Тереза Мей към Тръмп: С Путин – "Сътрудничи, но се пази"

Британският премиер съветва да се следва примера на Рейгън
Обновена: 27 яну 2017 07:40 | 27 яну 2017 07:33,
46
Тереза Мей към Тръмп: С Путин – "Сътрудничи, но се пази"
Снимка: Reuters

Тереза Мей отправи предупреждение към новия американски президент Доналд Тръмп да бъде внимателен с лидера на Русия Владимир Путин.

Новият държавен глава на САЩ обяви курс към сближаване с Москва преди време.

Британският премиер даде на Тръмп пример с един от предшествениците му – Роналд Рейгън.

"Когато става дума за Русия, най-мъдро е да се вземе пример от президента Рейгън, който в преговорите с руския си колега по онова време Михаил Горбачов имаше навика да следва тази поговорка: "Доверяй, но проверяй" (Trust but verify, "Доверявай се, но проверявай!")", припомни Мей, цитирана от Франс прес и БТА.

Тя допълни: "В случая с президента Путин, моят съвет е: "Сътрудничи, но бъди предпазлив, пази се!" (Engage but beware)".

Мей отправи предупреждението си във Филаделфия снощи пред американските републиканци - членове на Конгреса, които посрещнаха думите й с аплодисменти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Гърбавата Мей да си гледа Брекзита и да не дава акъл на Лудия.Има 3 супер сили на света САЩ,Русия и Китай....Британия отдавна не е в тази група.
25
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Първо стената е 13 милиарда....и толкова пари такава наблюдателна хехника и охрана може да се сложи че твоя тунел няма как да се направи...единствено ако не го изкопаят за 1 час и след това да го закопаят.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ и Тръмп никога няма да простят гаврата на английската кралица и правителство с президента на САЩ Обама!Някои тепърва ще има да разбират "Кой кой е и защо"!През гугъла: Лимузин Кадиллак Барака Обамы застрял на выезде из посольства в Дублине
23
13
 
12
 
! Отговори
Приземяване преди 7 години
Тръмп е един лумпенизиран пенсионер, който успя да яхне недоволството от досегашната политика, но това не означава че има визия и вярна стратегия. Готов е да пръсне 40 млрд за стена с Мексико, чиято ефективност е спорна ( ще изкопаят тунели и пак ще минават). Дръжи се арогантно , дори си позволява да обижда държави като Мексико, но това може да му изиграе много лоша шега в дългосрочен план. Мей - тя си мисли че е 19 век и Англия може да се разпорежда в света сякаш всички са и длъжни...
22
1
 
14
 
! Отговори
Имани преди 7 години
Основната причина эа въэхода на Тръмп е, че той е эаплаха эа ЛЕВИЯ и ДЕСНИЯ елит, който е платен и контролиран от едни и същи лобисти и олигарси!!! Това колосално бреме ще превие немилостиво гърба на следващите поколения!!! Мерси, че не ме иэтри!!!
21
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никакво доверие на англоезичните те по генезис са крадци и убиицинито една тяхна колония не вьрви
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Турчина ще кажа ,че Хитлер е бил на грешна посока относно осъществяването на верижната реакция и атомна бомба е нямало как да взриви.--Хитлер и понятие си е нямал от ядрена физика, което не може да се твърди за германските учени.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някои ползват жени.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белите умни мъже акъл от кокошки и патки не взимаме. Само ги ползваме по предназначение и то ако са красиви.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвайте на думите на англичаните,особено що се отнася до Русия.Винаги са били уж агресивни към тях,но фактите са съвсем други.Във войните винаги са били съюзници.Всички руски милиардери имат офиси в Лондон.Скоро британци наляха милиарди в Роснефт.Най-големият пазар на Ролс Ройс е в Русия.А на изпроводяк Джон Кери призна,че именно Великобритания е осуетила планираната военна интервенция на Запада в Сирия срещу Асад преди няколко години.И малко по късно там влезе Путин.
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей всички са голяма работа, ама като се срещнат на живо с Путин и подвиват опашки като мишоци и се подмазват...
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusЕдинственото нещо, което е по- лошо от война с англосаксонците, е приятелство с тяхмай са те изплющяли по приятелски и нещо си им сърдит, а?
14
3
 
4
 
! Отговори
Atanas преди 7 години
На Турчина ще кажа ,че Хитлер е бил на грешна посока относно осъществяването на верижната реакция и атомна бомба е нямало как да взриви.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oлеле мале, тази ще дава съвети на Тръмп, дето не може даже да си прочете гладко речта и прави фал след фал, точно тя преди няколко седмици каза че Русия е потенциален голям парньор на Великобритания и след брекзит ще търси сближаване с Китай, Русия и щатите, какво стана сега, опитва се да ги скара - новите партньори
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, не бе, САЩ не се интересуват от Русия, Тереза Мей нещо се е объркала, те не се интересуват от Русия, икономиката на САЩ е добре, Русия е фалирала.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ нямат територялни спорове с Русия ,а и икономиката им работи добре и без да си сътрудничи с руската.От какво да се пази,да не би Путин да хапе?
10
16
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Истината е, че Русия съществува днес в този си вид благодарение на Англия. Именно английските тайни служби са тия които саботират ядрената програма на Хитлер и му гърмят влаковете които возят тежка вода. И благодарение на тоя саботаж Хитлер не може да навакса и тръгва без атома към Русия. На всеки е ясно, че Хитлер ако разполагаше даже с една атомна бомба днес Европейската част на Русия можеби нямаше да се обитава от хора
9
2
 
9
 
! Отговори
до 2 атакист преди 7 години
Абе вие от атака ветераните, сьвсем сте оглупели! Какви са тия вицове каква тая тьпа аналогия до кой клас сте учили изобщо аркадаш?
8
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брях маааму! Половината рептили грачат срещу Тръмп, а другата половина му дават акъл да не се сближава с Русия...Усещат земетръс под краката!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А след шотландския референдум, на Мей й се очертава да бъде за Великобритания това, което беше Горбачов за СССР. :D