Зелената карта под въпрос – САЩ ограничават имигрантите?

Проектозакон предвижда съкращаване на зелените карти с 50%
8 фев 2017 22:11,
32
Зелената карта под въпрос – САЩ ограничават имигрантите?
Снимка: архив Reuters

Битката в американския Конгрес на тема "Миграция" изглежда вече не е само в спорове за нелегалните мигранти.

Законопроект, внесен от републиканските сенатори Том Котън и Дейвидд Пердю иска намаляване наполовина на легалните имигранти в САЩ в рамките на идното десетилетие, съобщава "Гардиън".

Усилието на сенаторите, насочено към миграцията, е поредният проект на Републиканците, който премества фокусът от тревогите на бизнеса.

Реформата на закона за Американската имиграция за силна заетост би променило изцяло системата на имиграция в САЩ.

Сенаторите искат да се намали наполовина така наречената "зелена карта", или виза, която не се дава срещу задължително намерено работно място. По този начин ще се отказват и зелени карти на възрастните родители на имигранти, вече приети в САЩ, както и на роднини на граждани на САЩ. Преференции ще останат само за съпрузи и деца под 18 г.

Ако промените бъдат приети ще се намали и квотата за "разнообразни имигранти". Обикновено те се избират от държави, които имат нисък процент на имигранти в САЩ. С промените пък броят на бежанците, на които се предлага постоянно пребиваване в страната се ограничава на 50 000 годишно.

Според сенатор Котън така броят на имигрантите, приети в САЩ след 10 години ще бъде 539 958, почти половината от приетите 1 051 031 през 2015 г.

Котън смята, че ръстът на имиграцията в последните години е довел до "рязък спад в заплащането на работещиет американци" и че законопроектът ще приближи САЩ до система, базирана на заслуги, както в е Австралия и Канада.

Сенатор Джийн Шахийн, демократ от Ню Хемпшир, смята, че законопроектът праща ужасно послание до останалия свят.

"Като нация от имигранти, този проектозакон противоречи на нашите ценности", заяви сенаторката.

Белият дом все още не е коментирал проектъ, но Котън заяви пред репортери, че е обсъдил реформите с президента Тръмп и той "силно подкрепя концепцията" на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
мъдреца преди 7 години
До АнонименАма точно както с мусюлманите, значи!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
урааааааа в кравария ще останат само нискоинтелигентните , другите няма да имат достъп
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е, защото някога индианците подцениха имигрантския проблем. сега цял свят има проблем. не трябва да повтаряме тази грешка.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (6)Прав си. Но често емиграцията е много повече от просто по-добра работа, къщи, коли и др. материални неща. Парите не са всичко.
14
5
 
2
 
! Отговори
ППГЕРБ преди 7 години
Тръмп нанесе удар на българите. Уби им мечтите да живеят свободно, богато и щастливо. Да се къпят в топлите води на Флорида и Калифорния, да пият уиски целодневно, да * хубави американки, да прескачат всеки уикенд до Хавай и да играят в екшън филми, които се снимат ва България. Тръмп е оръдие на Путин. Само ГЕРБ може да ви спаси. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС.
13
0
 
4
 
! Отговори
Моника преди 7 години
Чета ви и изпитвам ужас от това как скоро рукнаците ще анексират САЩ. Толкова са много че им трябва само един референдум и тогава ще ги превърнат в руска губерния. Ще превземат Мексико и Канада и ние умните и красиви българи няма да има къде да емигрираме. УЖАС, УЖАС!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време една рускиня ми каза, че всички руснаци искат да заминат и да живеят някъде на по-хубаво място от Русия, но когато го направят, то животът в това място също става лош, защото те са се появили.
11
4
 
7
 
! Отговори
Mars преди 7 години
До 42:Само не разбрах от какво да изпитва срам Берлин. Или долавям злоба и завист, че някои успяха да се устроят в развити държави. Моля, не си изкарвайте огорчението от България на другите, които са решили да не живеят в огорчение. Хайде със здраве :)
10
18
 
8
 
! Отговори
spas преди 7 години
Браво мястото на българите е в България. Стига сте трили ду.петата на боогаташите.
9
11
 
11
 
! Отговори
42 преди 7 години
До БерлинПък аз виждам в твое лице българин, избягал от народа си и горд от този факт...Вместо да изпитва срам.
8
0
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
"Белия дом все още не е коментирал ПРОЕКТЪ..."Граматика...правописЬ ....сайта ви го списват ЧУКЧИ - вече съм сигурен!
7
10
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Голям удар за братушките. Те емигрират на талази в Щатите. Лично съм виждал как русская бабушка вие на умрело, щото имигрейшъните я връщат в мaтушката. Над 3 000 000 живеят официално в САЩ.
6
3
 
51
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Едно време "имиграцията" е била за хора, търсещи с ТРУДА си да създадат блага за поколенията си! В наши дни "имиграцията" мутира като термин и сега олицетворява ислямизация, престъпност и криминал! Абсолютно в правото си е Тръмп да спре неограничения достъп до Американски блага на позиращите за "сирийски бежанци" ислямски изверги, от които освен доживотни източвачи на социал, ознасилвачи, касапи и камикадзета-групови убийци друго не става!
5
9
 
30
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Половината от написаното в статията е левичарска безумна пропаганда,но не това е важното! По- важното е, че света има надежда в лицето на Доналд Тръмп! Бог да го благослови в делата му! Амин!
4
2
 
0
 
! Отговори
viacom преди 7 години
До Анонимен 9На твоята одавна са и го цепнали !
3
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До русская картаР00ската зелена карта щяла да е червена. И ще дават по чувал с рубли на член от семейство. Подаването на молби- в офиса на атака.
2
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Тръмп ще накара американците да работят. Щом спира слугите от целия свят. Само че как ще се навежда 300 килограмов американец да бере ягоди, например?
1
38
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които се радваха на Тръмп, нека се радват и сега когато директно нанесе удар върху българите!