Емоционален и носталгичен: Обама защити наследството си

US издания коментират последната му президентска реч
11 яну 2017 10:07, Петя Славова
46
Емоционален и носталгичен: Обама защити наследството си
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама защити политическото си наследство и предупреди за заплахи за демокрацията в последната за своето управление реч, пише "Индипендънт".

"Скъпи американци, за мен беше честта на живота ми да ви служа. И няма да спра да го правя", каза той.

Обама се обърна към Америка за последен път с емоционална реч за сбогуване, отбелязва "Гардиън", цитиран от БТА.

Изданието посочва, че приключващият управлението си президент е заявил, че е горд с осемте си години на поста, и по трогателен начин е отдал почит на първата дама Мишел Обама, наричайки я "съпругата, майката на моите деца и най-добрия ми приятел".

"Вашингтон пост" определя словото на американския президент като "силно" и отбелязва, че в него той призовал да се създаде по-оптимистична визия за бъдещето в страната, която никога не е изглеждала толкова поляризирана политически.

Според "Ню Йорк таймс" речта е била изпълнена с носталгия и същевременно с надежда.

"Уолстрийт джърнъл" посочва като ключово послание на Обама към американците призивът за единство и единодействие и откроява думите му за съществуваща заплаха от външни сили и вътрешно напрежение в САЩ.

Обама призова американците да защитят демокрацията си, пише в заглавие "Файненшъл таймс". Вестникът отбелязва че в последната си реч президентът е предупредил за опасността от явления като политическото противопоставяне и икономическото неравенство, а също и от проблемите с междурасовите отношения.

Изданието посочва, че бъдещето на политическото наследство на Обама е доста несигурно предвид това, че новият президент републиканец и съпартийците му, които имат мнозинство в двете камари на Конгреса, се готвят да премахнат някои ключови елементи от него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Кой от коментиращите Америка, живее в Америка !?Само питам......................
11
1
 
25
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Освен гръмки думи няма нищо друго на мегдана. Вътрешно-политически обикновеният американец има същите проблеми, както и преди 8 години. Обществото е тотално разединено, както никога до сега. Външно-политически направиха хаоса още по-голямата - от Украйна, през Либия и Сирия, до Афганистан. Обама отключи невиждано Преселение на Народите към Европа. Обобщено за тези 8 години - много лошо.
10
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да той сега милярдера тръмп ще върне парите в работниците. Хората са глупави, политиците са два вида, крадци или по големи крадци
9
2
 
24
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Обама е единственият виновник за победата на Тръмп. За 8 години Обама не успя да подобри живота на обикновения американец. Плодовете от крехкия икономически растеж бяха обрани от Олигархията, която тури Обама да бъде избран.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ТАКОВА НАСЛЕДСТВО ВСЕКИ НАСЛЕДНИК БИ СЕ ОТКАЗАЛ.
7
2
 
25
 
! Отговори
за ада е преди 7 години
Погледнете снимката същински вампир кръвопиец.
6
3
 
25
 
! Отговори
Green Peace преди 7 години
Back to the Zoo.
5
1
 
28
 
! Отговори
кога преди 7 години
Кога този престъпник ще върне наградата за мир?
4
1
 
25
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Обама категорично НЕ оправда очакванията, които имаше към него при избирането му. Мандатът му по същество бе продължение на агресивната милитаристична външна политика на предшествениците му, осъществена по един малко по-завоалиран начин... Израз на върховна наглост е твърдението, че външни сили заплашвали "американската демокрация", при което американците трябвало да се обединят срещо тези външни врагове, и това на фона, че САЩ имат военно присъствие в 3/4 от замното кълбо!!!!!
3
1
 
30
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Страхотно наследство,война,тероризъм,агресия,преврати,убийства,съсипан целия близки изток и най странното е че народа на САЩ го аплодира явно не съзнават че те са съучастници на убиец.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре по-бързо на бунището на историята. Още ще си жив, като текнат оценките за кашите, които забърка.
1
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Обама загиваме, оставят ни в ръцете на агресора путин не знам дано чуят призива на нашия президент. Тръмп е много опасен дано го спрат по някакъв начин иначе загиваме ще ни окупират русия. Радев също трябва да бъде отстранен не ни трябва руска марионетка, всички на протест още от ден първи и да му искаме оставката!