Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери

"Москва да коригира военната си подкрепа за Асад"
Обновена: 13 фев 2016 15:17 | 13 фев 2016 15:11,
384
Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери
Снимка: архив Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери обяви, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато не бъде напълно приложено минското мирно споразумение за Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Русия е изправена пред един прост избор: напълно да приложи договореностите от Минск или да продължи да бъде подложена на вредни за икономиката санкции", заяви Кери на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Пътят към облекчаване на санкциите е ясен: изтегляне на оръжията и войските от Донбас; осигуряване на връщането на всички украински пленници; позволяване на пълен хуманитарен достъп до завзетите територии; подкрепяне на свободни и честни избори под международно наблюдение в Донбас съгласно украинското законодателство; и възстановяване на контрола на Украйна върху нейната страна на международната граница", заяви той.

Кери остро разкритикува Русия за действията й в Украйна и Сирия, като я обвини в "нееднократна агресия" и в двете страни, посочва Асошиейтед прес.

По думите му Москва не се съобразява с волята на международната общност, като поддържа сепаратистите в Източна Украйна и осъществява военна операция в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад.

Той похвали европейските страни за това, че твърдо се придържат към санкциите във връзка с Украйна, и призова Русия да действа добросъвестно за постигане на примирие в Сирия и да позволи политически преход.

Според него Москва трябва да коригира военната си подкрепа за Асад, като не атакува поддържани от Запада групи в Сирия, за да може да влезе в сила договореното от световните сили прекратяване на бойните действия, отбелязва ДПА.

"Досега огромното мнозинство от руските нападения са срещу легитимни опозиционни групи. Ако иска да се придържа към споразумението, с което се е ангажирала, Русия трябва да промени целите си", заяви Кери.

"Цялата Международна група за подкрепа на Сирия, включително Русия, ще работи за осъществяването на това", каза той, имайки предвид споразумението за постигане на прекратяване на военните действия до седмица.

Той определи като "напълно погрешни" твърденията за скорошно разпадане на атлантическото сътрудничество и подчерта, че САЩ продължават да подкрепят Европа, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
1
 
! Отговори
!!!!!! преди 8 години
До кериТова е все едно турците да те изгонят от БЪЛГАРИЯ бе пич
144
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светът се нуждае от отсъствие на световния хулиган - САЩ. Никой не е водил толкова войни само за 100 години, никой не е тъпкал другите народи и държави, като тях. Махнете САЩ и нещата ще са лесни и човешки.
143
3
 
20
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Нагли кравари, разбуниха десетки държави, а пък им е виновна Русия. Терорист 1 в света е САЩ и ако има господ трябва да ги заличи.
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Поп ГруюГруйо, без американците , у.шанките не само че нямаше да стигнат до Берлин ами щяха да приказват на немски.
141
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея санкции наистина не са достатъчни. Трябва пълно ембарго което да засегне народа. Тогава те ще се вдигнат и ще изметат бандюгите от кремъл.
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендо КАРАКОЛЮ още една такава простотия да изтръскаш и си късам документа де пише магистратура по история......--------Ти коя история учи, истинската или написаната от комунистите в Кремъл?
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия санкции не само че ще останат но и още трябват, пълна блокада пълно ембарго като по времето на желязната завеса, тогава и крим ще върнат и мирни граждани в сирия ще спрат да бомбандират и всичко ще си дойде на мястото
138
6
 
2
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До Дядо Добри--234; Те успяха да стигнат до Берлин защото Рузвелт ги пусна ,без знанието на англичаните.Освен това Руснаците сега щяха да говорят НЕМСКИ,ако не беше воената помощ от САЩ'Оценява се на тогавашни $13 милиарда или на $204 милиарда сегашни. САЩ ХРАНЕХА и ОБЛИЧАХА руската армия. Само униформите които им дадоха са 10,5 милиона а обувките 15 милиона чифта. Ами храната ,ами оръжията и другата воена техника? Чети ТЕЛЕГРАМИТЕ между Сталин и Русвелт и Сталин и Чърчил. Неграмотен си.
137
1
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Че *** е един азиатски Хитлер е ясно за всеки, който не е с червена превръзка на очите. Лошото е, че нещастният руски народ за пореден път е яхнат от нагли престъпници с мегаломански мераци. Че Русия отива стремглаво на долу е очевидно от икономическите и показатели: БВП и е 2.4 билиона долара малко по голям от този на Италия!? Рублата от 31а за 1 долар преди една година в момента е 84 за 1долар, така, че колкото путлеровите тролчета да плюват САЩ те както винаги са светлинни години напред...
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВиеЕдинствените,които воюват с реалния тероризъм са руснаците!--------Тая опорна точка се изтърка у.шанка. С никакъв тероризъм не воюват а създават хаос да не мине газта от там. Чат ли си ?
135
5
 
18
 
! Отговори
Вие преди 8 години
Кого питахте,когато избихте 3 млн виетнамци,когата нахлухте в Ирак и Афганистан,когато се настанявате в Източна Еврапа с военни бази.....Единствените,които воюват с реалния тероризъм са руснаците!И целият свят трябва да им благодари и помага,а не на "няколкото семейства,които управляват САЩ" и света!
134
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако знаете колко им пука на руснаците от тия санкцииии! Те са насочени към малката част от елита, крадлив и мързелив (като във всяка една страна) и който си криеше крадените пари в чужди банки. На 85% от русниците им е през.....(знаете къде) от тия санкции, даже се радват, защото за две години има производства, които са увеличили производството си не с %, а в пъти!!!!! ЩЕ ИМ НАКРИВИТЕ ШАПКАТА!!! По-добре си гледайте умиращата "обединена" еуропка, че како така я кара, скоро ще се гътне...Смешници
133
5
 
12
 
! Отговори
До Дядо Добри 234 преди 8 години
Евала Дядо!!!!! Невероятно ми хареса!!!!!!! И да знаеш, краварчетата мнооооооого добре го съзнават и затова вият на умряло!!!! Хората които не ги е страх, се държат по-достойно, спокойно и не пищят като бабките от женския пазар!!!
132
3
 
13
 
! Отговори
До 231 преди 8 години
Ако знаеш колко си смешен и жалък!? Трябва да не разбираш нищо от психология и въобще да не познаваш руския народ за да напишеш тия пълни щуротии, които си надраскал. За какво да му търсят отговорност? А колкото до санкциите, Русия живее под тях от самото си основаване и какво....това въобще не и пречи да е най-голямата страна в света. Че и се увеличава.....хи-хи....
131
3
 
18
 
! Отговори
Дядо Добри преди 8 години
А бе Кери, не се занимавай с братушките. През 1945 стигнаха до Берлин. Колко му е да стигнат и до Вашингттон... директно от Каспийско море....
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз се изумявах какво купуват тука рускините, ама то излезна заради загадъчната руска душа. Аз например никога няма да купя, защото не само не ям сьомга, ами не ям риба.
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като рече - каза.
128
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименPEPSI e Turska Marka za tova se prodava ;)
127
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грозната истина за Русия, която много хора у нас някак не могат да видят, е, че тя се е превърнала в държава, която е суровинно-енергиен придатък на световната икономика с несвободно, корумпирано и деморализирано население, но пък с голяма армия и най-вече с войнстващи лидери. По много от показателите, измерващи характера на социалния, икономическия, политическия и обществения живот Русия прилича повече на страна от третия свят с тази разлика, че климатът е студен и притежава ядрени ракети.
126
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешникът Джим Кери представи поредната доза смях.