Обама захапа Путин за ядреното разоръжаване

Американският президент е в Япония за срещата на Г7
22 май 2016 09:00,
648
Обама захапа Путин за ядреното разоръжаване
Снимка: Reuters

Можем да отидем по-далече в ядреното разоръжаване, но Русия не прояви готовност да направи повече, заяви президентът на САЩ Барак Обама в интервю за японската телевизия NHK.

В него той говори за желанието си в света да няма ядрени оръжия и за ужасите на войната. В сряда Обама ще посети Япония, за да участва в срещата на лидерите на страните от Г7, а в петък ще направи визита в Хирошима и по този начин ще стане първият държавен глава на САЩ, който е посещавал ударения с американска атомна бомба град.

По време на интервюто Обама оценява етапа, на който се намира светът в ядреното разоръжаване.

"Мисля, че направихме скромен напредък поне в това да не ставаме свидетели на огромно увеличаване на ядрените запаси. Мисля, че в големите ядрени страни се забелязва тенденция да не се създава ново въоръжение", посочва той.

"Опитах се да преговарям с Русия и по време на първия си мандат успях да договоря споразумението "Старт 2", което намали запасите от руски и американски ядрени оръжия. Мисля, че можем да отидем и по-далече, но Русия не прояви заинтересованост да направи повече", подчерта Барак Обама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само го вижте на снимката това човекоподобното. Как да го взема на сериозно ми кажете?!
346
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
570 - Ти май си от тази кръстоска.
345
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УМИРАЩИЯТ ЛЕБЕД
344
2
 
27
 
! Отговори
Лицемерие преди 7 години
Това изказване има само едно име - лицемерие. Доближи НАТО до Русия и я обгради с оръжия и след това говори за разоръжаване. Ако е балък Путин нека се разоръжи?
343
0
 
15
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 579Ф-22 след толкова години имат няколко неразрешени проблеми.1. При намокряне губят стелт характеристики - при свръхзвук и съответното нагряване това не е от значение, но влезе ли в маневрен бой и започне маневри с претоварване и почнат инверсии - тоест втечняване на водата поради локален вакум - губят стелт2. Реално нямат достатъчен обсег а не могат да се базират на малки авиобазиФ-35:1. Софтуера още не е сертифициран - Не е боеготов2. Няма двигател с крейсерски свръхзвук и УВТ
342
2
 
16
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До До 564 тролтоварищ 578Оххх Четете бреСу-35 притежава над 40% от технологиите на Пак-ФА и 100% от оръжията1. Двигатели 4+ поколение които се пак осигуряват Управляем вектор на тягата и Свръхзвукова крейсерска скорост2. Стъклена кабина3. Нов КОЛС - Квантово оптична Локационна Станция - Пасивен инфрачервен радар4. Първичната РЕБ/РЕП система се тества на Су-34/35 за Т-505. Сферични сензори(вярно не всички)Доставени поне 3 транша по 48 самолета Су-35. Понеже са по-евтини ще има още
341
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега му гризе цървулите..
340
0
 
23
 
! Отговори
Очевидец преди 7 години
Обама захапа Путин за ура и сега гълта
339
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тролгеносен .....КАМАЗ ....ПАРИЖ -ДАКАР
338
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравнение: САЩ имат 156 бази в целия свят и десетки трильони долари дефицит. Русия има 2 бази извън държавата си и намат нити един долар дефицит. Е кой от какво има интерес.
337
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия най е напреднала в кръстосването на рускини с шебеци. Във всичко останало е на нивото на американските индианци половин век преди Колумб да ги открие за света.
336
1
 
40
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Ядреното разоръжаване няма шанс,щом от едната страна тече конвенционално въоръжаване и стремеж към обграждане от всякъде!Причината Русия да наблегне на развитието на ядрения си арсенал е проста-в пъти по-евтино е от поддържане на огромен конвенционален.Освен това Русия не е тръгнала да тероризира цели свят като САЩ,та да и трябват нападателни оръжия.Мисля че в близките месеци можем да станем свидетели на оттеглянето на Русия от договора за оръжията със среден обсег или поне на такива намерения.
335
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тролгеносенхохолите - отново истерия?
334
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ami te , gorkite rusnaci , ako nqmat atomni bombi , kakvo I'm ostava .
333
4
 
35
 
! Отговори
за тролгеносен преди 7 години
Една лъжа, повторена сто пъти, става истина. Така работеше Гьобелс. НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВЕНО И НИЩО НОВО НЕ Е НАУЧЕНО. Колкото пропагандата спечели за немците втората световна война, толкова и сега ще я спечели.... За съжаление, винаги пешкира го опират овцете.
332
4
 
38
 
! Отговори
ник преди 7 години
За сведение на Прокопиевските надничари Обамчик може да захапе Путин само по малкия Путин
331
28
 
20
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
до 571"Свръх космическите руски технологии" са точно като "кримския мост". Има го ама.........на фотошоп. Само влезте в нета и вижте как НЕПРОИЗВЕДЕНИТЕ Су и ПАКФА громят Ф-22 и Ф 35 които отдаааааааааавна са на въоръжение, даже излизат! "Евентуално" т.е. не е сигурно Су -35 ще има двигатели 5-то поколение към 2020 г. А Су-35 на практика е лека модернизация на су -27/ Су 27 АМ/абе кво да говорим.......5% технология и 95 % пропаганда. Ватенки, Самогон, Коргтошки, "Дашни рускини.
330
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вообще аху...ел что-ли? Из своего глаза бревно вытащи му..дак чрный. Ты на свой военный бюджет посмотри быдло , Россия вас снест с лица земли по любому!
329
11
 
15
 
! Отговори
за тролгеносен преди 7 години
Прав си. Добре, че конвои със трактори, автомобили, самолети, битова техника, медицинска техника, камиони, металорежеши машини, чипове и полупроводници, високотехнологична химическа индустрия, лекарства, трактори, и жито, месо и мляко като пълноводна река тече всеки ден към Русия, че им дадоха свръх космически технологии, та да си произвеждат оръжието, и защо ли скърцат сега със зъби от базите си по границите й
328
22
 
21
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До ШопРусия е толкова зле технологично, че ако троловете им го осъзнаваха щяха да си направят ритуално "сепуко".За мен е най-малкото срамно държава претендираща за "велика" и "технологична" да няма:Собствени автомобили, самолети, битова техника, медицинска техника, камиони, металорежеши машини, чипове и полупроводници, високотехнологична химическа индустрия, лекарства, трактори, комбайни............Баааааааааааааааааааааххххххххххх таз "високотехнологична " Русия!! отврат