Кой провали Хилари? Как кой – Барак Обама!

Доналд Тръмп отсече: Обама е виновен за провала й
28 дек 2016 08:44,
15
Кой провали Хилари? Как кой – Барак Обама!
Снимка: архив Reuters

Доналд Тръмп смята, че президентът на САЩ Барак Обама носи частична вина за поражението на кандидатката на демократите Хилари Клинтън в ключови щати на изборите на 8 ноември. Новоизбраният президент изрази това мнение на страницата си в Twitter вчера, предаде ТАСС.

Тръмп припомня, че Обама лично се е включил в избирателната кампания на Клинтън в т.нар. колебливи щати, в който нито един от двамата основни претенденти няма явен превес.

"Обама се включи в кампанията много старателно в най-важните колебаещи се щати и загуби", констатира милиардерът, пише БТА.

Според Тръмп на избирателите в тези щати повече се харесвала неговата програма. "Гласоподавателите искаха да видят Америка отново велика", писа Тръмп.

Той осмя и твърдението на Обама от последните дни, че ако самият той се бе кандидатирал за президент, би могъл да победи, "защото мнозинството от американците наистина вярват в единството на Америка, основано на толерантност, многообразие и откритост, и пълна с енергия и динамика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е,че още Юни месец Тръмп се е срещнал с представители на Големите е.в.р.е.и и те са го одобрили!След тоя момент Хилъри К. просто е била ОБРЕЧЕНА да загуби!Е,заради простолюдието шоуто е трябвало да продължи...Всъщност оспорвания мач е бил предрешен,ама ние не сме знаели.
6
1
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Тръмп им показа откъде духа вятъра
5
2
 
25
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Поддръжници на неолибералната догма, президентите след Картър се занимават с външна политика, с правене на революции и Демократизация отколкото с проблемите на американския работник, стагниращите му доходи и загубата на работните места.
4
1
 
37
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Обама е виновен за провала на Клинтън. За 8те години управление Обама не успя да подобри живота на обикновените американци. Плодовете на растежа се обират от олигархията, която сложи Обама за президент.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИСОКИЯТ КУРС НА ДОЛАРА Е МНОГО ВРЕДЕН ЗА ЕКСПОРТА НА САЩ
2
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама остава долара в най високата си точка. Изтегли войски от залива. Не вкара войски в Сирия.Ще го видим сега...Големия политик...Перчама...Какви ще ги свърши.Обикновено такива популисти,като него свършват зле...
1
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав сте гн Трмп някои хора се вземат много на сериозно опиянени от властта!Надявам се да се пазите от него!