САЩ разполагат 6000 военни в Европа тази зима

4000 души ще са част от бронетанкова бригада, 1750 - от авиационна
4 ное 2016 08:04,
150
САЩ разполагат 6000 военни в Европа тази зима
Снимка: архив Reuters

Съединените щати ще разположат тази зима в Европа близо 6000 военнослужещи. Това предаде ТАСС, като се позова на представители на американското министерство на сухопътните сили, което е част от структурата на Пентагона.

Допълнителната бронетанкова бригада, която ще бъде изпратена в Европа, наброява 4000 души. Става въпрос за 3-а бронетанкова бригада от 4-ата пехотна дивизия, базирана в щата Колорадо, пише БТА.

Съединените щати ще разположат още в Европа 1750 военнослужещи, зачислени към 10-а авиационна бригада от 10-а планинска дивизия.

По-рано министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви, че допълнителната бронетанкова бригада, която страната му ще изпрати в Европа, ще пристигне от Колорадо през февруари.

Първо тя ще проведе учения в Полша. След това тя ще изпрати подразделения с численост на рота в България, Румъния и балтийските страни, обясни Картър. Тези части ще останат в бившите съветски републики в Прибалтика до разполагането на батальони на НАТО, а след това - през юни и юли - ще проведат учения в Полша, Латвия, Литва, Естония, България, Румъния и Грузия.

Един батальон от бригадата ще бъде изпратен в Румъния, допълни Картър. Той ще влезе в състава на тренировъчна бригада на НАТО, която Алиансът реши да формира за укрепване на своите позиции в Черно море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Кака Пена преди 7 години
до 126 Рашка е разположила над 300 хил воиници по границите с НАТО.Ако ще и милион да разположи, нали е на своя територия?
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТодорилМексико и Канада нямат притеснения че САЩ ще ги анексира. Съседите на Рашка имат. Заради пресният пример с Грузия, Крим и Украйна.
75
0
 
5
 
! Отговори
dido преди 7 години
до 123 Шоп- толкова промит мозък никога не съм срещал. Ти си подлоga, не си знаеш историята или просто тролиш, защо си тук въобще хващай самолета, такива боклкUци като теб никога не са ни теябвали, еничари.
74
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТодорилПо интересен е въпросът, защо Рашка разполага на границите на НАТОвски страни над 300 хиляди войници. НАТО не желае да граничи с агресор и окупатор, но не го напада. Елементарната логика показва обаче, че когато на оградата има бясно псe, вземаш мерки.
73
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6000 e малко. Рашка е разположила над 300 хил воиници по границите с НАТО.
72
1
 
2
 
! Отговори
СЕТА преди 7 години
Знаете ли че Канада и САЩ имат право да разполагат войници за охрана в Хипермаркети в Европа , в които са продава САЩ стока и ГМО .
71
1
 
6
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
САЩ разполагат всеки месец , в една Държава , по 6 000 войника , в ЕС .Тук нещо е Гнило - ЕС , лично аз и вие , ви се вдигат Данъците от тази Година и Догодина .Не искам да плащам аз и децата ми Данък Десятък за да храня *** от Ислямска Държава .
70
8
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До didoи капитан Петко Войвода ли е бил национален предател бе?----------Капитан Петко е е бил абсолютно руско ***, даже е получавал заплата и пенсия , за да плюе по Независима България. Типичен заслепен руфосил.
69
19
 
4
 
! Отговори
СЛАВА НА НАТО И ЕС! преди 7 години
СЛАВА НА ЕРДОГАН----ЗАЩИТНИКА НА БАЛКАНИТЕ ОТ РУСКАТА АГРЕСИЯ И СОЦ-БОТУШ!!!НАТО И ЕС И ТУРЦИЯ---ТАМ СА СВОБОДАТА , ПРОГРЕСА И ...ПАРИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ХОРА ОТ БЪЛГАРИЯ!!НИКОГА ПОВЕЧЕ--РУСКИ СОЦ-БОТУШ И РУСКО РОБСТВО!!!!
68
8
 
13
 
! Отговори
Тъй ли? преди 7 години
Ама,само 6000 ли? Можеше и повече. То и без това в света вече няма де да стъпиш от НАТОвски бази и мириз ливи ботуши. То,тая Русия с нейната "агресия" не смогва да се опази от "миролюбивата " Америка,бе. Скоро ще имаме повече НАТОвски войници,отколкото мюсюлмански нашественици....Карай,бе! То и без това българи не им трябват.Трябва им българската територия. Продажници! Дайте им и нея,че най-после да се куртулисате.На вас родина ви не требе.Ще ви поканят в Америка.Там размитат за вас.
67
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашките оцапаха кълките :)
66
8
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
НАТО ще направи от българските млади мъже пушечно месо!
65
8
 
7
 
! Отговори
СТАНОЙЧООООо.., преди 7 години
"Студената водица " я запази за себе си,че скоро ще ти се наложи с нея да гълташ живи жаби!!!..И ти си сиромашко невидяло.Хвърлило завалийчето поглед по-на запад и решило,че всичко му харесало. Цър вулките ти още миришат на цаца,тъй че, този аромат на западняците не им харесва особено. Колкото до "Аятолах Путин,още десет живота да имаш не мо*ж го стигна. Твърде си примитивен за да го коментираш.Гледай си сламената колибка,че "западняците" и нея ще ти вземат!!!!
64
6
 
6
 
! Отговори
dido преди 7 години
До 115 Карти много, в едни е в Русия в други не е, важното е че объркаха тънките сметки на САЩ. В косово също имаше референдум с човечета, ама кафяв цвят. Зелените човечета просто предотвратиха да човечетата с SS на ръкаваите да не почнат да се правят пак на снайперисти и мародери.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от Ахелой -западно европейците, те са си *** по- принцип, може и да го искат, но на изток се налага чрез продажните им политици. Аз не искам никакви чужди сили тук.
62
7
 
17
 
! Отговори
dido преди 7 години
До G Не съм чул Русия да е нападала Украйна, нито Крим да е бил откраднат, хмм. Знам че имаше референдум и народа си избра на коя страна да , след като държавата се разпадна и с насилие и преврат се възкачи шайка бандити да управляват. Относно Сирия Русия е единствената чужда сила там законно съгласно международното законодателство. Един наш съсед пропуска бежанци и ни заплашва с тях, но това не е Русия. Виж колко страни САЩ са разграбили и подпалили в последните години и после говори за хулиган
61
21
 
8
 
! Отговори
G преди 7 години
Русия направи фатална грешка с Украина , като агресивно и демонстративно открадна Крим и нападна източната и част ! Подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По същия начин Хитлер под предекст за "защита и отбрана" предислоцираше из цяла Европа нацистките войски и СС части.Знае се от историята как завърши това предислоциране за "защита и отбрана" на Хитлер."
59
2
 
3
 
! Отговори
dido преди 7 години
избил е всеки който не му е удобен като оня психопат Ердоганя. Не му преписвай кауза бил е корумпиран като сегашните мекерета, само че по- кръвожаден. Пак се е д*пил се е на германците като сега, като се е мислил за европеец. като дойде нов ще го изпратим като стария и така, историята за това се учи защото се повтаря ако не се поучиш от нея.
58
7
 
9
 
! Отговори
dido преди 7 години
До СТЕФАН СТАМБОЛОВ и капитан Петко Войвода ли е бил национален предател бе? Не ми хвали Стамболов. Той каквото е посял, такова е пожънал.