Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"

Президентът обезпокоен от доверието към руския президент в САЩ
7 яну 2017 10:02,
306
Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин не е от "нашия отбор". Така американският президент  Барак Обама се обърна към приемника си в Белия Дом Доналд Тръмп.

Това се случи малко след като беше огласен разузнавателен доклад с констатации за намеса на Москва в американските избори в полза на Тръмп, предаде ДПА.

"Едно от нещата, които ме безпокоят, са всички тези коментари в последно време, било то на републиканци, експерти или умели коментатори, които сякаш имат повече доверие на Владимир Путин, отколкото на свои сънародници американци само защото тези сънародници са от Демократическата партия. Това не бива да е така", каза Обама в интервю за телевизия Ей Би Си нюз, цитиран от БТА.

"Трябва да си припомним, че сме от един отбор. Владимир Путин не е от нашия отбор", заявява още той. Пълното интервю ще бъде излъчено утре.

По-рано, след брифинга на американските специални служби Тръмп изрази увереност, че изборите не са били повлияни от хакерски действия. Той обаче не каза дали приема оценката на разузнаването за намеса на Москва в надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

В разпространено изявление Тръмп призна, че "Русия, Китай и други страни, организации и хора отвън" постоянно опитват да извършват хакерски прониквания в американски мрежи, включително на Националния комитет на Демократическата партия.

В публикуваната официална позиция обаче никъде не се споменава за руска намеса в изборите, имаща за цел да му бъде помогнато - заключение, което американските служби правят в огласен вчера от тях доклад, представен и на Тръмп.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ СА В ЕДИН ОТБОР СЪС САУДИТСКА АРАБИЯ, най-демократичната страна в света.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дългият нос на Путин Ако това можеше да стане, Бойко щеше да има нос до космическата станция.
169
0
 
2
 
! Отговори
Красимир преди 7 години
Преди доста време Сталин беше във вашият отбор, защо сега Путин да не е?
168
2
 
14
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
За хамериканосите всичко е игра с отбори! Целия свят им е терен. Е има изключения - Северна Корея, Китай, Русия и прочее.
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха значи Левски ЦСКА била работата..
166
2
 
2
 
! Отговори
БТК преди 7 години
Путин НЕ Е ***!ПРАВ СИ
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Иванов ден е.Стига с тоя Путин.
164
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белите няма как да са в един отбор с нигери....
163
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Обама ,Русия не е в един отбор със Суадитска Арабия,Катар ОАЕ,Пакистан,Албания,Бангладеш,Колумбия,Мексико и други все демократични и цивилизовани страни
162
3
 
18
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ОБАМА ДА СИ ВЗЕМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ,ДА НЕ ПАЩАМЕ ТОЛКОВА СКЪП ТОК,ДА СИ ВЗЕМАТ И БАЗИТЕ ЩОМ НЕ ДАВАТ НИТО ЕДИН ЛВ,ИСКАТ САМО АВАНТА,А ПИТАТ СЛЕД ТОВА,ЗАЩО СМЕ БИЛИ БЕДНИ,АМИ ОТ ТАКИВА КОЛОНИЗАТОРИ, КАТО ТЯХ.ТРЪМП НЯМА ДА ОПЛЕСКА РАБОТАТА,АМИ ОКОЛО НЕГО ЩЕ ГО ОПЛЕСКАТ.ПРИ НАС КАК Е ИСКАШ ЛИ ДА СВЪРШИШ ЕДНА ХУБАВА РАБОТА,ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ДЕСЕТ *** ДА ТИ НАПРАВЯТ МРЪСНО.ТОВА Е,ЩОМ НА ТОВА РОБСТВО КАЗВАМЕ ДЕМОКРАЦИЯ,ПРЕДСТАВИ СИ КРИТЕРИЯ НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ,ТЕ СА ДОБРЕ И СМЯТАТ,ВСИЧКО ОКЕЙ.
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kireza 215"Крим,в нарушение на съветската конституция,е подарен от дръвника Хрушчов през 1953"Ако наистина е било "нарушение на конституцията" защо тогава не се намери поне един смел руснак да защити тази конституция и се опълчи срещу това решение? Прекратете със смешките моля.
160
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСветовната колониана система се разпадна през 60-те на миналия век.Русия все още не е освободила своите колонии и няма право да се нарича нормална държава.Заличава цели народи,комунизмът бастисва половината Европа цели 60 години,Русия-Империята на злото,"Тюрма народов".Приема християнството члез българската църковна книжнина,покорява народи и краде тяхната култура и ценности,имитира западната култура-работилница на имитатори.Бензиностанция,маскирана,като държава,с бойни глави.
159
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Берлин208 Крим е завоевание на Екатерина Велика от Османската империя.Бил е и български.Русия е единствената държава в света,бивша империя,която все още не е освободила своите колонии,завзела през Средновековието,възползвайки се от факта,че са ѝ съседни.Половината Украйна са полу поляци,или поляци,по путиновата логика с референдум могат да затвърдят това,че не са руси.Киевска Рус е била държава преди Русия да стане такава,а българинът Киприян е бил първият ѝ патриарх.
158
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм съвременник на "дръвника Хрушчов". Като наричаш така "първия партиен и държавен ръководител на братския Съветски Съюз който неуморно се бореше срещу американския империализъм и колониализъм" намаш представа момко, който си чел много история, каква обида нанасяш на "братска Русия и руския народ". "Другарят Хрушчов също неуморно се бореше за укрепване на военната мощ на СССР и негов личен подвиг беше изпращането на първия човек в космоса. Той изгради братска Куба като верен наш съюзник".
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, той е от отбора на джуджетата.
156
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.С.ВИска ти се,само че САЩ не са СССР.По-скоро,американците ще спретнат импийчмънт на Тръмп,ако не се държи както трябва.Абе,вие червените *** нямате ли днес празник,Москва и слугите ѝ празнуват второто раждане на Христос,щото той вече се роди на 24-25 декември миналата година.
155
6
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Пояснявам за някои хора,скарани с историята...До 1918 год не е имало въобще Украйна!Имало е малая Русь на територията на сегашна Киевска област!--------------------------------------------------------------------------------------------До 1878-*** днешна България е била част от териториите на Османската империя. Ти значи намираш за нормално днес, в 21-ви век, Ердоган да изпрати войски, да ни окупира и анексира?! Същата е ситуацията с източна Украйна.
154
3
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Ще ви кажа нещо което съм измислил аз-- и то ще бъде водещо в медиините дискусии след година две - А ТО Е __ ТРЪМП Е АМЕРИКАНСКИЯТ ГОРБАЧОВ-- дано сте ме разбрали -- време беше !!!
153
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев погази Конституцията и остави Боко на власт незаконно. Ето това е нашия в кавички президент - човек който нарушава конституцията, за да уйдиса на Хунтата.
152
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата пак иска да излъже българския народ. След като след предишните избори се коалира с РБ, ПФ и Атака, чийто избиратели до един не искаха това сега ще ни лъже с патериците си Слави Трифонов, Местан и Марешката патерица. Отдавна патерицата му Янев е в пенсия. Пак ли ще позволим да му дадем властта, като гласуваме за неговите мари-оне-тки????????