Без визи в САЩ - кога и за нас?

Рестрикциите на Тръмп няма да засегнат страната ни
10 фев 2017 20:00, Петя Славова
42
Без визи в САЩ - кога и за нас?
Снимка: Reuters

България все повече се доближава до възможността да пътува без визи до Съединените щати. От американското посолство у нас са категорични, че рестрикциите на новия президент Доналд Тръмп няма да засегнат българските граждани, съобщава Bulgaria ON AIR.

Основният проблем пред това да пътуваме свободно до Съединените щати остава процентът откази, които американското посолство налага на българи, които не отговарят на условията за получаване на виза.

Според  Кейт Макгиърли, генерален консул на САЩ в България, страната ни вече отговаря на повечето от изискванията за безвизово пътуване . Все пак не на всички. "Процентът преди две години беше над 16 процента", обяснява тя.

Още по темата

На този фон американското посолство връчи тържествено първите визи за български студенти. Посланикът на САЩ в Бълагрия Ерик Рубин каза: "Пожелавам на всички вас едно чудесно лято и вече нямам търпение да разбера от вас за изумителните неща, които ви предстоя в САЩ и след като се върнете".

Сред онези българи, които мечтаят от малки да видят Ню Йорк е и Георги Христов. Като студент по приложна лингвистика във Велико Търново той и тази година ще прекара лятото там като стюард на автобус.

Младежът обясни, че гостуването му в САЩ му е помогнало да промени гледната си точка и да гледа по-позитивно на нещата. "В България има толкова много негативизъм , който много влияе на хората", обясни той.

Георги не се притеснява от решенията на новият президент Доналд Тръмп и е категоричен, че визовият режим за България трябва да отпадне.

"Ние сме част от ЕС . Това е наше право. Колкото до Донълд Тръмп, мен не ме страх, защото, ние сме част от ЕС и имаме право да ходим там", посочи той.

От американското посолство са категорични, че новата администрация във Вашингтон няма намерение да променя условията за българите, желаещи да посетят Щатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
NA преди 7 години
KUKOVO LETO....
22
2
 
8
 
! Отговори
смях до припадане! преди 7 години
Какви визи ,какви 5 лева?Децата на всички наши големи комунисти са в САЩ от поне 20 години!Те на тях визи искаха ли им или само да платят с ограбените от нас пари?На бас,че следващият президент на САЩ ще е някой руснак или българин потомък на висш комунистически деятел.И тук и там Путин е платил,та президентите и на САЩ и на България да са все негови протежета!А и САЩ и България не са като Румъния,та народът им да протестира!И в двете страни живурка много ленив народ!Големи сме непукисти !
21
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не искам визи и сета искам ам воиски да напуснат незабавно балканите ичерно море искам мир мир мир не искам конфликт сьс сьседите си и русиямахаите се носите само смьрт и сьлзи
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СмукиОграничени? Виж обкръжението си, виж как живеят хората в БГ, сравни със САЩ и помисли.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДаниТочно САЩ е просперираща държава. За съжаление БГ е пропаднала държава.
18
1
 
8
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
Никога няма да паднат визите за Българи...понеже сме ''лоши екс-комунисти'' ... Нищо че по новините , официалната позиция е че сме - ''най-верният партньор'' ..Реално сащ имат нужда от нас САМО като военна база и ако имаме истерична позиция срещу москва.. това е реалността..
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V BALGARIA ROMI V USA VSIKAKVI CHERNI
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Визите за САЩ ме интересуват колкото визите за Туркменистан,нека паднат за да се види в действителност колко са мераклийте да станат американци.
15
1
 
16
 
! Отговори
още малко преди 7 години
всяка година казват още малко, децата порастват и вече не искат да ходят до САЩ. Следващото поколение идва и казват още малко и тези порастват и те вече не искат да ходят до САЩ... и така всеки 10-на години.Краткият отговор е ... никога и само хварлят прах в очите
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък бих НАБИЛ ВИЗИ на всички ЦЕРЕУшници !
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се горещо НИКОГА , обаче също така се надявам НИКОГА българин да не може да бъде арестуван в България само защото хамски съдия гледа кирилицата като индианец и ЕГОТО му е като на властелин на света.Всяка жаба с гьол !
12
5
 
20
 
! Отговори
Смуки преди 7 години
А аз като българин живеещ в България, не ми пука за тези ограничени г0веда!
11
30
 
19
 
! Отговори
Българин в САЩ преди 7 години
Като българин, живеещ в САЩ се надявам визите за български граждани никога да не отпаднат, защото под тази категория се вместват близо 3 милиона мюсюлмани и жангaли! САЩ са все още що-годе прилична и уредена държава и няма нужда оpки с български документи за самоличност да дойдат да окекат нещата! Мерси!
10
3
 
14
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Добре, че беше студента Георги Христов да отиде на бригада в САЩ, за да ни отвори на Америка! И наистина, с това име няма от какво да се притеснят, ще си изкара виза! Виж, ако беше някой от ония, дето по БиТиВи и Нова Тв ги наричат "българи", а то името му примерно Гюнеш Хасан, то тогаз щатска виза през крив макарон! На Америка повече ислям не и е нужен!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатките за визи при Тръмп на оглед, тоя опипвач на жени може и в натура да му се плаща. Все пак в Оралния кабинет помни и по-причудливи изпълнения.
8
12
 
28
 
! Отговори
Дани преди 7 години
На кого му е притрябвала пропаднала държава, като Сащ?!
7
10
 
33
 
! Отговори
321 преди 7 години
Какво ми пука за визите за САЩ!?
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На марта у сряда, значи тъй летиме всички у cАЩ и цъцваме на социални гладна кокoшка - трици сънува.
5
14
 
14
 
! Отговори
стига преди 7 години
На 99% от Българите не им трябват да ходят в САЩ защо изобщо повдигате този не значителен за мнозинството въпрос?
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно и също вече ще стане 30 години почти. Големи съюзници и приятели сме иначе, голямо нещо. Ама не ни искат вкъщи. Е, нищо де, ние нали буквално сме им пуснали танковоте да мачката родната земя. Без пари даже. Айде сега ***, цъкайте минуси и ревете за москва и рубли. АМА ОТ БЪЛГАРИЯ. Щото, ;) в САЩ не пускат.