Тръмп се отказа да кара Мексико да плати за стената по границата

Решил проектът да се финансира от бюджета на САЩ
6 яну 2017 09:22, Елка Василева
9
Тръмп се отказа да кара Мексико да плати за стената по границата
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се отказва от важна част от предизборните си обещания и няма да се опита да накара правителството на Мексико да плати стената, която той планира да построи по границата между двете съседни страни, предаде ТАСС.

Телевизия Си Ен Ен цитира членове на Камарата на представителите на САЩ, според които екипът на Тръмп е решил след дълги дискусии проектът да се финансира от бюджета на САЩ. За тази цел новоизбраният президент ще поиска средства от Конгреса.

Републиканците от Конгреса и екипът на новоизбрания президент обсъждат дали могат да построят стената, без да приемат нов закон за целта, съобщава Асошиейтед прес. Според плана администрацията може да разчита на съществуващите разпоредби, които разрешават строежа на прегради и разполагането на технология по южната граница. Тръмп ще поиска от Конгреса да осигури достатъчно средства за предприемане на нови стъпки, но няма да прокарва отделен закон, разрешаващ голяма нова стена.

Подобен подход обаче може да доведе до обвинения, че заобикаля Конгреса и предприема едностранни действия - нещо, в което той обвиняваше сегашния президент Барак Обама, припомня АП. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #6 онбашията. Мексиканците ще плащат стената с труда си само ако работят легално и си плащат данъците,но много от тях са нелегални,правят деца и им плащат помощи от данъците на американските данъкоплатци.
7
2
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тръмп не се е отказал,той не може да накара чуждо правителство да му плащат стената,още повече,че мексиканците не искат тази стена.
6
1
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
няма нужда да плащат в пари, нали и без това в щатите общаците и строителните работници са предимно мексиканци, ще я платят с труда си
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Ама те ми едни стратези ама... добре че не сте на важни постове.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахаха...и аз се отказах да накарам съседа да ми плаща сметката за тока. Ще си я плащам сам.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си платят ,ама по друг начин,например като ги извади от НАФТА!Не го подценявайте!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той още от много неща се откаже :) това става с популизма.
1
11
 
11
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Полека полека от всичко ще се отметне голямата лъжлива популистка уста :) Ама така става като нямаш никаква представа как се управлява държава.