В какво вярва Доналд Тръмп?

Ето убежденията на 45-ия американски президент
12 ное 2016 20:33,
71
В какво вярва Доналд Тръмп?
Снимка: архив, Reuters

През цялата си кампания по пътя към Белия дом Доналд Тръмп не се свенеше да изразя противоречиви (дори често скандални) позиции по редица вътрешно- и външнополитически въпроси. БиБиСи припомня някои от най-открояващите се лични мнения на избрания за глава на САЩ бизнесмен.

Тръмп беше категоричен, че американските служби трябва да прилагат симулирано даване и други силови техники при разпити на предполагаеми терористи, пише businessinsider.com. Според Тръмп тези методи са нищо в сравнение с действията на екстремистите от “Ислямска държава”. “Харесвам тези методи за разпити, дори смятам, че не са достатъчно твърди”, заяви бъдещият стопанин на Белия дом през юни.

Едно от най-скандалните изявления на републиканеца беше свързано с изграждането на стена по границата с Мексико, за която мексиканците също трябва да отделят средства. Тази стена трябва да възпира имигрантите, голяма част, от които били престъпници и “изнасилвачи”. Според БиБиСи изграждането на такава стена ще струва между 2.2 и 13 милиарда долара.

Доналд Тръмп директно обяви, че мюсюлмани не трябва да бъдат допускани на американска територия и че американски граждани от арабски произход са празнували разбиването на самолети в кулите на Световния търговски център преди 15 години.

45-ият американски президент е категоричен, че след случилото се в Париж и Брюксел ще се бори с всички сили срещу допускането на сирийски бежанци в Съединените щати. И ще изгони всички, които вече са се установили на американска територия след началото на сирийския конфликт.

Тръмп се закани да депортира всички над 11 милиона незаконни имигранти – операция, която би струвала повече от 114 милиарда долара. Впоследствие кръгът от набелязани за незабавно прогонване беше сведен до имигрантите с криминално досие.

Наследникът на Барак Обама е твърд противник на движението за защита на афроамериканците от полицейско насилие като посочи, че активистите сами си търсят белята. 

Бизнесменът настоява и за съдебно преследване на лекарите, които извършват аборти.

По отношение на климатичните промени Доналд Тръмп е убеден, че става въпрос за измама, целяща да осакати бизнеса чрез строгите мерки за защита на околната среда. “Това е просто време”, заявява той.

Тръмп настоява, че светът щеше да е далеч по-безопасно място, ако диктаторите Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха останали на власт съответно в Ирак и Либия. “Саддам беше ужасен човек, но се справяше с терористите”, посочва милиардерът.

Той демонстрира изненадващо топло отношение към руския президент Владимир Путин, определяйки го като “достоен лидер” на страната си.

Убедителният победител на президентските избори в САЩ счита, че Япония и Южна Корея не трябва да разчитат толкова много на американската закрила от ядрените амбиции на Северна Корея, а да разработят собствен ядрен арсенал. “Ядрена война на Корейския полуостров ще е ужасна, но поне ще свърши бързо”, коментира Тръмп.

По отношение на НАТО той е убеден, че Съединените щати плащат прекалено висока цена и трябва да напуснат пакта, ако другите страни не започнат “да вкарват” по-сериозни ресурси в Алианса.

Като стана въпрос за ресурси Доналд Тръмп настоява, че състоянието му е поне 10 милиарда долара. Bloomberg и Forbes го оценяват съответно на 2.9 и 3.7 милиарда.

Сред най-основните убеждения на Тръмп, което повтаря многократно в биографични книги, участия в популярни ТВ предавания и по време на цялата си кампания, е това, че той просто е един “наистина добър човек”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарцис!
17
2
 
25
 
! Отговори
Кукувица преди 7 години
Махалото на политиката стигна до най-лявото положение. Започва да се движи на дясно.Брексит, Видерс в Холандия, Марен Ле Пен във Франция, Хофер в Австрия, АФД в Германия, Пегида!Европа не е мъртва! Тя се събужда.Една ненужна и противонародна политика свършва.
16
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
този чиляк вярва единствено в доларите
15
6
 
27
 
! Отговори
Кукувица преди 7 години
Има една хубава сатия в Блумбъг за Тръмп в която се казва, че той не иска да направи нова френска революция, като смени управляващите. Тръмп иска само да върне на Америка идеалите от времето на създаването на САЩ.Мога само да поздравя едно такова начинание.Никой не трябва да получава неща за които не е работил.
14
5
 
15
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Аз също мисля като него. Защото съм пич.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименнатовците като генерал Радев
12
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Тръмп
11
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Метафорично казано БЯЛОТО победи КАФЯВОТО.
10
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е това виене? Не е пълнолуние! А, натовците вият като койоти.
9
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блумбърг вместо да оценява състоянието на Тръмп да каже как е натрупал своето.
8
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Путин вече четвърти мандат се чудят в какво вярва, пък той си управлява с 90% одобрения и оправи Русия. При Тръмп се очертава същия тренд, но два мандата.
7
5
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 3Ха!? Че Америка си е силна бе! Ти нещо си се объркал май?Как иначе една слаба Америка ще може според американофобите да разпалва войни по целия свят?Неее, невъзможно е това.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало до 5!Прочети ли предпоследния ред за Южна корея какво му е мнението тьпчо?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MAKE MONEY,BIG MONEY.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЯРВА В ТОВА В КОЕТО ВЯРВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ, ЗАТОВА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.А едно от нещата в които сигурно вярва е, че ако си кмет и промениш закона за да си уредиш трети мандат, а после с парите от кметуването си направиш медийна агенция значи си корумпиран кмет.
3
13
 
8
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Не знам в какво вярва обаче тоя *** хирург дето ще го прави министър на здравеопазването смята че бог е създал земята преди 6000 години и еволюцията не съществува да ви е ясно що за хора ще са около него...
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЯВНО ТРЪМП Е ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК. ЗА ПУТИН ПОСТЯННО ПИШАТ ПОДОБНИ ЖАЛНИ СТЕНАНИЯ - В КАКВО ВЯРВАЛ, КАКВО ЗАКУСВАЛ И ПРОЧЕЕ. ЩЕ ВЪРНЕ СИЛАТА НА САЩ НАИСТИНА.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
приятно е да се четат глупави писания за Тръмп от ошашавени леви елементи, това са то *** - ХОРАТА РАБОТЯТ, НО *** обясняват кой какво правел, смешно, жалко племе.