Тръмп уверено напред: Подписва указ за стена с Мексико

"Голям ден за националната сигурност", написа той в Twitter
25 яну 2017 09:30,
69
Тръмп уверено напред: Подписва указ за стена с Мексико
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава с действията, насочени към изпълняване на предизборните си обещания.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще подпише изпълнителни укази за строеж на стена по границата с Мексико, за временна забрана над влизането на бежанци в САЩ и за прекратяване на издаването на визи за граждани на Сирия и още шест близкоизточни и африкански страни, предадоха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на американски медии.

Късно снощи Тръмп написа в Twitter: "Голям ден предстои за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ утре. Наред с много други неща ние ще построим стената!" Така Тръмп ще изпълни едно от основните си предизборни обещания, посочват ДПА и БТА.

Според "Вашингтон пост" президентът ще подпише указите на среща със служители от министерството на вътрешната сигурност.

ДПА цитира "Ню Йорк таймс", че тази седмица Тръмп може би ще се заеме и с нелегалната имиграция, като забрани приемане на бежанци от Сирия и други "страни с мюсюлманско население, склонни към тероризъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп действа и си изпълнява обещанията!У нас Радев вади от мухъла крадливи царски поклолнници и ни ги пробутва за света вода ненапита!
51
3
 
9
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Много ме кефи Тръмп. Знам, че между указ и изпълнение има разлика /например закон в България и прилагането му/,но ми е хубаво, че Тръмп извади бая хора от зоната им на комфорт.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е едно много тъп0 популиско решение, което не решава потчти нищо.
49
2
 
15
 
! Отговори
EUSSR преди 7 години
Eвала на чичо Доналд !А на хрантутниците на дедо сорос много поздрави на майките .На германската бурка също.
48
5
 
6
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ми то борчовете им на САЩ отдавна минаха всякакви реалистични граници. Що да не набухти още 2-3 трилиона и да прибере половината чрез фирми, които са си негови?Помнете на чичо ви Пешо думата- отвъд океана ще бъде глад, мизерия, разруха и полицейска държава много скоро.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"страни с мюсюлманско население, склонни към тероризъм".Часто от които са в ОПЕК като Иран Ирак ЛибияСъвпадение вероятно
46
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Обаче не си поплюва пича!Дали няма да станем свидетели на първият политик в историята,който си изпълнява обещанията?????Ако го направи на 50+% ще бъде уникат!Е,разбира се,ще бъдат направени тея неща,които не противоречат на интересите на Господарите.
45
4
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
някои не го взимаха на сериозно заблуждавайки се от циничния му език
44
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KattАма никой от световните лидери (освен Путин) не го харесва .. Никой няма да го репликира .. Това е проблема, които много хора не могат да разберат. Това, което прави той нас ни касае само в лоша светлина. Човека гледа да си оправи родината, макар и по средновековен начин. От това нищо добро не очаква света.
43
1
 
12
 
! Отговори
Katt преди 7 години
Сега не знам как наистина ще накара мексиканците да платят тази стена.... За бежанците, че е подписал указ, едно добро нещо браво. Все пак е президент на САЩ и е пример на целия западен свят, което означава, че неговото отношение към бежанците ще бъде репликирано в европа, сигурно разбира се по по-мек начин.
42
7
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименМиниране на границата би решило централно проблема,но би повлякло куп международни проблеми(нарушение на конвенции и прочее),които не можем да преодолеем.Обаче стабилна стена може да бъде изградена.Бих предложил и биологична борба с вредителите-още една стена,по-ниска,но много здрава и между двете се пускат стада гладни прасета.Ефектът ще е двоен-физически и психологически,остатъци няма да има-изяждат всичко!Конвенция против прасетата няма,а и мястото може да бъде обявено за резерват
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изпълнява си обещанията,да се стягат мексиканските миньори,голяма копан им се очертава,тунелите ще почнат по същото време на изграждането на стената
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A ние - кога? Колко години говорим за ограда и миниране на границата, а продължаваме да сме на кота нула
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оградата ще е платят мексиканските барони наркокартели като ги излови и осъди
38
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вече действа, колкото и да го плюят. Да видим новия ни президент как ще я подкара с неговите обещания. Аз гласувах за него, за да спре мигрантския наплив към страната ни на нови и върнати мигранти. Чакам действия. В момента дирекция Миграция издава 3 годишни документи на мамините, които се водят без гражданство с българско постоянно пребиваване. Това трябва да се спре. Тия ще ни дозалеят.
37
9
 
5
 
! Отговори
реалист преди 7 години
И това ще мине ...и Тръмп ще мине...Просто искам да обърна вмнимание на нещо от историята....Никой , който е на власт не е продължил да властва, като тръгва на война с всички. Винаги трябват съюзници. Дали ще бъде Путин, Ким Чен Ун или Ердоган---трябва. Друг е въпросът , че САЩ няма да допуснат сродяване на демокрацията с диктатурата.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 42 Бай ристо! Ще му платят на дедовия, ама 36!Те ония сигорно вобще не са се и замислили дори и на половината стена някой долар да дадьт.
35
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** му верват!!!!!!!!!!!!то и в момента има драконови мерки за пресичане на границата и веднага ги засичат!!!!Стена и да има в нея ще има отвори за животните да преминават :D---------САЩ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ ЩОМ ХИЛЪРИ ПОБЕЖДАВА С 1 МИЛИОН И 300 ХИЛЯДИ ГЛАСА ТРЪМП А ПРЕЗИДЕНТ СТАВА ТРЪМПУТИН!САЩ ВЕЧЕ Е ОПОЗОРЕНА С ИЗБОРА НА ТРЪМПУТИН И АКО НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ДО КРАЯ НА МАНДАТА НА ТРЪМПУТИН ИЛИ ТОЙ НЕ УМРЕ ИЛИ НЕ НАПУСНЕ ПОСТА ЗА САЩ БЪДЕЩО РЕНОМЕ НЯМА!!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работи с бързи темпове.
33
2
 
17
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Само не ми е ясно как ще накара мексиканците да я платят.