Крачки назад: Тръмп се отказа да разследва Клинтън

Няма и да отменя здравната реформа на Обама
12 ное 2016 13:01, Петя Славова
226
Крачки назад: Тръмп се отказа да разследва Клинтън
Снимка: Reuters

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред вестник "Уолстрийт джърнъл", че обмисля да запази части от здравната реформа, извършена от сегашния държавен глава Барак Обама, предадоха световните агенции.

В първото си интервю, откакто спечели президентските избори във вторник, Тръмп обясни, че важна причина за промяната в позицията му за пълно отменяне на Закона за достъпно здравеопазване е била вчерашната му среща в Белия дом с Обама. Президентът демократ предложил на своя наследник, избран като кандидат на републиканците, да запази части от нормативния акт.

Още по темата

"Казах (на Обама), че ще прегледам предложенията му, и от уважение към него ще направя това", заяви Тръмп пред "Уолстрийт джърнъл".

Той уточни, че възнамерява да запази два текста от здравната реформа, която бе вътрешнополитически приоритет номер едно за Обама - забраната застрахователите да отказват да покрият разходите на пациент заради предшестващо състояние и възможността навършили пълнолетие хора да могат да ползват по-дълго време застраховките на своите родители.

По време на кампанията Тръмп нарече приетия през 2010 г. закон "ужасно нещо" и обеща да го отмени изцяло. "Трън в очите" на републиканците, здравната реформа на Обама има за цел да намали броя на американците без медицинска застраховка, въвеждайки субсидирана от държавата система.

Бъдещият президент на САЩ, който ще встъпи в длъжност през януари, каза още в интервюто, че възнамерява да запази работни места в страната, като евентуално наложи мита на стоките, произведени от американски компании, прехвърлили дейността си в чужбина.

Тръмп призна, че не е мислил много по обещанието, което направи по време на предизборната кампания, да назначи специален прокурор, който да разследва неговия основен опонент на изборите, демократката Хилари Клинтън. На първо време мисля как да реша проблемите на САЩ в областта на здравеопазването и заетостта, както и да засилят граничния контрол, а не за това да разследвам скандала с електронната поща на Клинтън, каза той, цитиран от БТА.

Тръмп увери, че иска Съединените щати да бъдат страна, в която всички се обичат. Целта ми е да сплотя американците и да реша проблемите на страната, каза той.

Тръмп заяви, че скоро ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. По-рано прессекретарят на Путин Дмитрий Песков каза, че руският президент не планира контакт с победителя на президентските избори в САЩ, докато той не встъпи официално в длъжност през януари.

По време на кампанията Тръмп похвали Путин като силен лидер. Представители на руските власти пък приветстваха изненадващата победа на милиардера. Това предизвика опасения у редица съюзници на Съединените щати, че Тръмп може да се откаже от ангажименти в сферата на колективната отбрана.

Бъдещият президент на САЩ каза в интервюто, че възнамерява да се съсредоточи в Сирия върху борбата срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", а не да се опитва да свали от власт президента Башар ал Асад.

"Моята позиция за Сирия се различава от възгледите на много хора", отбеляза той.

Тръмп не даде подробности, но посочи, че вероятно няма да следва политиката на Обама за оказване на подкрепа на т. нар. умерена опозиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви ли омръзна да лъжете и изкривявате думите му през цялата кампания, че и сега пак??Казал е, Не че ще запази Обама кеър, а че обмисли молбата на Обама да запази поне две от точките, ако това е добре за хората.Казал е, Не че няма да възобнови разледването срещу Клинтън, а че не това ще е първия му преоритет в този момент.Засрамете се бе!!!!
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно НЕ вярва в социализма и това 4е русия е нещо пове4е от суровинен придатък а В какво ВЯРВА определено не е и в това което руското *** прокарва като опорна то4ка
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп вярва само в парите.Сега става ясно,че той е само клоунът,медийното лице,"поразяващата уста"на популиста,който е на мода в света,за да вземат властта републиканците,които са зад него.Те вече се показаха и ще представляват реалната власт в Беллия дом,Тръмп и жена му са само лицето на тази власт.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kva kra4ka nazad be? toi ia iztrepa tazi godina. i ia ostavia da si lije liutite rani.ste ia debne iz kaso da vidat koi ste e kandidatyt na demoklratite za sledvastite izbori, ste mu izvadiat vsi4ki kontakti i dalaverki s klinarevite i ste izritat tva lakomo pleme na demo-partiata zasukalo se okolo klitindjosite. Bravo na Trump. udari iako Hilaria, a sega kazva 4e nema da ia presledva. 4e zasto da ia. ima si slujbi.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 90 и няколко текста остават ДВА соц циганнийтеее на Обама няма да минат
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РОССИЯ1-е место в мире по добыче и экспорту природного газа(35%мировой добычи).1-е место в мире по величине природных ресурсов.53 долларовых миллиардера сидят на шее России. Россия занимает 65 место в мире по уровню жизни Россия занимает 97 место по доходам на душу населения Россия занимает 111-е место в мире по продолжительности жизни Россия занимает 127 место в мире по показателям здоровья населенияЕжегодно в России совершается свыше 27,5 тысяч убийств.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 108Дреме ми за Путин толкова колкото за Тръмп! Повече ми дреме за България и най-вече за българските родолюбиви работодатели които подстрекават сивата икономика! Не плачете на чужд гроб!
77
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цивилизованият и благоденстващ свят не иска гладни и пияни руснаци да повръщат на трапезата му!
76
1
 
0
 
! Отговори
ЗА 99 преди 7 години
До АнонименТАКА ЛИ МИСЛИТЕ В КАТУНА?
75
3
 
10
 
! Отговори
:( преди 7 години
Чета я статията. Дословно казва цитирам 'Either Obamacare will be amended, or repealed and replaced'Груб превод Здравната реформа на Обама ще бъде изменена ИЛИ отменена и заменена (с нещо друго)Жалко че не мога да получавам достоверна информация от любимия си сайт :(
74
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега всеки ден червения Чичо, ще прави крачки назад. Докато всички разбират, че само демокрацията е реална. Всичко друго са винаги празни приказки.От 40 год какви ли не се изредиха да сменят капитализма ама греда...нямат толкова акъл за нещо ново.
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми те са си първи дружки,що ще я разследва,тва беше предизборно
72
5
 
15
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Журналистите дето повече от година плюха Тръмп сега е време да почват близането. Плочата се обърна и друга музика свири.Ха ха ха !!!!! Умирам от кеф..............
71
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхуйХе, хе добро утро. Тия които му се вързаха наистина са доста глупавички.
70
6
 
13
 
! Отговори
байхуй преди 7 години
До АнонименСорос-ката пропаганда този път не лъже - за жалост Тръмп се отказа от обещанието си да съди бабето, отказа се и от обещанието да закрие "обамакаре" ... за жалост Тръмп ще се окаже просто следжащият лъжец в Белия Дом
69
3
 
11
 
! Отговори
Знаещ преди 7 години
И тоя като Ципурата - бързо, бързо ще се изплюе на избирателите си.Лъжец! ще излезе по зле и от клинтъновица, все пак - двете страни на една монета са
68
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силата на Тръмп не е в здравеопазването или правосъдието, но той е блестящ в намирането на подходящите хора за това. Така, че не знам защо трябва да се обръща внимание на първосигнални и неточни статийки като тази.
67
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пророкът 86Оне ден Руди Джулиани каза че Тъмп му бил най-добрия приятел от 20 години. Представяш ли си какво представлява приятелство между кмета на Ню Йорк и предприемач в Ню Йорк? Тия двамата трябва да бъдат разслеавани.
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край на обещанията и начало на разочарованията за тези които му повярваха.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако вярвате в обещанията на политиците то това означава че. Или сте от карлуково или сте олиго.рени или страдате от неизлечима болест на мозъка или въобще не разбирате че политик означава *** която лъже и ***!