"Ханибал Лектър" избяга от затвор в САЩ

Престъпникът е "същински дявол, ловък, опасен и коварен"
27 яну 2016 12:52,
9
"Ханибал Лектър" избяга от затвор в САЩ
Снимка: flickr

От затвора в град Санта Ана, щата Калифорния, избяга един "същински дявол, ловък, невероятно опасен и коварен" престъпник. Това заяви във вторник пред телевизия Фокс нюз Хедър Браун, заместничка на генералния прокурор на щатския окръг Ориндж, предаде ТАСС.

Тя сравни беглеца с психопата Ханибал Лектър, известния персонаж от филма "Мълчанието на агнетата", чийто екранен образ бе дело на блестящия британски актьор Антъни Хопкинс.

"Боже, изпуснаха един втори Ханибал Лектър", каза представителката на прокуратурата, цитирана от БТА.

По нейни данни Хюсеин Найери, избягал в петък от затвора с други двама държани под стража, е родом от Иран.

След бягство от Ислямската република той се озовал в Америка, където получил военна подготовка в морската пехота.

Извършил множество кървави престъпления - участвал в отвличания, садистични изтезания, масови безредици. През 2012 г. например иранецът отвлякъл наркодилър, когото подозирал в кражба на част от съвместните им незаконни доходи, и лично го измъчвал с горяща главня, докато го обезобразил до неузнаваемост.

Същата година американската полиция го арестувала при опит да замине и да се укрие в Испания.

Според Хедър Браун органите на реда са допуснали престъпна грешка, настанявайки подобен злодей в обикновена обща килия, в затвор с общ режим.

ФБР и калифорнийската полиция са обявили награда от 50 000 долара за информация, която би помогнала за залавяне на тримата престъпници - вероятно въоръжени и много опасни.

Полицията разследва бягството им от затвора - "твърде сложна, предварително подготвена операция".

С незнайно откъде взети инструменти затворниците срязали дебелите пръти на решетката в килията им, после и капака на канализацията, стигнали през тунелите до близка сграда, от чийто покрив се спуснали по саморъчно направено въже и скочили зад оградата на затвора.

Следствието реши, че бегълците се укриват в местни зони с компактно население от виетнамски имигранти и отправи към общността им молба за помощ в залавянето на престъпниците. ФБР проверява дали не са се опитали да избягат в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ???Елементарно, ако ги осъдят на смърта присъда и я изпълнят умира, ок няма проблем, но ако е бил невинен човек хванат по погрешка (има доста такива случаи) какво правим? Понякога трябва да се мисли като се поставиш в гледната точка на заловения... на всеки може да се случи да бъде натопен и да умреш заради някакъв недомислен закон... Друг въпрос е че затворите трябва да са място където не ти се иска да влизаш и да те съсипват от работа...
4
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 8 години
КОГА света, ще се отърве то гадните Хора????защо ги даржът ЖИВИ защо се наливам Милиарди??? да се пазят и хранят чудовища????
3
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Просто умник
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Michael Scofield Prison Break
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убеден съм, че до 5 минути ще се появи някой от дежурните ***, който да каже нещо за Русия.