Тръмп посочи Майк Пенс за свой вицепрезидент

Изборът на губернатора на Индиана може да обедини републиканците
Обновена: 15 юли 2016 19:31 | 15 юли 2016 19:26,
5
Тръмп посочи Майк Пенс за свой вицепрезидент
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп съобщи в Twitter, че е избрал губернатора на Индиана Майк Пенс за свой вицепрезидент, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Първоначално Тръмп смяташе да обяви избора си за вицепрезидент на пресконференция днес, но я отложи заради атентата в южния френски град Ница. Пенс вече е пристигнал в Ню Йорк.

Смята се, че изборът на 57-годишният Майк Пенс ще удовлетвори консервативното крило на Републиканската партия. Той е безкомпромисен по социални въпроси като абортите и еднополовите бракове. 12 години е бил конгресмен, а от 2013 г. е губернатор на щата Индиана, отбелязва Франс прес.

Тръмп уточни, че ще даде във връзка с избора си пресконференция утре сутрин (местно време).

Вчера стана ясно, че републиканецът Доналд Тръмп е изпреварил своята съперничка за президентския пост на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън в два ключови щата - Флорида и Пенсилвания, сочи проучване на социологическата агенция "Куиннипиак".

Клинтън е загубила водачеството си (отпреди само 10 дни) с 8 процентни пункта във Флорида, където сега Тръмп води с 42 срещу 39 на сто, и в Пенсилвания, където Тръмп води с 43 процента срещу 41 за Клинтън. В друг ключов щат - Охайо, позициите са изравнени - по 41 на сто.

Тези три щата са от т.нар. колебаещи се, където подкрепата за двете партии винаги е на кантар. А именно в тези щати се решава съдбата на всички президентски избори, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
But it's not working like in Bulgaria.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клинтън загубила водачеството в щата...Тръмп води в щата...Само дето пропускате да споменете, че в национален мащаб Хилари Клинтън води пред Тръмп с 13%.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тръмп посочи Майк Пенс за свой вицепрезидент"Е, и ?