Тръмп прогнозира "мащабна рецесия" за САЩ

"Стоим върху икономически балон", твърди милиардерът
Обновена: 3 апр 2016 11:31 | 3 апр 2016 11:27, Десислава Попова
42
Тръмп прогнозира "мащабна рецесия" за САЩ
Снимка: архив БТА

Кандидатът за номинация на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп прогнозира, че Щатите са на път към "много мащабна рецесия", като предупреди, че комбинацията от висока безработица и надценен фондов пазар са подготвили почвата за нов икономически срив.

"Мисля, че стоим върху икономически балон. Финансов балон", заявява милиардерът в интервю за The Washington Post, публикувано в събота и цитирано от Ройтерс.

Тръмп твърди, че реалното равнище на безработицата в САЩ е много по-високо от нивото от 5%, регистрирано от американското бюро за трудова статистика.

"Не сме на равнище от 5% безработица", изтъква Тръмп. "Ние сме на равнище, което вероятно навлиза в 20-те, ако се гледат реалните числа", посочва той, като допълва, че официалните данни за безработицата са "статистически измислени, за да изглеждат по-добре политиците, и в частност президентите".

Тръмп се опитва да привлече работниците на своя страна, като често сочи като причина за безработицата аутсорсинга на американски работни места в държави като Китай и Мексико.

Според Тръмп сега е "ужасен момент" за инвестиции на фондовия пазар. С тази позиция той дава по-мрачна перспектива за щатската икономика от много известни икономисти.

В интервюто Тръмп се зарича да заличи държавния дълг, който надхвърля 19 трлн. долара, за период от осем години, като планира да го постигне чрез предоговоряне на търговски споразумения.

"Ще предоговоря всички наши споразумения, големите търговски споразумения, с които се справяме толкова зле", казва той.

За още икономически новини посетете Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
единственното което може да направи тръмп е да отвори кингстоните ,та да се удави америка по скоро.тогава в света ще настъпъпи мир.по принципа на сталин;нет америка ,нет проблема
24
3
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
По принцип е прав - кризите са циклично явление, криза пак ще има. Само че всички са вързани към американския кораб - ако той потъне с 10 сантиметра, на останалите играчи ще им дойде до гушата. Както знаем от руските медии, 2015 Русия увеличи вложенията си в ДЦК на САЩ, а руснаците подадоха рекорден брой апликации за Зельоная карточка.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАВАРИТЕ СА ФАЛИРАЛИ МНОГО ОТДАВНА- ТАМ ЦАРИ ПЪЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ КРАХ- НИСКИ ЗАПЛАТИ- ТИЯ В РУСИЯ СА ПО ВИСОКИ.
22
14
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Такива изявления са нормални в предизборно време в Америка .... неговата цяла кампания се базира на страх и омраза
21
1
 
4
 
! Отговори
Всички руски тролове преди 8 години
Харесват Тръмп Реалитито- потвърди си числата?!? В Америка има прилив от активи заради по-високите лихви от други места!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До wwwИнфлацията топи дългосрочните заеми, освен ако не са вързани с инфлацията.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До wwwИнфлацията топи дългосрочните заеми, освен ако не са вързани с инфлацията.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Тръмп ! Един нормален човек, за който деградиращата демокрация смее да твърди че е луд.
17
18
 
7
 
! Отговори
www преди 8 години
Драматизирането на огромния дълг на САЩ е малко илюзорно, защото:1. Правителственият им дълг е основно вътрешен.2. Генериран е така, щото да позволява и двата базови начина за погасяването си - инфлация и увеличаване на данъците.3. Дългосрочен е, и това позволява на инфлацията да го стопи. Разбира се, не трябва да има президент като Обама Кеър, защото него никой не може да го надбяга!4. Само под формата на влогове американците имат между 55-60 трлн. долара. Сравнете с времето на Виденов???
16
31
 
5
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
Откакто наложиха санкции на Русия, САЩ започнаха силен разтеж...а Русия тръгна към пропастта...за жалост на путинофилите :)
15
1
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
Според мен в повечето от тезите Тръмп е абсолютно прав! Е, по някои има известно драматизиране, но това си е съвсем в реда на нещата, все пак е предизборна кампания :)Не съм съгласен с аутсорсването - то е стойност, то е нормален икономически коректив, разделение на труда, специализация, мащабиране... Обратното - Китай драматизира ли с това, че изкупува американски технологии? Вероятно някъде по предизборните борби там би било възможно, но преди това трябва да падне еднопартийната им система.
14
1
 
39
 
! Отговори
opps преди 8 години
Последния, който искаше да национализира ФЕД го застреляха пред очите на целия свят/Кенеди/ а сега имат 19 трилиона причини да го направят отново....Ротшилд, УСА и сорос са като скачени съдове...Господи, пази Тръмп!
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези хора изпаднат ли в рецесия ще има гражданска война най-малко.
12
2
 
37
 
! Отговори
:) преди 8 години
Отново е бил честен и.. много прав. Тръмп е най-доброто, което може да се случи на американосите, но по-скоро биха го убили, отколкото да го пуснат в Белия дом.
11
28
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Този Тръмп е по-луд и от Путин...
10
1
 
24
 
! Отговори
иван преди 8 години
Всички писали до тук,сте прави.Само едно обърка отново България.Насочи се пак към "НЕПРАВИЛНИЯ БРАТ".А пък, както се видя,с него започва да се свършва вече....й
9
1
 
43
 
! Отговори
реалито е такова преди 8 години
Реално самата държава САЩ е един балон.За икономиката им цял свят вече го знае това и все повече активи бягат от САЩ.Засега САМО това че долара е меж.резервна валута ги задържа да не потънат по-бързо и от Титаник.-но това е засега...След като няколко държави обявят че валутите им имат златно покритие,доларът мигновенно става ненужен-и тогава гори цялата виртуална икон. на САЩ--фючърси,вексели,облигации,акции..и т.н...Жалко че и останалият свят ще пострада--но това е неизбежно....................
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Тръмп стане президент със сигурност ще има опити за убийството му
7
3
 
33
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 8 години
$20 национален дълг и $101 трилиона общо на червено САЩ не са пред мащабна рецесия те са пред апокалипсис и трябва да целуват ръце на Путин да ги спасява от китайски,индийски и латино милиардери които са захапали САЩ!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче не вярва 19 трлн.долара дълг да успее да го заличи за 8 години,и 20 няма да му стигнат