"Америка е велика! Тръмп е отвратителен!"

Претендентът за Белия дом стана жертва на въздушен протест
Обновена: 2 яну 2016 07:49 | 2 яну 2016 07:45, Камелия Цветанова
81
"Америка е велика! Тръмп е отвратителен!"
Снимка: Reuters

Пет самолета преминаха в небето при годишния парад на розите в американския град Пасадина, като изписаха послания, включващи "Америка е велика! Тръмп е отвратителен. Всеки, само не Тръмп, САЩ", предаде Ройтерс.

Телевизия Си Би Ес съобщи, че зад въздушния протест срещу републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп стои бизнесменът от Алабама Стан Пейт.

Пейт каза в интервю за Си Би Ес, че според него Тръмп е жалък и че "това е само началото".

Пейт заяви, че е платил за насочени срещу милиардера послания на неотдавнашни турнири по американски футбол.

Според Си Би Ес бизнесменът от Алабама, който също като Тръмп е строителен предприемач, е правил дарения за кандидати на демократите и републиканците в миналото.

При сегашната кампания за вътрешнопартийните гласувания, които трябва да определят кандидатите за президентските избори в САЩ през ноември, Пейт е дарявал средства за републиканеца Марко Рубио.

Протестната проява съвпадна с края на парада, който привлече над половин милион посетители в Пасадина, щата Калифорния.

Той се проведе при засилени мерки за сигурност, предприети след нападението в близкия град Сан Бернардино миналия месец.

Самолетите кръжаха почти час след края на парада, а много от зрителите се опитаха да снимат с мобилните си телефони и да споделят в социалните медии написаното в небето, което включваше послания като "Тръмп е заблуден" и "Тръмп е фашистки диктатор". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
америка е гюбре
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕлептиецЯ прочети историята и не се излагай. На кой даваме писмиността - Киевска Рус. Прочети откъде почва Московското княжество и какви са те - варяги. Прочети какво означава Рус, откъдето идва името. Виж колко войни са водени от твоите любими руснаци против България. Прочети колко ни е струвало освождението и защо не ни освободиха 50 години по-рано, когато стигат до Варна. Ние не сме славяни и стига с измисленият панславизъм и виж кога е създаден като идеология. Чети и не пиши глупости.
40
7
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 8 години
Къде да погледнем ? В проруските държави ли в Украйна ли да погледнем, в Сирия ли да погледнем, в Куба ли да погледнем, в бивша Югославия ли да погледнем в Южна Америка ли да погледнем, гореизброените бяха или са с проруски диктатори начело даже някой наследяват титлите си от бащите си(Асад и Кастро) с цената на масови имиграции на хора от народа си, видяхме го в Куба и днес в Сирия но проруските диктатори продължават да са на власт
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕлептиецКаква свобода ти е дала русия ? Заградена с бодлива тел и желязна завеса ? Ако намекваш за така нареченото "освобождение" кой би нарекъл освобождение една от над десетте рускотурски войни за контрол над топлите морета ? Самия факт че са те "освободили" след пет века не ти ли говори нещо ? Добре че не сме били 500г под руско иго че щеше да се затрием като Волжка България. По време на руско иго нямахме право на :имот, религия,език,народност,свободна търговия,взривяваха черкви,бяхме концлагер на руснаците и имаше телена ограда да не избягаме
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Герчо с тамборатаЗападна Европа, Западна Германия, Южна Корея, Япония, Китай, Австралия и целия цивилизован свят не са на твоето мнение не мислиш ли ? Включително и четвъртия по големина град в момента в България само дето не е в България а е в Чикаго да праща пари по уестърн юниън на такива като тебе
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕлептиецЕ за това по горе пише че Америка е велика, на 2,3 века държава сложи в джоба си многовековни стари империи
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че Америка е велика, велика е, глобалната столица на целия свят, с имигранти от целия свят включително и от България, Русия, Европа и т.н.
35
0
 
2
 
! Отговори
do 61 преди 8 години
Щом няма да стане, защо толковса средства за плюене? Коректно ли е така?
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е не е свестен! И оплюването си е много точно! Тръмп е завършен ***.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тук ги има едни строителни предприемачи дето финансират ГЕРБ БСП ДПС и все печелят поръчките за магистралите . Лошо е че го няма българският Доналд Тръмп
32
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом започнаха да го оплюват ,значи човека е свестен .
31
23
 
11
 
! Отговори
позитано 20 преди 8 години
Когата руснаците успеят да изпишат в небето -Русия е велика , Путин е отвратителен , ще призная че най-после акъла им е дошъл.
30
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп ако стане президент Русия е пишете бегала.
29
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп е ВЕЛИК Америка е отвратителна
28
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срещу какво е Тръмп,срещу агресивната завоевателна политика на САЩ,срещу избиването на невинни хора,срещу мюсюлманите,които прииждат в САЩ и създават размирици и проблеми.Тръмп иска САЩ да е истински демократична държава,каквато сега не е.Това че не е подвластен на парите на корпорациите го прави независим.Голямата съпротива срещу него показва само едно истинското лице на "демокрацията"в САЩ, а именно убииства,сваляне ноа правителства намеса в чужди държави ислямизиране на Европа ЗЛО ЗЛО ЗЛО.
27
7
 
23
 
! Отговори
хлъц преди 8 години
САЩ са олицетворение на абсолютното зло ! И всичко произлизащо от САЩ е зараза !
26
28
 
6
 
! Отговори
v преди 8 години
Ало,я стига сте плюли по САЩ,! Какво ви е ят,че нямате красотата и богатствата на тази страна?Америка е помогнала на страни като Германия,Япония,Ю.Корея да се дигнат след войната.Това,че се намесва за някой държави го прави за да помага и да печели съюзници.Може и много други неща,освен да участва във войни и да прави технологии и да се развива и да печели пари.Като казвате мразя американците и Америка, кои мразите народа или красивата държава?Не приличате ли на фанатиците?
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименDA TRAMP E GOTOV DA SLUSHA RUSIA,ZASHTOTO ZNAE KOI E VELIKIAT PUTIN.
24
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Според мен е обратното - АМерика е отвратителна, Тръмп е е велик. АМерика освен да създава войни нищо друго не може. Тръмп е първия кандидат от времето на Айзенхауер, който е независим.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako Tramp zagubi i nqkoi drug vzema vlasta sas Amerika e svarsheno v nai skoro vreme dolara se pompa izkustveno i shte gramne v edin moment ot tam i cqlata darjava shte se srine i vsi4ki vatreshni problemi na stranata shte izlqzat na povarhnosta shtoto ve4e razglezenite amerikanci nqma da izdarjat toq period