Мъжът, ликвидирал Бин Ладен, издава мемоари

Книгата на Робърт О'Нийл излиза на пазара през април
1 фев 2017 08:35, Петя Славова
42
Мъжът, ликвидирал Бин Ладен, издава мемоари
Снимка: Twitter

Бившият американски морски пехотинец, който твърди, че е ликвидирал Осама бин Ладен при американската специална операция в Аботабад в Пакистан през май 2011 г., ще издава мемоари, предаде Асошиейтед прес.

Книгата на бившия морски тюлен Робърт О'Нийл ще се появи на пазара на 25 април. На английски е озаглавена "The operator" и ще бъде издадена от издателство Скрайбнър. В нея ще бъде описана кариерата на бившия морски пехотинец, включваща 400 специални мисии, в това число и операцията за ликвидиране на лидера на Ал Каида.

Бившият морски тюлен твърди, че в мемоарите си ще представи човешката страна на битките, които е водил по света в името на страната си.

О'Нийл каза през 2014 г., че той е убил Осама бин Ланен в операцията. Правителството нито потвърди, нито оспори това. О'Нийл е носител на редица награди, припомня БТА.

Друг бивш морски тюлен - Матю Бисонет, който също участва в операцията в Аботабад, издаде книга през 2012 г., озаглавена "Един нелек ден", под псевдонима Марк Оуън. В нея той описва операцията по ликвидирането на Бин Ладен, но не казва името на онзи, който го е прострелял фатално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: мемоариОсама бин Ладен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излуъчване на интелуектуалуец. Чукча писатеу.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интелигентно момче. Забелязва се, че в него дреме писател, който подписва, това, което му кажа.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осама бин Ланен e голяма работа.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMЩе разбереш,когато някоя сутрин ти потропат двама ракетни инженери с ***.Тялото ти ще изстрелят на Луната,а главата ще изпратят на *** за 8ми март!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.. този на снимаката може да пише?DЕ чак пък мемоари...
25
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не омаловажавам качествата на тези войници, но издаването на тези мемоари ми изглежда като типичното американско фукане. Пичът просто е имал шанса да бъде на точното място в подходящо време. Заслугата е на тези, които са анализирали данните и планирали операцията и чиито имена света едва ли ще узнае.
24
3
 
14
 
! Отговори
fdssdf преди 7 години
американски ценности - смърт на показ, затова и повечето им екшъни са филми, дето половината народ измират вътре. и има, няма някоя откачалка с пушка влезне в някоя училище или друго обществено място и застреля 50-100 човека ей така. Психарска държава, не мога да разбера кой може да ги харесва. И не, не съм русофил. Това, че сащ не ме кефи, не означава, че Русия ме кефи, но темата тук е за съединените психарски щати.
23
2
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Това си е регламентирано. Във всички държави ги има тези командоси. Обучават ги да убиват.Не виждам какво роптаеш.Само едно му се чудя на тоя, що се изтъква. Седи си мирно и тихо бе момче, що трябва да афишираш.
22
4
 
6
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
А ако наистина го бяха убили и той наистина е имал нещо общо с 11.9, тогава па къв маркетинг, къв франчайз щяха да му ударят!
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ликвидирал 70 годишен старец болен от диабет. Не стига това, но един хеликоптер бастисаха и разбиха да убият стареца.
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човешката старана да тероризираш останалият Свят в името на САЩ!!! След това снимайте филм и му връчете Оскар! Фашибаняци!
19
14
 
11
 
! Отговори
кой ви плаща? преди 7 години
Защо правите реклама на убийци? Кой ви плаща за това?
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк драги зрители. Произвеждат си враг, борят се с него, ликвидират го. Почести слава. После идва другия враг и така се върти колелото на кратката американска история. А американците се гордеят и дебелеят ....
17
7
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Анонимен24най вероятно оня са го убили наистина. защо, обаче и кой това никога няма да стане ясно освен на хората около чалмата и участниците в наказателната акция. като знам руските медии колко пъти убиха салман радуев, нищо чудно и тоя да се окаже некв тупак шакур
16
11
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До до 18222-*** са били , според проверена 140% информация на РЕНтв. Нито тоя е стрелял нито загиналите са участвали в същото подразделение, просто всички участници ги "изписват по фактура", а некв делфин го правят "василий зайцев". тия шаблони ги е измислил гьобелс още.
15
6
 
24
 
! Отговори
Сега преди 7 години
да обясня на т ъпака по-долу!Опитвам се да ти набия в кухата кратуна,че истинските участници в акцията никой не ги знае, и че съгласно американските закони това се засекретява за не по-малко от 10г!!!Официално публикуваното е за овце като тебе!!!
14
6
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Двадесет и двама морски тюлени от специалните части на САЩ, които са участвали в операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен, са сред загиналите в резултат на катастрофата на хеликоптер на НАТО в Афганистан, предаде телевизия Фокс нюз, като се позова на анонимни източници.
13
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че Бин Ладен е бил умрял 6 месеца по-рано, в болница от пневмония. Кого ли са гръмнали вместо него?
12
3
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
А бе УМНИК не ми излизай с детски оправдания,за това че се правиш на разбирач!Чел бил в Гугъл...Чел си дядо ти на село колко пърцуца е изпил!Дай линк или изчезвай!
11
3
 
8
 
! Отговори
!? преди 7 години
Хахахаха Истината е че в САЩ никой не вярва на никой (разните му конспиративни теориики) и за това такива книги са мноооого продавани , иначе 80% от българите могат да напишат книга с 400 случки - как се сбих с комшията , деня когато пуших и баща ми ме ошамари като за световно , как се любих с комшииката и се оказа ,че мъжът й е в къщи , как палих Партийния дом , как щурмувах Парламента , как стрелях по хора като бях на границата ......