Критики, протести... Но привържениците на Тръмп нехаят!

Той е на прав път, дайте му само шанс, зоват републиканците
Обновена: 1 фев 2017 19:54 | 1 фев 2017 19:47, Елка Василева
111
Критики, протести... Но привържениците на Тръмп нехаят!
Снимка: архив, Reuters

Привържениците на Доналд Тръмп нехаят за международните критики, демонстрациите в Ню Йорк и Лос Анджелис, уводните статии и пространните речи на народни избраници, възмутени от решенията на встъпилия в длъжност републикански президент, пише Франс прес.

"Много съм щастлива - доверява 44-годишната Джозет Уайт, едноличен търговец с онлайн магазин. - Той изпълнява точно обещанията си, освен че ще съди Хилари (Клинтън), но тук му влизам в положението."

Джозет се е редила над шест часа на опашка, за да участва в митинг на милиардера през май в Чарлстън, Западна Вирджиния, крепост на тръмпистите. Първите стъпки на новия президент след поемането на поста са затвърдили убеждението й, че само той може да преобрази страната.

"Политиците обещават ли, обещават. Той обаче не се променя. Говори, за да го чуят хората на труда", уверява жената, чийто баща и дядо са работели в каменовъглените мини.

Избиратели от всички щати потвърждават в интервюта данните от проучвания - миналата седмица анкета на центъра "Кинипиак" показа, че над 80 на сто от републиканците подкрепят действията на новия президент.

Одобряват по-специално и указа, затворил границите за бежанци и за хора от седем определени страни, сред които Иран, Ирак и Сирия. Според проучване на Ройтерс и "Ипсос" 73 на сто от участниците смятат, че трябва "да се забрани влизането в САЩ на мюсюлмани от други страни с цел възпрепятстване на тероризма". Други допитвания също показват, че страната е разделена - републиканците подкрепят своя президент, а демократите се обявяват против него.

"Трябва да се прави всичко възможно за сигурността на страната", признава Милан Дейвич, 66-годишен пенсионер от Джонстаун в Пенсилвания, в самото сърце на "Ръждивия пояс" - региона, проправил пътя към изборния успех на републиканеца.

Той приветства и обещаното изграждане на стена по границата с Мексико: "Трябва даже да пуснат ток и да сложат картечници", предлага високият сух мъж - според него самия изолационист, изпитващ носталгия по 50-те.
А колкото до демонстрантите - стотиците хиляди, излезли на улиците в САЩ, те "тъй или инак ще протестират срещу всичко, което направи той в близките четири години".

"На прав път"

"Той се справя по-добре, отколкото би могла Хилари - коментира Дон Крепс, работник в пенсия от селски район в Охайо, който следи новините по телевизията. - Да можеше само демократите и хората от Холивуд да не се оплакват всеки път, щом направи нещо."

Симпатизантите на Тръмп се дразнят най-силно от медийното внимание към противниците на новия стопанин на Белия дом.

"Си Ен Ен и "Фокс нюз" със сигурност просто не му дават шанс", твърди Дан Уолъс, бивш куриер, работил за "ФедЕкс", който живее край Шарлът в Северна Каролина. Да, подчертава той, "Фокс нюз" също критикува Тръмп".

"Медиите се хващат за някоя дреболия и я раздуват до немай къде", клати глава той.

Предполагаемите гафове с отмененото посещение на мексиканския президент, бъркотиите около миграционния указ, войните в Тwitter според тях не са от голямо значение.

"Той е на прав път, дайте му само шанс", приканва бившият куриер.

С поглед към втори мандат отсега

В частни разговори конгресмени едва сдържат яда си от първите стъпки на президента. Редица републиканци даже разкритикуваха публично миграционния указ.

Като цяло обаче мнозинството изчаква да стихне бурята с надежда корабът да не потъне. Играта си струва - запазвайки добри отношения с Доналд Тръмп, републиканските водачи остават с развързани ръце, за да прокарат най-сетне консервативните реформи, системно проваляни с президентско вето от Обама.

Във вторник впрочем новият лидер номинира във Върховния съд заклет консерватор - Нийл Горсъч, което бе надлежно приветствано от цялата американска десница.

"Ще бъдем много търпеливи", споделя републиканец от Камарата на представителите. Демократите "ще си го изкарат на нас, просто трябва да се подготвим за отбрана", казва той.

Докога така? Според Лари Сабато, политолог от Вирджинския университет, Доналд Тръмп "е първият съвременен президент, ненаправил никакъв жест към онези 54 на сто, които не гласуваха за него".

"Той работи само в полза на 46-те процента, чиито гласове получи - според него това му стига, за да бъде преизбран. Започнал е вече нова кампания", отбелязва експертът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм привърженик на Тръмп. И аз нехая за платените от шорош и цялата неолиберална транснационално-крадлива клика протести. Що, проблем ли има??
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трумп е руски шпионин .хамериката си изпя песента,сега трябва от световен *** да ги направи нормална държава и да почнат да връщат награбеното.същото и със швабия ; меркел да започне да връща вересиите на хитлер.швабите вече не могат да дишат от дебелина и пряждане
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Тръмпи соросогнидите.
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен едно нещо е безспорен факт: от времето на виетнамската война в САЩ не е имало такива антиправителствени и антипрезидентски протести. Това ще доведе до някакви промени. Бъдещето ще покаже.
39
18
 
2
 
! Отговори
Мокинг бърд преди 7 години
Само комплексари и сбърканяци харесват Тръмп. Даже жена му не може да го понася. Има видео как го гледа с отвръщание и се усмихва изкуствено щом я погледне. Надявайте се един богаташ-мошеник да ви направи богати. Той вече трупа милиони , затова направи еврейчето-зетчето свой съветник. Заблудените овце гласуваха за клоуна, пуснаха го в кошарата и сега републиканците си чукат главите как да го импийчнат , за да запазят поне малко имиджа си.
38
1
 
22
 
! Отговори
usa преди 7 години
Ненависта към Тръмп е инспирирана основно от така наречените "демократични"медии и либерален евро елит,харесващи статуквото и мразящи гражданите,но бизнеса итрезво мислещи хора харесват действията му
37
1
 
15
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Допълнение: Либерастите в Калифорния сега газ пикаят защото парите умряха - а умряха защото Търмп подписа уйаз, с който прекратява финансирането от бюджета на градовете0убежища, т,е, на градовете, където кметовете отказват да изпълняват законите на САЩ за нелегалните имигранти.
36
1
 
14
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Кви 54% гласували за него, кви пет пари? Клинтъняга получи 2,5 милиона гласа повече заради Калифорния. Като се има предвид, че в Калифорния живеят най-малко 10 милиона нелегални и че там не само не се иска никакъв документ за гласуване, но и всеки, който не го мързи. може да гласува колкото си пъти иска, то е точно обратното - за Тръмп са гласували поне 2-3 милиона американци в повече. А същевременно Калифорния ги храни тези 10 милиона нелегални с пари от федералния бюджет и сега парите умряха.
35
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 7 години
Вие някога замисляли ли сте се всъщност в какво го обвиняват ?А виждали ли сте какво пише по плакатите на демонстрациите ?Ето срещу какво протестират така наречените демократи:youtube_com/watch?v=XUDtoDAGVE8Знаете къде трябва да сложите точка.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че нехаят, просто не са толкова кресливи като по-тъмните си съграждани и привържениците на еднополовите бракове.
33
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Росен Плевнелиев нехаеше че хората го плюят и неневиждат. Тръмп поне защитава американските интереси.
32
2
 
41
 
! Отговори
Откачалки срещу преди 7 години
Да вземем обвиненията.Не уважавал жените -хейтърство ..........Какво искат от Тръмп ,да ги уважи всичките ,а не само Мелания.Тъпотия до шия.Да пуснел ислямистите като Меркел иначе бил расист ,фашист и тем подобни .........Пак хейтърство .Защо да пуска доказани терористи и екстремисти и то след като видяхме какво стана в Германия. Искал да направи Америка велика,значи е лош човек ...Ето ви пак хейтърство .А защо да не я направи ,нали е избран да защитава Америка.
31
2
 
17
 
! Отговори
gogoto преди 7 години
"74 какво им е на ценностите ."На ценностите им няма нищо. Проблемацията идва от положителната дискриминация, която налагат новите либерали като истински ценности. Ако не се сещаш кво`й туй чудо положителна дискриминация...гуглето знае
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като му кажеш на селския *** ,че е със специфични потребности ще спре ли да се на.сира и да си мисли че се.ре шоколад.И как ще му помогнеш ,ако му казваш , че да се.ре шоколад е нормално. *** трябва да знае , че е *** - 1 закон на природата .
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чуя ЛИБЕРАЛ и се сещам за ***.
28
4
 
25
 
! Отговори
нямат подкрепа преди 7 години
Проблемът на тези критики и на протестите е че те нямат предмет за който да протестират и се превръщат в някакво хейтърство .Преди 40 г хората протестираха истински срещу войната във Виетнам ,но с искреност и кауза.Днес всичко е не просто хаос и омраза ,но и тайно платено .Затова няма да успеят да направят абсолютно нищо освен да предизвикват недоумение.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левaците сега са заети с подготовката за празника, няма да ти отговорят.
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Тръмп добре започва, който не го харесва негов си проблем обаче има млн. които го харесват.
25
12
 
5
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Втори февруари, ден на мypви и тръмпари.
24
10
 
1
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Поздравявам моите почитатели от оранжевото общество в България с настъпващия празник!