Ефектът Тръмп: Google отзова свои служители обратно в САЩ

Компанията се притеснява за служителите си зад граница
Обновена: 28 яну 2017 18:58 | 28 яну 2017 18:50,
28
Ефектът Тръмп: Google отзова свои служители обратно в САЩ
Снимка: архив Reuters

Google е отзовала своите пътуващи служители обратно в САЩ, след като президентът Тръмп ограничи влизането в страната на граждани на седем мюсюлмански страни, предаде BBC. Визи за граждани на шест държави няма да бъдат издавани през следващите три месеца, посочва "Фокус".

От Google казват пред британската медия, че са загрижени по повод заповедта и всякакви други мерки, които биха попречили на талантливи хора да отидат в САЩ.

Новите ограничения ще имат голям ефект върху технологичните компании, наемащи опитни служители от цял свят с визи H1-B.

Въпреки всичко, вече се появи информация за притежатели на зелени карти, имащи разрешение за работа в САЩ, които не са били допуснати да се качат на борда на самолети и да пътуват за САЩ. Все пак зелените карти не са споменати в заповедта на Тръмп.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Хахаха, страшно забавно е как троловете обърнаха плочата. Доскоро Америка беше най-голямото зло на вселената, сега а си казал дума срещу САЩ, а са ти нацвъкали 20 минуса :)) *** сте и *** ще си останете.
22
18
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Няма и седмица откакто коронясаха тоя пaлячо и вече се нaсра до тупето.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка и ЕС на арабити ли е?Нас кой ще ни защитава от тази напаст.
20
9
 
32
 
! Отговори
Да сменим търсачката преди 7 години
Мдаа, Гугъл, та Гугъл... не са само те... Целта на всички големи корпорации е бавно но сигурно да стегнат примката на човечеството...Рушат държави, купуват правителства... За това всички са срещу Тръмп, от корпорациите, през Сорос и неговите протежета, до Холивудския хай-лайф, който е едно общество, където няма нито един случаен "актьор". Все пак Холивудската "индустрия" е оръжие за масово опростачаване и прибиране на милиарди $ от целя свят..Дано и ние в лицето на Радев да имаме нашия Тръмп!
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен ха ха с изключение на Иран, останалите са едни ТАЛАНТИ мама мия
18
3
 
25
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Искаме Тръмп-искаме работни места!Този проблем решава всички останали!
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В самата компания Гугъл, като физическа локация, работят главно бели и азиатци, при това азиатци които не са първо поколение имигранти а са израстнали там. За отбелязване е, точно тези хора са образовани в т.нар. Айви Лийг университети, често в най-престижните в Калифорния, и са ги подбрали още преди да завършат официално университетите си.
16
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американците са натрапници и никъде не са желани,никой нормален човек не обича злодеи като тях
15
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американците са крадци номер 1; в нищо друго не стават за нищо
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, точно от Ирак, Судан, и Сомалия са най-големите таланти за Гугъл. Играта в силиконовата долина е много по-различна от преди 25 години. В момента няма толкова изработка на хардуер, а софтуер. А за софтуер почти всичко е оффшор така или иначе. Филипинци и индийци работят от собствените си страни евтино.
13
5
 
3
 
! Отговори
mdam преди 7 години
До Ку.рвата"Американците са номер 1 по богатство като милионери и милиардери" - priteljateli na milioni tonevo toaletna hartiq vzeta NA ZAEM - daje i za toaletna hartiq ne stava zeleniq kuh gushter.Taq "naciq" ako si izgubi dolarcheto kirlivo, shte se razpadne ne na 50, mi na 150 "shtata", are ne mi obqsnqvai kolko veliki sa tiq debilizirani maloumnici.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата стъпка на Тръмп ще е да натири, живеещите там чужденци. Защото няма да има място за работа на местните. Тръмп ще ги научат на работа, а не да чакат на дивиденти от фондовите борси.
11
1
 
18
 
! Отговори
Ку.рвата преди 7 години
Гугъл привлича талантливи студенти от цял свят преди да завършат .Толкова ли е тъпчовека да каже че американците са *** .Вие висдате колко са хитри американците .Прав е Доналд да не приема бежанци ,какти и ние в Бъкгария не ги искаме но Борисов целува краката на Маркел за европари
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Е то кво излиза накрая:"Цивилизованите страни и компании еталон за изключителна демокрация и ефективна икономика" трябвало да внасят "нецивилизовани специалисти от нецивилизовани държави с диктатури" за да могат да работят нормално?Е що учат другите как да живеят и управляват държавите си,като те самите "цивилизованите" не могат да се развиват без "внос на нецивилизовани специалисти"?"
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън-дрън. То в този "закон" който Тръмп издаде се казче, че се правят изключения за хора приемащи американският начин на живот и ценности, християнни и т.н. Гугъл и те се правят на ударени по поръчка на чичко Сорос.
8
11
 
6
 
! Отговори
Ку.рвата преди 7 години
До БайхейсТолкова си *** да казваш че Американците са *** .Американците са създатели на много технологии Ти *** и не висдаш че Американците са номер 1 по богатство като милионери и милиардери .Толкова си *** като спящи българи дето само мрънкат за политиката и мизерията .***
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така както масово българите свикнаха да плащат висока цена на ел. енергия доставен през ЕРП-та- демократично изискване за "либерал-изиране на пазара с високи цени за клиенти", така и гъгъла ще свикнат да плащат по високи заплати на американските програмисти,без да се налага да подбиват пазара на труда с внос чуждестрани програмисти от страни,където Обама,Буш и Клинтън "внасяха демокрация с воени агресии и подкрепяха терористичния хаос в последствие(справка Либия и Сирия-Идил,Ал Нура и т.н.)".
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГУГЪЛ НЕ Е ЛИ ИСЛЯМСКА ФИРМА?
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гугъл не вълнува никого
4
0
 
13
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
о-да !Американците са толкова т ъ п и, че се налага *** да бъдат внасяни от Африка и Индия за да задоволят изискванията на еврейски компаний като фейсбоок и гугул .... вярвате ли ги найстина тези плиткоумни лъжи на неолибералния еврейско-лихварски заговор ?