Синът на Тръмп сравни сирийските бежанци с отровни бонбони

Думите му в Тwitter предизвикаха скандал в САЩ
20 сеп 2016 18:51, Елка Василева
18
Синът на Тръмп сравни сирийските бежанци с отровни бонбони
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Най-големият син на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп предизвика полемика с изказване за бежанците, които сравни с отровни бонбони, предаде Франс прес.

Доналд Тръмп-младши, който често пъти защитава позициите на баща си, публикува в Тwitter снимка на купа с бонбони, върху която беше отпечатан предизборният лозунг на баща му: "Върнете величието на Америка!".

"Ако имах купа с бонбони и ви кажех, че сред тях има три, които са отровни, ще си вземете ли една шепа от тях? Такъв е нашият проблем със сирийските бежанци", допълва Доналд Тръмп-младши.

"Тази снимка казва всичко. Нека да престанем с политически коректното поведение, което не превръща Америка в приоритет", добави той.

Думите на Тръмп-младши породиха вълна от реакции в социалните мрежи и критики от страната на демократите. Говорителят на Хилари Клинтън - Ник Мерил, заяви, че това изказване е отвратително. Бившият автор на речи на Барак Обама - Джон Фавро, качи в акаунта си в Тwitter снимка на сирийчето Омран, ранено при въздушен удар в Алепо, което се превърна в символ на безизходицата на сирийската криза. "Това е едно от милионите деца, които сравнихте с отровен бонбон", написа Фавро до сина на Тръмп.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и поговорка" покрай сухото, гори и суровото"Самото понятие " умерена опозиция" е двулично
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо не е за вярване че този и.ди.от Тръмп е най здравомислещата част на американски естабилишмент. Положението в САЩ и ЕС много напомня на положението в социалистическите страни преди гласноста и перестройката. На партийните събрания говорехме политкоректно , хвалехме партията и социализма а като никой не ни слушаше се осмеляваме да кажем тихичко истината (тихо че и стените имат уши).Това ли емерие в САЩ и ЕС не може да прододължи вечно, все някога ще се срути.
13
0
 
19
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Прав е.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието трябва да гласи :Синът на Тръмп сравни терористите измежду сирийските бежанци с отровни бонбони. Журналисти спрете да манипулирате.
11
1
 
29
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Американските медии пишат много по въпросната тема и извода на масата Американски издания е че Тръмп младши е прав..А Европейската преса нарича това Скандал.Никакъв скандал не е а самата истина!!!!!Тръмп спечели още повече симпатизанти със това изказване на синът му!!!
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците няма да изберат Клинтън. Клинтън е слаба и това няма да го понесат в ерата на социалните мрежи. В историята на Сащ е имало президент инвалид но тогава не е трябвало да се показва всяка вечер пред милиони американци.
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакъв скандал.Правилно е казало момчето.Тръмп-Президент!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Тръмп не спечели, с ерата на разума е свършено. Последната надежда на прогресивния свят, и не е за вярване...
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако имах купа с бонбони и ви кажех, че сред тях има три, които са отровни, ще си вземете ли една шепа от тях? Такъв е нашият проблем със сирийските бежанци"Много добро сравнение, защото евро проститут.ките в Брюксел знаят, че покрай икономическите незаконни имигранти вкарват и терористи, ама нямало да спрат да ги вкарват при нас. Това означава, че не им пука, че умират и ще умират европейци.
6
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сащ са империята на злото всички беди идват от тази нация на убиициприберете си воиските от света за да мирнат хората в името на печалбата оторьжието потопихте света в крьв и сьлзи
5
4
 
19
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Go Trump!!!
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците са виновни за всичко, ние понасяме отровните им бонбони.Па и нагли!
3
2
 
26
 
! Отговори
Бългсрин преди 7 години
Бабичката ще затрие щатите също като баба Меркел, но щом има толкова глупави американци да гласуват за нея въобще няма да ме е жал за тях. Още повече, че заради *** американци Европа е залята от всякаква ***.Ако Тръмп подобри отношенията с Русия, това ще е много добре за света.
2
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Богаташки *змет!!!Крадливо *айно,криещо се зад милиарди.Дано Бог те накаже!!!
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то и сирийци ли имало? Ела в Европа да видиш каква из'мет се довлече. Защо не отворите границите за Латинска Америка и Африка, че и да им организирате придвижване, за да видиш каква интелигенция ще ви залее. Харлем ще ти се види цвете. Те Париж и Лондон вече са станали официалните май'мунарници на Европа.