Доналд Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и Меркел…

Новият US-президент предлага сделка с Москва за падане на санкциите
Обновена: 16 яну 2017 10:19 | 16 яну 2017 07:45,
114
Доналд Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и Меркел…
Снимка: архив Reuters

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп излезе с програмно интервю за британския в. "Таймс" и германския в. "Билд" в което очерта основните посоки на управлението си дни преди да встъпи официално като държавен глава на САЩ. 

В интервюто си Тръмп обяви, че ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения с руския президент Владимир Путин. Това предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Тръмп заяви, че иска ядрените арсенали на САЩ и Русия да бъдат "намалени доста съществено".

В същото време той разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, описвайки действията на Москва като "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация".

Тръмп каза, че засега има доверие на Путин и германската канцлерка Ангела Меркел. "Преди всичко имам доверие и на двамата, но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго", заяви той.

Още по темата

Междувременно обаче новоизбраният президент на САЩ обвини Меркел, че е направила "катастрофална грешка" с политиката, позволила на един милион мигранти да влязат в Германия.

"Мисля, че тя направи една много катастрофална грешка и това беше, че прие всички тези нелегални", каза Тръмп.

"Аз много уважавам Меркел. Но смятам, че това, което се случи, е голямо нещастие", заяви той и отбеляза, че не иска да се "оказва в подобна ситуация".

Според Тръмп американският президент Барак Обама е пропуснал възможността да повлияе върху ситуацията в Сирия и вече е премината точката на необратимост.

Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения в американската история.

Новият президент на САЩ обяви отново, че НАТО има проблеми и че алиансът е остаряла организация, защото не е осигурила защита от тероризма. В същото време той обясни, че организацията е много важна за него.

"Аз бях подложен на толкова критики, когато казах, че НАТО е остаряла. Остаряла е, защото не се грижеше за тероризма. Понесох доста критики за два дни. А после започнаха да казват, че Тръмп е прав", заяви той.

"Отдавна говоря, че в НАТО има проблеми. Тя е остаряла, тъй като, както знаете, е била замислена преди много, много години", каза Тръмп.

Той добави, че много от членовете на НАТО не плащат това, което би трябвало да плащат, което според него е несправедливо спрямо САЩ. По думите му в момента само пет страни плащат това, което би трябвало да плащат.

"Но независимо от това НАТО е доста важна за мен", подчерта Тръмп.

Той коментира и Брекзит и прогнозира, че излизането на Лондон от ЕК ще се окаже "голямо нещо". Според него и други страни може да последват примера на Великобритания.

"Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци . . . мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
18
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Когато Тръмп се кандидатира за президент,си казах:"Тоя ако не бъде одобрен от Е.в.р.е.ите,няма никакъв шанс!" Обаче последваха странните оттегляния на съперниците му в партията и кампания,в която той се представи не дотам убедително.Накрая дойде и изненадващата победа.Изненадваща,ама за непосветените!Оказва се,че още през юни м.г. Тръмп се е срещнал с ев.р.е.й.ското лоби и е получил зелена светлина.Значи още тогава Хилъри К. е била обречена!Следва продължение....
41
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ не е нападала Съюзник никога още по-малко Русия.Агресора,който не дава нищо на света и напада всеки, който не го слуша или не го иска се казва - Русия.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те руснаците вече говорят за връщане в старите граници от ссср, уж доброволно де. що мислите в прибалтика изпадат в истерия, сега стена щяли да строят. тръмп направо направи лудница в политиката седят и чакат поредния ми туит)
39
4
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Внучетата на Тръмп са евреичета с къдрици.
38
5
 
17
 
! Отговори
бг преди 7 години
Тръмп е верен на евреите,ама Хилъри и Обам са още по-верни на евреите.
37
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още отсега виждам отговора на руснаците. Да могат да си позволят да намалят ядрения си потенциал, но това няма да бъде едностранно. После ще искат Нато да се върне в старите си граници. После премахване на войските и ПРО от границите и. И ако Тръмп е разумен, това ще се случи.
36
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
Тръмп вече прехвърли богатствата си на този ортодоксален плъх,сега плъховете вече могат да го убият.
35
4
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
Пророчеството на Баба Ванга е в сила още пет дена.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
41 Лудият на стадиона . Тръмп има зет и то на любимата си щерка ортодоксален евреин
33
7
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не бързайте!!! Евреите може да убият Тръмп днес или утре,или вдругиден.
32
3
 
16
 
! Отговори
бг преди 7 години
Белите янки нямат право да печатат долари,само евреите имат право.
31
2
 
13
 
! Отговори
xaxaxax преди 7 години
Много ми е смешно как платените *** тук се правят, че не са прочели следното изявление на Тръмп: "Преди всичко имам доверие и на двамата (Путин и Меркел), но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго."
30
3
 
13
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
36 А бе не е баш така . Днес по опасен от класическите войни е междунарония тероризъм форма на несрещана до този момент в историята война , наподобяваща варварските набези преди столетия или хилядолетия.
29
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
До масонските отвращения-и още по-лошо ще става.
28
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Тръмп иска да вземе и последния коз на Путин...
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** тъпана , НАТО била остаряла организация - целта на нато не е да пази от тероризъл , за това си има ченгета и разознаване . Ако този са го избрали , значи слвета отива към идиоктация
26
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Колко да ги намали... -жужето има две ракети и ще остане без ядрено оръжие, а тогава никой няма да го приема на сериозно...
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, Тръмп призна, че намесата на Русия в Сирия е много лошо нещо.
24
4
 
8
 
! Отговори
cccp преди 7 години
То беше ясно, че ще му турят прангите и ще го вкарат в правия път... Въпросът е, защо политическата система по света трябва постоянно да губи нерви, време и ресурс, за да се справя с луди, авторитарни лидери-популисти, пръкнали се напоследък по върховете, благодарение на тотално вдебилената *** маса, наречена електорат.
23
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
Току що чух по радиото че сатанинското отвращение Хари Труман е бил гранд масон на щата Мисури.