Борсите в САЩ се сриват в очакване на изненада от Тръмп

Финансовите пазари по света реагират бурно на прогнозите
9 ное 2016 06:44, Екип на Bloomberg
12
Борсите в САЩ се сриват в очакване на изненада от Тръмп

Финансовите пазари по света реагират бурно на прогнозите, че Доналд Тръмп ще е следващият президент нас.

Кандидатът на Републиканската партия спечели няколко ключови щата, като Охайо и Флорида, които накланят везните в негова полза.

Още по темата

Борсовите индекси в САЩ се сриват с по над 4%, като най-значително е отстъплението при индустриалния индекс Dow Jones, който пада с почти 750 пункта.

Понижението е по-силно от това, което беше отчетено на 23 юни, когато друга изненадваща новина завладя финансовите пазари – решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

Реакция има и на пазарите в Азия. Борсата в Хонконг спада с почти 3%, а тази в Южна Корея е надолу с 2,4%. Най-значително в региона обаче е отстъплението в Япония – близо 5 на сто.

През последните месеци пазарните участници отчитаха като най-сериозен индикатор за това кой ще е новият американски президент движението при мексиканското песо.

Острата реторика на Тръмп спрямо Мексико доведе до няколко силни поевтинявания на валутата от началото на годината. Днес резултатът обаче е повече от показателен – спад на мексиканските пари от близо 8% спрямо щатския долар.

Същевременно страхът от неизвестността в лицето на Доналд Тръмп води инвеститорите към златото. Жълтият метал поскъпва с близо 3 на сто до над 1300 долара за тройунция.

Автор: Димитър Вучев, Bloomberg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро рублата ще е 1:1 с долара
9
1
 
8
 
! Отговори
Яко дезинформация! преди 7 години
Борсите в САЩ ли? Що за информация е това? Фондовата борса на Уолстрийт в Ню Йорк отваря в 9:30 сутринта местно време, което в българско време днес ще направи 16:30 след обяд. Как така решихте, че борсите в САЩ се сриват? Ако се има предвид вчерашната сесия, защо това се отдава на изборите в САЩ, при условие, че и към момнета не е ясен изхода от изборите?
8
1
 
12
 
! Отговори
блажени са вярващите преди 7 години
До luckymanХахаха, и само ако мералът в оръжейните складове на военната индустрия да не ръждясваше.. Президентът в америка е същата кукла на конци, както навсякъде по света, просто американците ги подканиха да изберат по-неяловата марионетка, която поне ще изкара мандата преди да е гушнала букета. Светът си върви към пълно заличаване на традиционните ценности и един човек не може да се изправи срещу процеси планирани още преди десетилетия.
7
7
 
5
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
точно така беше и с Рейган ... и какво стана: най-големият ръстеж в US историята и тотален срив и глад в USSR..... ДЕРЗАЙТЕ свободни ДЕМОКРАТИ!
6
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
А ти пак ще си гладно и про33то
5
0
 
16
 
! Отговори
Душбег преди 7 години
Краааай братя! Всичко се "срина" в САЩ! Добре, че в България нещата са яки и Цецка Цачева удържа положението!
4
14
 
4
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
определено Русия ще фалира... petrol-а под 30 USD
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма изненада за подготвените. Има *** опции има и шорт търговия.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дау Джонс потъна заедно с бабата
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормална реакция. Показва страх от смяна на статуквото.