Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери

"Москва да коригира военната си подкрепа за Асад"
Обновена: 13 фев 2016 15:17 | 13 фев 2016 15:11,
384
Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери
Снимка: архив Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери обяви, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато не бъде напълно приложено минското мирно споразумение за Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Русия е изправена пред един прост избор: напълно да приложи договореностите от Минск или да продължи да бъде подложена на вредни за икономиката санкции", заяви Кери на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Пътят към облекчаване на санкциите е ясен: изтегляне на оръжията и войските от Донбас; осигуряване на връщането на всички украински пленници; позволяване на пълен хуманитарен достъп до завзетите територии; подкрепяне на свободни и честни избори под международно наблюдение в Донбас съгласно украинското законодателство; и възстановяване на контрола на Украйна върху нейната страна на международната граница", заяви той.

Кери остро разкритикува Русия за действията й в Украйна и Сирия, като я обвини в "нееднократна агресия" и в двете страни, посочва Асошиейтед прес.

По думите му Москва не се съобразява с волята на международната общност, като поддържа сепаратистите в Източна Украйна и осъществява военна операция в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад.

Той похвали европейските страни за това, че твърдо се придържат към санкциите във връзка с Украйна, и призова Русия да действа добросъвестно за постигане на примирие в Сирия и да позволи политически преход.

Според него Москва трябва да коригира военната си подкрепа за Асад, като не атакува поддържани от Запада групи в Сирия, за да може да влезе в сила договореното от световните сили прекратяване на бойните действия, отбелязва ДПА.

"Досега огромното мнозинство от руските нападения са срещу легитимни опозиционни групи. Ако иска да се придържа към споразумението, с което се е ангажирала, Русия трябва да промени целите си", заяви Кери.

"Цялата Международна група за подкрепа на Сирия, включително Русия, ще работи за осъществяването на това", каза той, имайки предвид споразумението за постигане на прекратяване на военните действия до седмица.

Той определи като "напълно погрешни" твърденията за скорошно разпадане на атлантическото сътрудничество и подчерта, че САЩ продължават да подкрепят Европа, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
китай сключи договор за военно сътрудничество със сащ. китайски дипломати в оон в прав текст са казали на руски че трябва да връщат половин сибир на китай отнети му от русия по айгунски и пекински договори
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери, пич, има един лаф чувал ли си го - като ми пееш Пенке, кой ли те слуша?
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия има на силната армия браво на Путин кери може да ходи дагоиздуха
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоа *** може да предизвиква само смях с изказванията си.
101
2
 
3
 
! Отговори
181 преди 8 години
британската общност канада австралия нова зеландия великобритания е с по голяма територия и население от русия.за икономиките просто да не говорим.това е дори без сащ
100
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в москва се върти луд бизнес с визи и временни гражданства за престой. българското за 6 месеца струва 800 евро.продават и уреждат молдовско беларуско литовско по 700-800 евро.чешки и унгарски по 1500. който има пари купува защото се очакват лоши събития и хората се застраховат.младси рускини които нямат пари се предлагат за съпруги на чужденци за да ги изкарат навънка,нета е пълен с обявления и сайтове.до 1 година положението ще е неуправляемо.в провинцията започнаха гладни протести и стачки
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна вече на никой не му пука какво говорят печката и на смешника.
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През оная работа им са санкциите на руснаците. Ако няма кво да ядеш щото нямаш пари, за кел ти е френско сирене. Време е тия санкции да паднат, та немски бизнесмени и франсета да видят, как като изнесеш нещо там, няма да ти го платят. Няма само ние да страдаме от братска любов.
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е велика дьржава 1/6 от сушата даже Америка не смее да и диктува а вие сте мизерници каруцари аграри загубени дето никой не ви обрьща внимание бедна дьржава в Европа нямаша нищо
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руководитель отдела рекламы Новосибирск, метро Площадь Ленинадо 150 000 руб. Высшее образование и стаж работы 1-3 года полный рабочий день полная занятость вакансия доступна иногороднимТребуется опыт успешной реализации рекламных кампаний.
95
0
 
7
 
! Отговори
цък преди 8 години
Всеки руснак знае, че Адам и *** са руснаци.----------Въх, ами, че то тогава излиза, че всички сме руснаци!?Малииии ми ся........
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
86% от българите получават доходи под 400 лева.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80% от руснаците взимат заплати над 50 хил рубли. Безработица в Русия няма, за разлика от евроатлантическа България където безработицата е над 40%.
92
0
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
нещастен лицемер. никой не те чува.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съединените американски щати са фалирала стана. Външният дълг на Съединените американски щати е 19 милиарда - Съединените американски щати имат най-големия външен дълга в света който е по-голям от БВП - реално БВП на Съединените американски щати е отрицателен. Това автоматически означава, че Съединените американски щати никога на могат да си върнат дълга и де-факто са в дефолт.
90
8
 
2
 
! Отговори
162 преди 8 години
така е,направих си труда да разгледам джобс ру.от ляво търся по региони от дясно по професии.например масова професия учител,образование висше,държавен служител.за москва търсят учители по математика физика английски,заплати 15-17-18 000 рубли,200 евро.пълна мизерия и то в москва където най евтината квартира в предградията е над 200 евро наем.а за провинцията-мор и глад
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според него Москва трябва да коригира военната си подкрепа за Асад, като не атакува поддържани от Запада групи в Сирия. Виж кьде било заровено кучето, еййййййй много нахални тия ама и тьпи как не разбраха,че вече няма да е по тяхното бе ако трябва ще има трета световна война Медведев днес каза.
88
1
 
12
 
! Отговори
цък преди 8 години
А, забравих забравих да спомена, че - Русия е виновна за изгонването на Адам и *** от Едемската градина- Русия е виновна за Потопа във времената на Ной- Русия унищожи Содом и Гомора с ядрени ракети- Руското КГБ ръководи Инквизицията в Средновековна Европа- Сталин организира Кръстоносните походи чрез агентите си във Ватикана- Руски агенти организират революцията във Франция, лично Берия доставя гилотината и демонстрира как работи на практика.Лоша Русия, лоша!
87
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Путин се любува на образа си в огледалото, Лавров и Медведев плещят лъжи по света.
86
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв пазар е русия-по скоро никакъв. два града и останалото мизерия и простотия.население общо 140 милиона,два пъти по малко от бангладеш или индонезия. пазари са китай индия южна корея бразилия аржентина мексико турция иран. русия е икономическо джудже