Тръмп с отрязаната глава на Статуята на свободата

Авторитетното списание "Шпигел" сложи на корицата си карикатурата
170
Тръмп с отрязаната глава на Статуята на свободата
Снимка: "Шпигел"

Новият брой на авторитетното германско списание "Шпигел“ излиза днес с корица, на която има карикатура на американския президент Доналд Тръмп, който държи в едната си ръка нож, а в другата – отрязаната глава на Статуята на свободата.

Още по темата

В дясно от снимката е написано на английски: "Америка на първо място" – мотото на президента.

В сайта на списанието карикатурата дори е анимирана, а от главата капе кръв.

Корицата е препратка към екзекуциите на "Ислямска държава", но и към указа на Тръмп за забрана на гражданите на седем мюсюлмански страни да влизат в САЩ.

Минути след като корицата бе публикувана на официалния сайт на списанието тя предизвика огромен интерес в социалните мрежи, не само в Германия.

Атаката на списанието продължи и в Twitter, където новият брой е рекламиран с друг колаж с Тръмп.

Той е препратка към едно от популярните мемета в последно време в интернет – закачка с позирането на американския президент след подписването на поредния указ. В случая, вместо документ, в папката се вижда корицата на "Шпигел".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Доналд ТръмпШпигел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Алф преди 7 години
Майтап бе Тръмпи.
97
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво я хвалите тая статуя с хитлеристкия поздрав
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В превод името значи "огледало". Има и daily mirror, също толкова "престижно" издание, в превод също "огледало".Казват се "огледало" защото показват всичко НАОБРАТНО, и дори не ги е срам да си го признаят :)
95
1
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Това как пречи на германците подкрепящи фрау Меркел и вярващи на глупостите на Шпигел и подобни на него медии да надуп.ват на емигрантите? Човека се опитва да не напълни страната си с потенциални религиозни фанатици. Нека си ги настани Фрау Меркел въпросните бежанци вкъщи щом е с такова голямо сърце. А кой го пита обикновения германец как се живее в такива условия. Еми щом никой не го пита то и той няма да пита никого дали да свали настоящия канцлер от власт. Стига и толерираха глупостите.
94
4
 
3
 
! Отговори
Морски преди 7 години
За незнаещите - статуята на свободата е олицетворение на Сатаната,подарена от Франция на САЩ.
93
2
 
1
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Доскоро сякаш около президента на САЩ имаше някакъв ореол на фигура с авторитет (дори и при онзи тексаски алкохолик Буш). Около тази буца има само лой и глупост.
92
5
 
3
 
! Отговори
Тръмп Велики преди 7 години
Статуята на "свободията" е също толкова "хубава" и "полезна" като мавзолея на ленин, хелоуин, баба марта, сурвакането, нестинарството и все други такива "мили" и "приятни" традиции. Събудете се, защото често преди смъртоносното захапване жертвата бива упоявана така, че да не реагира на нищо като, че това е нещо сериозно.
91
1
 
4
 
! Отговори
Само Тръмп преди 7 години
А вестник Шпигел и редовия човечец дали се е запитвал какво е статуята на "свободата" и какво стои зад нея ?
90
3
 
2
 
! Отговори
Тръмп е велик преди 7 години
Чудесно. Както многократно е ставало в историята, често дори глупаците могат да свършат правилната работа. Много добра фотография. Ако знаехте какво е статуята на "свободата" и какво стои зад нея и ако сте човек, а не "човек" - вие сами ще отрежете главата на тази статуя.
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе бай Тръмпе, я наложи една забрана и за германци да влизат в САЩ, па да видим тогава кон боб яде ли и какви ще ги мъдрят либераските им кухарски кратуни!
88
1
 
8
 
! Отговори
haha преди 7 години
Шпигел беше германско списание поне преди години. Сега кой му задава "директивата" не знам. Но при всички случеи Шпигел проявява лош вкус с карикатурата си. Това е най-малкото което може да се каже. Дойче Веле и Шпигел приличат на СНН...
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в "Шпигел" журналистите трябва да ядат, както и нашите "пишман" хурналисти ...И те пишат каквото им "подскажат". :)
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се мъчи да ни убеди днесбегето, "авторитетното" германско списание "Шпигеле водещо в ЖЪЛТАТА преса в Германия. Има нЕкои, които "шпрехаме дойч", все пак.
85
0
 
7
 
! Отговори
а1 преди 7 години
2011 г. Обама издава същата забрана, но тогава тя остава напълно Незабелязана от световната "общественост".Днес, когата Тръмп подновява указа на Кениеца, същата тази пасивна общественост се изправя в защита на така наречените "бежанци"!?По принцип не подкрепям външната милитаристична политика на САЩ с намесата си във вътреншите работи на другите държави чрез налагането на своите "либерални ценности" с помоща на "оранжеви революции" и военна сила!Но, Тръмп е първия който се отказва от нея
84
2
 
12
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗА КАКВО СА СЕ ЗАХВАНАЛИ С ЧОВЕКА,КАКВОТО Е ОБЕЩАЛ,ОБИКНОВЕННИТЕ АМЕРИКАНЦИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО,СЕГА СИ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА И ТО ЯКО,НАШИТЕ ЕДНО ОБЕЩАВАТ,ДРУГО ПРАВЯТ,ББ ОБЕЩА ЮЖЕН ПОТОК И БЕЛЕНЕ,СЛЕД ЕДНА ГОДИНА Е ОБЪРНА,СЕГА ОБЕЩАВА ДВОЙНА ПЕНСИЯ,МИНИМАЛНА ДВОЙНА,А ПЪК НИЕ НЯМАМЕ НИКАКВА ИКОНОМИКА.ТРЪМП ИМА ИКОНОМИКА И ПРАВИ НЕЩО,А НАШИТЕ СИ ИГРАЯТ НА ЕЛЕКТОРАТ.ОСВЕН ДА ВЗЕМА КРЕДИТЕ И ДА ГИ РАЗДАВА ,ДРУГО НЕ МОЖЕ,ТОВА И АЗ МОГА БАБИНАТА.ТАКА ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СПЕЧЕЛИХАТРЪМП
83
1
 
0
 
! Отговори
дональд иванович преди 7 години
Не всичко е пари, приятели, не всичко е пари. И който какъвто го вади, от такъв умира. Ще има да им гледаме сеира сега отмяната на санкциите срещу руските държавни чиновници за какво ще се изтъргува. Щото така.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До шорошите Не им харесва, защото тогава хранилки за сегашните немогливци и тр-олове няма да има. Старото си отива трудно и често с кръв!!! Тези, които са се научили друг да им плаща сметките и да ги търпи, трудно ще се отучат. Но со кротце, со благо и со малко к.тек ще стане.
81
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименЕв.реите* подкрепиха Тръмп и само те могат да го махнат!В конгреса и Сената е пълно с хора на тяхна хранилка!Така че.....*Без Сорос.Само че май ще го отлюспват от Синедриона за самосиндикални действия.
80
0
 
19
 
! Отговори
До шорошите преди 7 години
Тръмп казва, че трябва да се засили американската икономика. Реалната икономика, която направи Америка силна, не финансовите далавери, които правят 10 човека и 10 000 техни слуги богати, а останалите бедни и нещастни. Какво не ви харесва това, *** на НПО-тата? Тръмп казва, че трябва да се затегне контрола по границите на Щатите, защото от Мексико влизат милиони нелегални, които се занимават с престъпления или в най-добрия случай работят нелегално и не плащат данъци. Защо сте против????
79
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
***,не ***-вехтата свинкя Меркел си заминава!Време е германците да се замислят кой истински мъж ще оправи ос.раното от нея!А на Тръмп му дреме какво мислят за него разни ***.али(и лес.ийки)....