Дейвид Камерън бил поканил Тръмп във Великобритания

Вероятният кандидат на републиканците можел и да отиде
Обновена: 21 май 2016 07:29 | 20 май 2016 22:30, Камелия Цветанова
3
Дейвид Камерън бил поканил Тръмп във Великобритания
Снимка: Reuters, архив

Доналд Тръмп каза днес в интервю, че може да посети Великобритания по покана на премиера Дейвид Камерън, предаде Ройтерс.

Пред американската тв мрежа Ем Ес Ен Би Си вероятният кандидат на републиканците на президентските избори в САЩ през ноември заяви, че преди два дни британският министър-председател му е отправил покана да посети Даунинг стрийт 10. Тръмп отбеляза, че "може да направи това", но не даде подробности, включително кога ще се осъществи визитата.

Засега от канцеларията на британския премиер няма коментар, съобщи Ройтерс.

Агенцията припомня, че преди време Камерън отправи остри критики към Тръмп заради призива му да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ. През декември британският премиер окачестви нюйоркския магнат като "глупав, сбъркан" човек, който предизвиква разделения, и че ако посети Обединеното кралство, британците ще се опълчат срещу него.

След като стана ясно, че Тръмп печели републиканската номинация, Камерън призна това постижение, но каза, че остава на предишните си позиции и няма намерение да се извинява. В понеделник тази седмица американският милиардер заяви, че едва ли ще бъде в добри отношения с британския премиер. На следващия ден обаче Тръмп каза, че очаква да има "добри отношения" с него, а сега твърди, че Камерън го бил поканил в Лондон.

 "Ще работя много добре с Дейвид Камерън. Мисля, че той е приятен човек", каза днес магнатът пред Ем Ес Ен Би Си./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бях на мястото на Тръмп, нямаше да отида, поне докато Камерън е на власт. Камерън се оказа една брюкселска марионетка, самата му партия е срещу него.
2
1
 
15
 
! Отговори
обективен преди 7 години
"Велико"британия - к.ур.вата на САЩ! Завинаги в миманса *** :)))) Някогашните ви колонии ви превзеха - САЩ икономически а Пакистан - етнически мухахахаха ! :)))))
1
1
 
17
 
! Отговори
Ахтунг преди 7 години
Искат да го отровят. Да не се гътне скоропостижно чичко Тръмп след това посещение. Я некое инфарктче, инсултче, тромбоза нещо, едно-друго....и от здрав, прав - отиде си човека ей така, изведнъж. Англичаните са коварни, а и химията много напредна.