Тръмп свиква с президентството, но лесно ли му е?

Управлението му почна с едни от най-масовите протести в историята
23 яну 2017 11:30,
35
Тръмп свиква с президентството, но лесно ли му е?
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп започна президентството си до голяма степен по начина, по който водеше предизборната си кампания: С гневни послания в Twitter, обиждане и поредица от объркани и понякога неверни изказвания, след което се преминава към контрол на щетите, пише в. "Ню Йорк таймс".

Проблемът е, че това, което работи по пътя към Белия дом, не винаги работи след влизането на кандидата в него, пише изданието.

Доколкото имаше план да се извлече предимство от първите дни на управлението, когато президентът обикновено е с най-голямо влияние, Тръмп го отхвърли с решението си да спори колко хора са присъствали на полагането му на клетва и да пренаписва историята на отношенията му с разузнавателните служби.

Новите президенти обикновено се затрудняват да превключат от кандидат на държавен лидер и Тръмп не е първият, който губи някаква част от политическата добра воля, която идва с встъпването в длъжност. Бившият президент Бил Клинтън направи труден старт като се захвана с проблеми, които не бяха сред главните в дневния му ред, например гейовете във въоръжените сили, и му трябваше известно време да се научи как да набляга на най-важните си приоритети.

Клинтън обаче в никаква степен не прояви войнствеността и гневността на Тръмп.

Поне в началото Тръмп изглежда се съпротивява на идеята, че трябва да коригира подхода си, след като вече е президент. Войнственият му стил все пак бе печеливша формула, която го вкара в Белия дом. Много негови привърженици го аплодират за това, че се е счепкал с управляващата върхушка, а някои от съюзниците му казват, че всякакви отрицателни реакции няма да траят дълго.

Тръмп е изправен пред предизвикателство, с което малцина от предшествениците му са се сблъсквали. Той спечели победа в избирателната колегия, но не и народния вот и встъпи в длъжност с по-ниска подкрепа в допитванията от всеки друг президент в последно време, отбелязва "Ню Йорк таймс".

"Управлението на Тръмп започна със защита на неверни "алтернативни факти", гласи заглавието на в. "Гардиън", цитирано от БТА.

Доналд Тръмп започна първата си седмица като президент на САЩ в твърдо отбранителна позиция, след като милиони американци излязоха на улицата да протестират срещу избирането му, а Белият дом бе разкритикуван, че нагло лъже обществеността.

Разтърсени от най-масовите политически демонстрации в страната от Виетнамската война насам, Тръмп и съветниците му прекараха невероятен първи уикенд на власт, твърдейки невярно, че рекорден брой хора са присъствали на полагането му на клетва в петък.

На първия си брифинг говорителят на Белия дом Шон Спайсър се развика на журналистите за, по думите му, "целенасочено невярното отразяване" на встъпването в длъжност на Тръмп и заяви, че на медиите ще се търси сметка.

"Това бе най-многобройната публика, която някога е присъствала на встъпване в длъжност, точка", заяви Спайсър в едно от няколко подобни изказвания, които са опровергани от снимки и данни за движение на хора.

Старши съветникът на Тръмп Келиан Конуей заяви за Ен Би Си, че Спайсър просто е предоставил "алтернативни факти". Този израз бе посрещнат с масово изумление, отбелязва "Гардиън".

След отказа на Тръмп да публикува данъчните си декларации, въпреки че многократно обеща да го направи, организацията "Уикилийкс" призова някой да й предостави тези документи, за да може да ги направи публично достояние.

В отговор на твърдението на Келиан Конуей, че американците не се вълнуват от данъчните декларации на Тръмп, вестникът цитира две допитвания - едно от миналата седмица на в. "Вашингтон пост" и Ей Би Си, според което 74 процента от американците, включително 53 процента от републиканците, искат да видят данъчните декларации на Тръмп, и едно от октомври м.г. на Си Ен Ен, според което 73 процента от регистрираните гласоподаватели, включително 49 процента от републиканците, искат да видят декларациите.

Тези данъчни декларации може да покажат мащабите на финансовите интереси на Тръмп по света, включително къде развива търговска дейност, кои са партньорите му и на кого дължи пари, отбелязва "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
ммм преди 7 години
всъщност Холивуд е гнездо на змии. единственият сериозен човек там беше мел Гибсън но го прогониха. той всъщност доказа през целия свят, че с непрофесионални актьори може да се прави кино не по-зле, а и дори по-добре отколкото с намазаните примадони от Холивуд, от вида на които на повечето хора вече им се повдига. питам ви мадона в последните 10-15 г. творец ли е или изкукала лелка /бабка? защо ми е акъл от нея?
19
2
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Веднага си го местя кво му е на Тръмп.
18
4
 
2
 
! Отговори
Няма да ни е скучно преди 7 години
Абе поне ще се посмеем . . .Да видим как ще се представи и летеца.Той качвал ли се е на самолет или е триел столовете в някоя канцелария?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе че Тръмп е *** е ясно на всички. Но все пак трябва да оставят човека да се усе_е и чак тогава да го махнат.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпе, Тръмпе! Шо ти требаше с мечка дренки да ядеш?
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22 Коя Модона ли е сорошка слуга или Роберт де Ниро или може би Алек Болдуин стига глупости бе ешементаристи . Това е Америка . Дори за България не важат глупостите ви камо ли за Америка. Научили едно име и сачо го спрагат за щяло или нещяло ако не е Костов то ще е Сорос тотални мозъчни ембициллли
14
2
 
3
 
! Отговори
пенко преди 7 години
3 какъв е този твой апломб ? Дай си сметка ,кой плаща за протестите в САЩ ;кой ги организира ; защо и кому са нужни ;каква е целта им !?!? Как Тръмп премести посолство в неделя /или твърдиш в събота /? Холивууд е еврейски протекторат/ от създаването му/ .По тази причина остарелите /дришльовци и дрисли -с мерак да са велики до безкрай/и заплашени певачи и певачки се правят на анти /докато им "припари" от другата страна/ !!!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам на Тръмп дали му е лесно,ама на сорошките слуги определено ще им е много трудно.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох коментарите и умът ми не може да асимилира бездънната простотия и невежество. Демонстрирано в тях. Повечето от вас ди нячат и хабер понятие от Америка и въобще от света в който живеете. Явно за тоеа сме последни в ЕС .
11
4
 
10
 
! Отговори
Mister Smith преди 7 години
Платена публикация, една от многото тази седмица, целящи да предизвикат отрицателно отношение към Тръмп.
10
2
 
4
 
! Отговори
карфиола преди 7 години
то и Ася Капичкова свиква с новите ци.ци , и ние трябва да свикваме с новата й пазва :) ... а що няма снимка некоя в натюр ? така за оценка на качеството :)
9
3
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Шарана стана пет лева килото органик див и седем и пеесе ферма гледан.
8
3
 
14
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Клинтоновите хора организираха доста майдани по света, не е за чудене ако спретнат и на Д. Тръмп поредния майдан. Цялата тази организирана *** от мъже в розови шапчици и холивудски к..вор е способна на какви ли не дивотии! Като се има впредвид и мощната подкрепа на медиите ... доста ще е трудно на новия президент .... абе то има едно решение .. просто нац. гвардията да ги разгони за часове .. ама май не е много "демократично"..
7
0
 
2
 
! Отговори
От 7 преди 7 години
Уупс, грешка!В Щатите мандатът е 4 години!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добър, лош, избран е за и известно време на всички ще се наложи да свикват с него!Друг въпрос е, че вече има по-малко от 5 години да се доказва и ако някоя заран внезапно се събуди идейно укрепнал - добре, ако не - мястото винаги е било проветриво, дори и за богатите.
5
1
 
1
 
! Отговори
Bai преди 7 години
Nauchete se da pishete - pishe za zapochna, ne pochna
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ме извиняват феновете на Тръпм, ама колкото повече го гледам, толкова повече ми прилича на наш Жорж Ганчев. Голяма уста, голямо шоу... ама от там нататък никаква идея.
3
3
 
18
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Наистина ще бъде много добре за света като цяло,ако този човек успее да натика в *** ***, такивалекета като Сорос и неговите производни и различнитеционистки организации пръснати по света, които с лостоветена банките определят съдбите на хората . . .поколения напред !?
2
5
 
8
 
! Отговори
оцелял от геноцида преди 7 години
Давай Тръмп !Ти можиш !!
1
3
 
13
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Управлението му започна с един майдан платен от Сорос и ционистите зад него: https://facebook/grigor.lilov/posts/1192015827581021