Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"

Президентът обезпокоен от доверието към руския президент в САЩ
7 яну 2017 10:02,
306
Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин не е от "нашия отбор". Така американският президент  Барак Обама се обърна към приемника си в Белия Дом Доналд Тръмп.

Това се случи малко след като беше огласен разузнавателен доклад с констатации за намеса на Москва в американските избори в полза на Тръмп, предаде ДПА.

"Едно от нещата, които ме безпокоят, са всички тези коментари в последно време, било то на републиканци, експерти или умели коментатори, които сякаш имат повече доверие на Владимир Путин, отколкото на свои сънародници американци само защото тези сънародници са от Демократическата партия. Това не бива да е така", каза Обама в интервю за телевизия Ей Би Си нюз, цитиран от БТА.

"Трябва да си припомним, че сме от един отбор. Владимир Путин не е от нашия отбор", заявява още той. Пълното интервю ще бъде излъчено утре.

По-рано, след брифинга на американските специални служби Тръмп изрази увереност, че изборите не са били повлияни от хакерски действия. Той обаче не каза дали приема оценката на разузнаването за намеса на Москва в надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

В разпространено изявление Тръмп призна, че "Русия, Китай и други страни, организации и хора отвън" постоянно опитват да извършват хакерски прониквания в американски мрежи, включително на Националния комитет на Демократическата партия.

В публикуваната официална позиция обаче никъде не се споменава за руска намеса в изборите, имаща за цел да му бъде помогнато - заключение, което американските служби правят в огласен вчера от тях доклад, представен и на Тръмп.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пешките пак си играят на врагове !
90
5
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Путин е умно момче! Руснаците имат нефт и всякакви ресурси. България да му мисли. Слугите на Америка ни окрадоха и ще изчезнем, като народ!
89
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Обама.Путин определено не е мека китка.
88
4
 
20
 
! Отговори
АО преди 7 години
"Путин не е от нашия отбор"-отсече Обама.... И слава Богу. Все някой трябва да запази живота и планетата ни.
87
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси и русофилския форум.Кланяйте се на империята на злото. Вие ще си получите, каквото заслужаваъе.
86
16
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
....Над 85 милиарда долара са откраднати от москва чрез безплатното ограбване на урана от българските рудници за 45г...................26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване на Дойче веле. 14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместе
85
8
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
От СССР България само добро е видела! Имахме икономика, ТКЗС, медицина, ток, бензин на символична цена!
84
0
 
3
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Добра Ник ти не си никакъв бранник , а продажник и то на дребно!!!
83
5
 
18
 
! Отговори
Путин е Русия преди 7 години
Как ще е от "вашия" отбор Путин?! Та той не е афроамериканец и неговите прадеди не са скачали допреди няколко века по палмите да берат кокосови орехи! Нито пък се е карал и хапал и хапал с ближните си за повече орехи или фурми! Той е чистокръвен руснак, знае превъзходно и немски език, така че при нужда може да тегли майната на фрау Меркел и да й заяви,че ако се наложи, ще й спре синьото гориво.
82
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са смешни службите им. Говорят за вероятност и съмнения, но никъде няма доказателства.
81
1
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
прав е, путин не е от губещия отбор, ама и тръмп не е
80
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха Америка?!? Та Америка няма дори един мавзолей на неин вожд, а велика русия по едно време имаше два трупа в гробницата на Червения площад. Жалко че единия го изнесоха и закопаха от страни на гробницата и то точно трупа на по-великия от двамата.
79
1
 
23
 
! Отговори
до бранник преди 7 години
Изчезни с ки рливата си Америка, тука е Европа, ясно ли ти е, *** на ду пен?
78
23
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
грaнтове имa сaмо при руските ***, aз ОБИЧAМ AМЕРИКA И живея нa Зaпaд повечето време! Слaвa нa Тръмп!
77
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 109 преди 7 години
Брато - як ник!Пхахаха+10!
76
25
 
6
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
Искaм Aмерикa дa е ВЕЛИКA кaквaто беше преди обaмaтa! Бог с нaми и ..р зa русия! Тръм е човекa, който ще тури кръст нa рaсийкaтa
75
4
 
22
 
! Отговори
до Бранник преди 7 години
Ще останеш без работа когато Тръмп резне грантовете.
74
20
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
руските aгенти в Бг- то ще си хaпят г..a през упрaвлението нa Президентa Тръмп, скоро идвa 20.01.2017 г.!!!!!! Слaвa нa Aмерикa
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да няма почитан руски вожд? Достатъчно е да отидете до москва за да видите мавзолея чЛенин, десетките станции на метрото имащи в названието си чЛенин и чЛенински. Всяко населено място във великата сРана с повече от един жител има поне 2-3 паметника на тов. чЛенин. Украинците за 3 години събориха около 30000 паметника на чЛенин в Украйна и още не са съборили и половината от тях. А тук някои недоброжелатели на великата СРана разни русофобчета пишат неистини, че нямало почитан руски вожд.
72
3
 
13
 
! Отговори
Verva6LiSi? преди 7 години
До СТРАНДЖАТАКак твоето "свободно съчинение" променя факта че половината американски президенти са били кандидати за преждевременна среща сьс Свети Петър? Това ли е почитта и уважението ???