Скоро в US армията: Пагон, униформа, тюрбан, хиджаб...

Американска армия либерализира политиката си за външния вид
6 яну 2017 22:19,
173
Скоро в US армията: Пагон, униформа, тюрбан, хиджаб...
Снимка: Reuters

Американската армия предприема либерализация на правилата. А именно - ще се предприемат мерки в улесняването на мюсюлманите, сикхите и други религиозни групи да се обличат и поддържат спрямо религиозните си обичаи, докато служат в US армията.

Секретарят на Департамента по отбрана Ерик Фанинг е подписал документ тази седмица, в който се преразглежда политиката за униформите така, че да може хората, които се стремят да спазват религиозните предписания, да могат да носят бради, тюрбани и хиджаби, съобщи Reuters.

Новите правила позволяват и командирите на отделните части да одобряват промените, което досега беше възможно само за секретаря на Департамента по отбрана. Отхръляне на исканията на религиозните служители могат да бъдат обжалвани пред секретаря обаче.

Ако искането на даден човек бъде одобрено, то ще бъде за цялата му кариера и не може да бъде отхвърляно или модифицирано без съгласието на секретаря на Департамента по отбрана. Няма да има и промени спрямо повишаване в ранг или дислоциране на ново място, освен в някои конкретни ситуации.

"Целта ни е да балансираме готовността на войниците и тяхната безопасност с ценностите и религиите на нашите войници, и тази директива ни позволява да го направим", завява подполковник Ранди Тейлър.

Новите правила са приветствани от коалицията на сикхите.

"Доволни сме от погреса, който представлява тази нова политика за религиозна толерантност и разнообразие", заяви директорът на коалцията Харсимран Каур.

Към войниците обаче има едно изискване – брадите им трябва да са дълги до 2 инча и задължително трябва да могат да носят каски и други предпазни средства.

Жените, които носят хиджаби, трябва да предвидят забрадките си да бъдат в цвят, подобен на униформата, който не бива да има каквито и да било шарки, освен ако не е от камуфлажен плат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
5
 
! Отговори
художника преди 7 години
До KatrinРелигията е ценностна система, която се налага на ограничените умствено, за да спазват някакви правила. И наистина това е хилядолетен опит, който трябва да се изучава, но не да му се подражава.
52
1
 
13
 
! Отговори
Милански преди 7 години
Кatrin...Войните ВИНАГИ имат финансови причини. А за религията - мъдри хора са казали вече: Бог създаде човека и му даде вяра, дойде дяволът и направи от вярата религия. И още: Религията, разбира се, е *** работа, но я се опитайте да управлявате дори едно дело без нея! А US много ми напомня Римската империя в залеза и. А Русия все пак е доста по-близо до нормалните човешки ценности, макар и за това, че не поощряват неестествени полови ориентации..
51
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха само 5ма расти на гробарите , след 20 ти януари се наредете на опашката с цигганетата за помощи ГъГъгъъъъ дано ви дадат нещичко. :))
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68За разлика от вас русофили измислени съм бил в русия и знам какво представлява докато вие сте я виждали само на картинка в интернет.
49
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "*** 80-те години" МЕЧТАЙ РАСТ мечтай
48
2
 
10
 
! Отговори
доналд дък преди 7 години
Религията е начин да се манипулира и ръководи дадено общество.Най вярвящи са бедните и необразовани общества.Населението на Западната цивилизация не са вярващи хора,там се занимават с покоряване на космоса,измисляне на нови технологии и развитие на човечеството.Руснаците също не са вярващи,особенно младите хора.Най вярващи са хората от Близкия Изток тъй като са най бедни и прости.Запада се опитва да ги цивилизова,за да прави бизнес там.Русия иска да си останат диваци за да ги манипулира.Това е.
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соц. измеетта пак реве....
46
1
 
1
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
До АнонименПо спокойно приятелю! Просто изказвам мнение,но го налагам като теб всеки ден да драскаш под всяка статия тъпотии!
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KatrinВярата в бог е вяра в литературен герои което си е психичен проблем.
44
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТПонеже Русия не е една *** останала в 80-те години от където и да я погледнеш нали ама САЩ били загубени... това руските *** сте маса изпростяли.
43
2
 
2
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
До ГеоргиНякъде да съм написал че става въпрос за религия. Вярата в Бог не е религия Георги,няма как да го разбереш с две изречения. Това за което пиша един ден ще се изучава,то е като наука ще се изучава История на Божествено човешко развитие
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами сега как ще се различават от бойците на идил? Сигурно на края ще се молят на алах дружно...
41
18
 
9
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Явно краварите са го закъсали яко, щом са съгласни и да ги обработват и ислямска държава.
40
2
 
8
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Katrin,Извинявай, но дали ще ти е удобно да проповядваш някъде другаде? В България все още има свобода на вероизповеданията и държа на правото си да стоя далеч от проповедници. Милосърден дрън дрън, че пляс.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще му набие канчето :)
38
6
 
6
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
До АнонименРЕлигиите са един от проблемите защо разделят хората. В голяма част причината за военните конфликти са на религиозна основа. Друг голям проблем е бедността,благата на земята се разпределят неравно. Затова когато пиша за Бог, това не са мои думи, но един ден всичко тайно ще стане явно. Хората нямат друг път,необходими са бързи реформи в духовността,икономиката,науката в основата на което е Обединението на хората около един Бог за всички народи по света ражда силата и мира.
37
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До haha, В Ройтерс братле , в Ройтерс търсим.
36
6
 
5
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
До ГУРБЕТЧИяЗа религиите си прав,те не са необходими,но за атеизма не съм съгласен. Хората трябва да знаят кой е създателя на света,на хората,на всичко видимо и невидимо. Сутрин и вечер преди ставане и лягане да правят поклон до земята и да му благодаря и гледат към небето защото той е Бог,Господ,Всевишен,Милосърден,той е нашия създател и всички ние трябва да се обединим около него
35
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 7 години
За хората с чувство за хумор. Тая снимка ще ви отговори на повечето вьпроси които може да имате за политиката.https://cs540105.vk.me/c637821/v637821423/2aadd/Fo4ZIeU3fzQ.jpg
34
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Продължавам да ровя из Ройтерс....Продължавам да не откривам такава "новина". Ако някой намери оригиналната статия моля да даде линк. Изводите ако не открием оригинала всеки да си ги прави сам.