Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери

"Москва да коригира военната си подкрепа за Асад"
Обновена: 13 фев 2016 15:17 | 13 фев 2016 15:11,
384
Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери
Снимка: архив Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери обяви, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато не бъде напълно приложено минското мирно споразумение за Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Русия е изправена пред един прост избор: напълно да приложи договореностите от Минск или да продължи да бъде подложена на вредни за икономиката санкции", заяви Кери на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Пътят към облекчаване на санкциите е ясен: изтегляне на оръжията и войските от Донбас; осигуряване на връщането на всички украински пленници; позволяване на пълен хуманитарен достъп до завзетите територии; подкрепяне на свободни и честни избори под международно наблюдение в Донбас съгласно украинското законодателство; и възстановяване на контрола на Украйна върху нейната страна на международната граница", заяви той.

Кери остро разкритикува Русия за действията й в Украйна и Сирия, като я обвини в "нееднократна агресия" и в двете страни, посочва Асошиейтед прес.

По думите му Москва не се съобразява с волята на международната общност, като поддържа сепаратистите в Източна Украйна и осъществява военна операция в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад.

Той похвали европейските страни за това, че твърдо се придържат към санкциите във връзка с Украйна, и призова Русия да действа добросъвестно за постигане на примирие в Сирия и да позволи политически преход.

Според него Москва трябва да коригира военната си подкрепа за Асад, като не атакува поддържани от Запада групи в Сирия, за да може да влезе в сила договореното от световните сили прекратяване на бойните действия, отбелязва ДПА.

"Досега огромното мнозинство от руските нападения са срещу легитимни опозиционни групи. Ако иска да се придържа към споразумението, с което се е ангажирала, Русия трябва да промени целите си", заяви Кери.

"Цялата Международна група за подкрепа на Сирия, включително Русия, ще работи за осъществяването на това", каза той, имайки предвид споразумението за постигане на прекратяване на военните действия до седмица.

Той определи като "напълно погрешни" твърденията за скорошно разпадане на атлантическото сътрудничество и подчерта, че САЩ продължават да подкрепят Европа, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чюгуни , разберете долара е долар рублата е рубла...
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия си има всичко и от и до на нея нищо не и трябва да купува има пшеница вода газ нефт електроенергия заводите и предприятията работят руснаците вместо да почиват в ЕС ще почиват в Русия което сьщо е добре дошло да му мислят еврогейците
163
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро долар няма да има Иран сьщо се отказа да продава нефть в зелена хартия и не фалира макар и да имаше санкции хахаха найвници
162
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ч.угунчик, "ХИБРИДНАТА" война се води от русия не от Сащ.
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия в изолацияТи си учудващо глупав и използваш идеологемите на хибридната война на САЩ;Вече почти век Русия играе важна роля в световната история
160
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е на прага на революция. Деньги неть !
159
3
 
2
 
! Отговори
чейнчаджия преди 8 години
До браво на НАТО и ЕСЩе направят така ,че жалката Русия да фалира икономически ! Глобална война няма да има понеже никой няма интерес от нея ,но фалитът на Русия вече започна , 90 рубли = 1--------Като си спомня че петата колона ни убеждаваше да купуваме рубли навремето.Кой купил, изгоря...
158
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери като е толкова отворен що постоянно бяга при Лавров !!!
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери е аутсайдер нека да си говори в Сирия колкото си иска
156
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санкциите за Русия в момента са нужни, както змийската отрова за някои лекарства в медицината. Отровни, ала само на пръв поглед. Действат мобилизиращо на руската всестранност в талантите, както нищо друго и никога преди това. Няма по-добро средство за самозакопаване на Запада и за генерално възраждане на Русия от тези санкции! Слава на Русия!!!
155
10
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Една-309Америка не членува в ЕС,та да търси някакъв консенсус.А оставането на санкциите е напълно логично - нищо не се е променило в поведението на агресора руссия...Ще трябва да плаща сметките за кримнаш и хем с лихвите...
154
4
 
12
 
! Отговори
221133 преди 8 години
До кери Гн-КЕРИ след като толкова отворени вземете нападнете руснациге само американците А не да се криете за гьрба на НАТО ЕВРОПА *** *** АНГЛЕЧАНИ УКРАИНЦИ И АРАБСКИТЕ ДЬРЖАВИ или с чужда пита майчин помен не ви стиска сьщо и като нашите близачи призидент и примиер
153
3
 
11
 
! Отговори
Една преди 8 години
"Отсече Кери...", а ЕС, като че ли на книга трябваше да решава въпросите с пълен консенсус?! Ега ти политиците, които получават европейски заплати, за да прокарват безусловно американските интереси.Какво се чудим на поведението на Борисов, като и неговите"шефове" са същите послушковци!
152
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери видимо доволен, че пусна ЕС на долу по пързалката.
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е напразно италианска журналистка изпусна си нерви срещу Кери и го обвини персонално в създаване и явна подкрепа на ИД. А пък Кери - видимо доволен от европейските послушковци.
150
0
 
14
 
! Отговори
майка ви американска преди 8 години
Значи Русия унищожи ДАЕШ, а вие, които я създадохте за да унищожите Европа, ще налагате санкции! Мамичката ви! Ще дойде ден, когато ще съжалявате за всичко! АМЕРИКАНСКИ ТЕРОРИСТИ! ЩЕ ВИ ЛИКВИДИРАМЕ ДО КРАК.
149
1
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Кери, Кери, кой те намери?
148
1
 
8
 
! Отговори
Банкер от Франкфурт преди 8 години
Дойче Банк почти сигурно ще фалира. БВП на Германия се равнява на 4% от дериватите на банката, дефакто тя в НЕСПАСЯЕМА!
147
14
 
1
 
! Отговори
господ до 279 преди 8 години
До ВеселякаИма господ и господ заличава русия, чудно защо ли, заличава им валутата, заличава им населението, заличава им раждаемостта, заличава им средната продължителност на живота, господ си знае работата
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До НФБРублите се карат с йоните коя от двете "валути" да е по евтина ха ха ха...