Тръмп започва като президент с много нисък рейтинг

Популярността му е по-ниска от тази на Обама в началото на първия му мандат
17 яну 2017 09:30, Елка Василева
24
Тръмп започва като президент с много нисък рейтинг
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп ще встъпи в длъжност като президент на САЩ със значително по-ниска популярност от Барак Обама в началото на първия му мандат. Това показва проучване на общественото мнение, проведено от института "Галъп", предаде ТАСС.

40 процента от участниците в анкетата, проведена сред 1032 пълнолетни американци, оценяват положително дейността на Тръмп, а 55 на сто - отрицателно.

Избраният за президент на САЩ има най-висока поддръжка, 82 процента, сред републиканците - партията, която го издигна за поста. За сметка на това той се ползва с одобрението на едва 33 на сто от независимите избиратели и на 8 процента от демократите.

Рейтингът на Тръмп преди началото на мандата му е около два пъти по-нисък в сравнение с този на неговия предшественик в аналогичния момент. През януари 2009 г. цели 78 процента от участниците в допитване на "Галъп" са имали положително мнение за Обама, а само 18 на сто – отрицателно.

Джордж Буш-младши встъпи в длъжност като президент на САЩ през 2001 г. с рейтинг от 62 процента, а Бил Клинтън през 1993 г. - с 66 на сто одобрение.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пък и като прочетох че Галъп са тия изследователи ми става всичко ясно
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много ми е чудно как му е толкова нисък рейтинга а спечели на пук на цялата пропаганда срещу него , нещо май медийна пропаганда има а не че рейтинга му е нисък
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека още не е започнал а му измериха рейтинга но едно е сигурно че има масова организирана кампания против него от почти всички медии.
17
0
 
3
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Абе, я си спомнете с какъв рейтинг и с какви надежди започна президентството на Обама, дори "Нобелова награда" му подариха авансово, а с какъв рейтинг завърши - като на-слабият, дребнав и отмъстителен президент в съвревенната история на САЩ!!!!Мъдрите хора дават своята крайна оценка, не по това как си започнал, а как си завършил!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
фейк новина преди 7 години
До късно е !Информацията за ниския рейтинг на Тръмп е фейк. А ти си типичен пример за зомби - приеаш лъжата за истина, после за факт и започваш да си градиш абсурдни заключения, които нямат нищо общо с реалността. Какво ти казва този материал? Ами едни цоциолози можели да намерят 600 души, които да кажат, че не одобрват Тръмп. Аз пък мога да ти намеря 160 млн, които го одобряват.
15
3
 
1
 
! Отговори
късно е ! преди 7 години
Дори тези които са го избрали сега съжаляват ! Нещо като английския брексит , сега англичаните съжаляват ама каква файда ,да са мислили когато гласуваха !
14
0
 
4
 
! Отговори
Медийни фалшификати преди 7 години
"Тръмп започва като президент с много нисък рейтинг" - oт GALLUP, следователно с много висока подръжка на хората!
13
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Ако смяташ всеки привърженик на Тръмп за "руски ***", по същата логика трябва да обявиш себе си за джихадист и комунист. Репликата ти като цяло си е напълно тр.олска. Дано скоро спрат да ви плащат за плюене по избрания президент.
12
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
До Любопитен Ти не ги мисли дезнформаторите. Те веднага ще си измислят оправдание. Ще кажат примерно, че в бройката влизат и негласувалите. На въпроса ти как си правят изследванията, ами например така - звънят по телефона на 800 души от 320млн и вече си правят удобните изводи. От тия 800 само 10% да са техни хора и могат да си манипулират резултатите от - до....
11
0
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
То по-важното е как ще му оценят дейността СЛЕД като започне да я упражнява, а не ПРЕДИ това. Обама имаше най-висок рейтинг по време на изборите преди първия си мандат и най-нисък рейтинг след 2 мандата, като тенденцията на спад на доверието си беше очевидна. Дори според проучванията на удобните му медии и цоциолози.
10
2
 
4
 
! Отговори
STAR преди 7 години
OSHTE NE E ZAPOCHNAL , NALI TAKA. NE MANIPULIRAITE HORATA. OSHTE NE STE MU DALI SHANS .
9
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските *** ще се разковат в усилията си да хвалят Тръмп.
8
2
 
11
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Тая анкета от кой е правена, от тия дето предричаха сигурна загуба на Тръмп от Х. Клинтън на изборите ли ?
7
2
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Ако не беше Цветан Цветанов, Тръмп щеше да види президентски мандат през "крив макарон"!
6
3
 
8
 
! Отговори
News mass production преди 7 години
1032 пълнолетни американци - повечето "демократи", случайно подбрани...
5
2
 
8
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 7 години
"Тръмп започва като президент с много нисък рейтинг"С такива "паравилни" новини още се чудят и как спечели!Толкова неизвестен и непопулярен как си го избраха а?С руски хакери, нали :):):)
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама печели цялата страна, всички говорят че не е за там, осмиват го, медиите се занимават с него, а какво ли правят всичките им институции на заден план? действат си смело както при нас - всички говорят за ББ и хоп някаква глупост в законодателството която не сте и подозирали че може да роди болен мозък...
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А го обвиняваха в популизъм!рейтингите са за парйитеЩом не те харесват от пресата иХоливууд,значи е на прав път!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последни напъни на поръчковите социолози навсякъде по света,включително и у нас.Това беше едно от основните оръжия на неолиберализма за обществено влияние,но вече не лови декиш.Особено след гръмките си провали при Брекзит,избора на Тръмп,а при нас след големия пердах,който отнесе"сигурната"победителка мама Цецка на президентсите избори.
1
2
 
19
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Как аджеба ги смятат тия рейтинги?Как може рейтингът му да е 40%,след като за него са гласували 50%?????Много лъжи и манипулации се натрупаха от противниците на Тръмп,ама една по една отпадат.....Във всеки случай борсовите индекси растат,а се казваше че щял да настъпи едва ли не борсов крах,ако Тръмп бъде избран!