Тръмп: Няма доказателства руски хакери да са повлияли на вота

Безотговорно е да се правят изводи без доклада на разузнаването
3 яну 2017 10:52, Елка Василева
40
Тръмп: Няма доказателства руски хакери да са повлияли на вота
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Няма доказателства, че руски хакерски атаки са повлияли на резултата от президентските избори в САЩ и би било безотговорно да се правят изводи, преди да бъде получен окончателният доклад на разузнаването. Това заяви говорител на избрания за президент Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

"Има нула доказателства, че те са повлияли на изборите", каза пред Фокс Нюз Шон Спайсър, който ще стане прессекретар на Белия дом, след като Тръмп встъпи в длъжност на 20 януари. Спайсър уточни пред Си Ен Ен, че Тръмп ще се запознае с доклада, щом бъде завършен тази седмица.

В събота Тръмп предупреди да не се прибързва с обвинения срещу Русия за хакерските атаки срещу електронни пощи в САЩ. Бъдещият американски президент неведнъж е призовавал за по-близки отношения с руския президент Владимир Путин и редовно омаловажава проблема с хакерките атаки, отбелязва Ройтерс.

Президентът Барак Обама изгони 35 заподозрени шпиони и наложи санкции срещу две руски разузнавателни агенции миналата седмица заради предполагаемата роля на Кремъл в хакерските атаки, които според служители на американското разузнаване са помогнали на Тръмп да победи Хилари Клинтън на изборите на 8 ноември.

Видни депутати от двете партии изразиха тревога от съобщенията за руска намеса, независимо дали тя е оказала влияние върху резултата от изборите, напомня Ройтерс.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, насрочи за четвъртък заседание, което ще бъде посветено на киберзаплахите от чужбина.

Новият Конгрес, избран на 8 ноември, встъпва в длъжност днес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ии тва Ройтерс, Ню Йорк Таймс, СиЕнЕн и други подобни още не могат да прежалят лелката Клинтън. Тръмп редовно омаловажавал проблема с хакерските атаки. Аджеба, Тръмп ли е по-информиран или Ройтерс за такава поверителна информация?
10
3
 
21
 
! Отговори
Lame Duck преди 7 години
Сега е момента Обонго и приятели да изкара списък с имена и логове от сървъри и да му запушат устата!НО има проблем , нали?!Няма такива...
9
17
 
1
 
! Отговори
Д-р.Радева преди 7 години
Тоя престарял дядо,атеист,сатанист, комплексар ,сексманиак .....ще вземе да направи нещо "велико" и запомнящо се преди да се гътне......ей така да му се слави името
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сенаторът републиканец Джон Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, насрочи за четвъртък заседание, на което с гордост и най-голямо удоволствие ще демонстрира висшият украйнски орден, връчен му лично от Порошенко.
7
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със същият успех може да се твърди, че американски разузнавателни служби, имитирайки, че са руски хакери, са се опитали да повлияят на изборите.
6
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 4Може ама няма да е скоро а това временце на спокойствие е много важно за разместване на пластовете в световния ред.
5
17
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Има си хас да признае за руската намеса.Нали тогава резултатите от изборите стават меко казано съмнителни...
4
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарите много се радват на избора на Тръмп, но ще берат много ядове с него
3
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям клоун е тоз!
2
7
 
5
 
! Отговори
Пфф преди 7 години
Ан да, няма... Я пак провери!
1
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето ви я демокрацията, когато не спечели "правилния" човек.