиран от БТА."ХххххххххххххКаква Делегация на Сирийската Опозиция търси ДЖИМ КЕРИ в Обединените Арабски ЕмирстваОт Кога Сирия стана Обединените Арабски Емирства Че да Сформира Делегация на Сирийската опозиция В Абу ДабиДАБИ ИЛИ ДА НЕБИ РАБОТАТА Е ЯСНА БЕЗСРАМНИК
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
lavrov te chaka na ringa