Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас

Стрелбата избухнала на протест заради убийство на чернокожи
Обновена: 8 юли 2016 08:09 | 8 юли 2016 07:27,
94
Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас
Снимка: Reuters

Четирима полицаи са убити, а още седем са ранени при избухнала стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес.

Трима от ранените полицаи са с опасност за живота. 

Още по темата

Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите.

Полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас заради стрелбата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Както изглежда стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията. 

По последна информация мъж, заподозрян, че може би е един от двамата стрелци, открили огън по полицаите, е обграден от полицията.

По данни на местни медии заподозреният е обграден в гараж в Далас. Полицията е започнала да води преговори с него. Малко преди това полицията публикува снимка на един от двамата предполагаеми нападатели и призова хората да се обаждат, ако имат информация за него.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол. 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновен е Das Капиталът - никой не го принуждава да организира река от потребителски стоки и да изнервя хората , особенно полицаите .
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновен е Das Капиталът - никой не го принуждава да организира река от потребителски стоки и да изнервя хората , особенно полицаите .
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Призовавам САЩ за толерантност
47
1
 
11
 
! Отговори
Лоренцо Ламас преди 7 години
Защо стреляте ***?
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАСТЪПИХА МОТИКАТАПОМНЯ ПРЕЗ 60-ТЕ ГОДИНИ,КАК СЛЕД УБИЙСТВОТО НА Д-Р КИНГ ЧЕРНИТЕ СЕ НАДИГНАХА И СЕ ВОДЕШЕ ИСТИНСКА ВОЙНА.ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ ТОВА СЕ ПОВТАРЯ!БАБА ВАНГА Е КАЗАЛА:"СЛЕД АРАПЧЕТО АМЕРИКА ИЛИ ЩЕ ЗАМРЪЗНЕ,ИЛИ ЩЕ ПОТЪНЕ ИЛИ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ.....СЛЕД АРАПЧЕТО НЯМА ДА ИМА ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ"....ДАЙ БОЖЕ ДА Е ПОЗНАЛА,ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ВЕЛИКИЯТ ЕДГАР КЕЙСИ СЪЩО Е ТВЪРДЯЛ ЧЕ 44-ЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯТ.....НЕГРОСОТО ЯВНО ЩЕ ГО УБИЯТ ИЛИ БЕЛИТЕ ИЛИ ***,ЗАЩОТО НЕ ГИ ЗАЩИЩАВА......
45
1
 
27
 
! Отговори
Гунчо преди 7 години
Ето до какво води липсата на демокрация. НАТО веднага да изпрати омиротворителни сили, които да въведат ред в тази държава. Също така, ООН да приеме резолюция и да назначи временно правителство. Имам чувството че само диваци и варвари са останали в САЩ.
44
2
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Веднага руските посланици да се присъединят към протестите ,да раздават банички и мекици и да призовават всички за свалянето на расисткият вашингтонски режим!ВЕДНАГА!
43
1
 
27
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Днес в Далас ,утре и в други градове ! Все от някъде трябва да се започне !
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА бе мирно стояло не би чудо видялоКаквото почукало такова се обадило
41
1
 
17
 
! Отговори
Черното перо преди 7 години
Око за око зъб за зъб
40
1
 
27
 
! Отговори
гърне с US пастет преди 7 години
Може всъщност и да е нагласен отстрел, както беше на Майдана.9.11 също си го бяха натъкмили милите служби. ( там падна трета сграда 5часа след близнаците, без да е била засегната от абсолютно нищо . Как стана това , още се пази /неловко/ мълчание от дапартамента)
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в САЩ негрита са станали 70 % от населението-по аляска е останал все още някой читав американец-абе вижте им и президента -няма какво да се говори-все едно бат сали да ни стане на нас
38
0
 
26
 
! Отговори
капалъчерши САЩ преди 7 години
Продавачите на пушки и пистолети пак потриват алчничко ръчички.
37
0
 
19
 
! Отговори
zombie nation преди 7 години
Холивуд непрестанно прави филми с убийства на полицаи . Местните са се зомбирали напълно. Обама да помисли и за бързи мерки в тази посока. Данакът върху приходите от филми с криминално съдържание трябва да бъде МНОГО СОЛЕН ! А такъв в момента въобще няма . Плащат го обаче невинн !
36
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 7 години
e. shtom sa pocnali veche da otstrelvat na edro policai kato vrabcheta, znaci rabotata v US vurvi v pravilanata posoka... Mai skoro shte ima izpulnenia...
35
4
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Анонимен 50"Ванга -Деца не се продавайте на Америката..."Нешка Робева, вие ли сте?
34
0
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Завръщането на джедаите....
33
3
 
35
 
! Отговори
НАСТЪПИХА МОТИКАТА преди 7 години
СЕГА ВЕЧЕ ПРЕСТЪПНИТЕ *** ЯКО ЗАГАЗИХА! ЩАТСКИТЕ ПОЛИЦАИ СА МНОГО ОТМЪСТИТЕЛНИ И НЕ СИ ПОПЛЮВАТ! ОЧАКВАМ ИСТИНСКА КСАПНИЦА, А ЗАЩО НЕ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!!
32
2
 
14
 
! Отговори
прав си брато преди 7 години
До ЕмоИмаше едно време такъв филм - френски, не помя името му, но един поличай, който беше отчаян от системата ги беше подкарал, наред мутри, наркомани, корумпирани ченгета ...
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся....че цръните са за тепане дека и да ги срещнеш-две мнетия няма по въпросо.Но че и Фашистките Щати требе се разпаднат е повече от наложително,за доброто на целио свет