Той е! Доналд Тръмп е новият президент на САЩ*

Тръмп спечели необходимите 270 електорални гласа
Обновена: 9 ное 2016 13:40 | 9 ное 2016 09:36, Елка Василева
476
Той е! Доналд Тръмп е новият президент на САЩ*
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Доналд Тръмп ще е новият президент на САЩ, след като спечели необходимите за победата 270 електорални гласа. Нещо повече, той взима 276 електора.

До последно изборната надпревара зад Океана бе много оспорвана, но в крайна сметка кандидатът на Републиканската партия надви Хилари Клинтън.

Така нюйоркският бизнес магнат се превърна в 45-тия президент на САЩ, който ще управлява от Белия дом през следващите четири години.

Кой е новият президент?

Доналд Тръмп e американски бизнес магнат, президент и главен изпълнителен директор на "Тръмп Организейшън".

Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу "Стажантът" (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че "сериозно обмисля" възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си демократа Барак Обама.

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ през 2016 г. След предварителни избори, Тръмп е избран за кандидат на републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е изгубилата днес Хилъри Клинтън.

Доналд Тръмп е баща на пет деца, а сегашната му съпруга Мелания Кнаус е трета по ред.

През 1977 г. се жени за чехкинята Ивана Зелничкова. От този брак се раждат синовете му Доналд Младши (1977) и Ерик (1984), както и дъщеря му Иванка (1981). През 1992 г. се развежда.

През 1993 г. се жени за Марла Мейпълс, с която имат една дъщеря – Тифани (1993). През 1999 г. се развеждат.

През 2005 г. Доналд се жени за словенката Мелания Кнаус. Доналд и Мелания имат син на име Уилям Барън (2006).

*информацията е актуална към 9:57 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още по темата: избориСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
0
 
! Отговори
БАТМАН преди 7 години
До Ядеш и ревеш ПутяХА ХААбе ти момче изглеждаш абсолютен Т....нар.Я вземи че прочети някои неща из нета, пък тогава може да опиташ да се Изходиш по накои въпроси от световната политика. Ти май живееш в джунглата а? Ако неможеш да кажеш нещо умно по добре си затвори устата защото ти се акаш през нея.
354
12
 
1
 
! Отговори
Ядеш и ревеш Путя преди 7 години
Сега Путин ще разбере каква е разликата луд да държи копчето"пуск" на ядрените ракети насочени към Москва.....бедна му е фантазията какво сполетя и Русия..ха.ха
353
0
 
9
 
! Отговори
пенко преди 7 години
" Еех. ..РОЙТЕРС...ЕЕХ ...КЕФ ...РОЙТЕРС " БАНЯ" ...ГОЛЯМ КЕФ "!!! Спомнете си всички класации ,далаверации, "номерации" , интервюзации и т. н. на агент - цията Ройтерс !?!?
352
0
 
16
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Тука нали ни убеждаваха до преди 8-10 часа, че Хилари води. Сега как ще се извъртите? Я за успокоение на нервите пуснете нещо за Ким. От една седмица нищо не сте пускали за Северна Корея.
351
0
 
11
 
! Отговори
пенко преди 7 години
ОП.ПАА... Победа на ФБР над ЦРУ !!! Да му мисли СБ /КГБ/ ,защото те са виновни -много са виновни-безкрайно виновни са!!! Следизборната реч на Хилихилири Килърн е...ЪЪЪ...ЪЪ...ЪЪХ /С ОБЛЕКЧЕНИЕ/-БАБИТЕ ТРУДНО СЕ "ИЗХОЖДАТ" !!!
350
0
 
1
 
! Отговори
"МИР" преди 7 години
Платежната система "Мир", скоро ще измести "Виза"-та в Уса... Ха ха ха.
349
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ако Обама излезе и каже че въртят сделка с извънземните няма да се изнендадам толкова, колкото от тази новина :)
348
0
 
6
 
! Отговори
opa преди 7 години
До Нямам имеТочно с него няма да има 3та световна, спокойно. За разлика от оная ку4ка Клинтън. Фондацията ѝ е финансирана главно от Катар и Саудитска Арабия които са, познай, главните снабтители на оръжие на ISIS.
347
18
 
2
 
! Отговори
Нямам име преди 7 години
Бъдете подготвени за престояща 3-та световна война! :( :( :( С такъв президент САЩ няма да се стигне до нищо добро!
346
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вижте какво, тук някакви хора говорят с горещ апломб за "природата" на жената и директно искат да я върнат закрепостена към семейното огнище, че да не им се пречка. Вероятно такива хора са травмирани от живота. Феминизмът е част от човешката еволюция и това се доказва от факта, че там където феминизмът е най-напреднал са и най-напредналите държави и обратно.Най-патриархални са ислямските страни,африканските и Индия.Това е присъдата за патриархалните талибани:)
345
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪМП Е ГОТЕН ПИЧ !
344
2
 
18
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Браво !!! А и все за европейки се е женил ! Пич
343
0
 
15
 
! Отговори
Супер преди 7 години
Честито Да изселва радикалните мюсюмани в Европа при Маркел
342
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на новия адолф
341
2
 
25
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
Браво доста добър избор, много се радвам за Г-н Тръмб!
340
0
 
29
 
! Отговори
ЛЯВ преди 7 години
Американския *** който бебеше лизан от българския (и евроатлантически) елит се оказа друг (не този който трябва).
339
1
 
12
 
! Отговори
Йо преди 7 години
До Анонимен 414 , ти написа: "На 11.9 си събориха кулите близнаци а на 9.11 си назначиха президент.Задкулисието което стоеше зад Буш и Обама ,днес е зад Тръмп."Ами сега е време за събаряне на другите кули! Много дълго ги оставиха да си разиграват коня! Сега трябва да изритат Меркелана кадън
338
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 429Не поставям никой като втора категори, трета и т.н. Това е нещо, което точно ти го направи.Природа НЯМА приятелю, ставаш такъв, какъвто те е възпитало семейството, те ти дават смелост, увереност и т.н. Живота в битовизма е огледало на живота в политиката, една жена има силата да възпита 20,30 или колкото си щеш деца, значи има силата и да управлява.А като заговорихме за огледала, ти избра човека, който иска да *** дъщеря си! :) Дано изборът ти е правилен, ама това ще си проличи :)
337
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Честито на Америка и света! Народът отсвири това военнолюбиво, корумпирано и нагло бабе ***! Дано светът стане по-добро място и да няма войни с Русия!
336
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бъде здрав и Бог да го пази ! Успех !