Тръмп след провокацията на Пхенян: 100% сме с Япония!

От администрацията на US-президента готвят ответни мерки
12 фев 2017 09:25,
46
Тръмп след провокацията на Пхенян: 100% сме с Япония!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че страната му застава категорично зад Япония след севернокорейския ракетен опит.

“САЩ подкрепят Япония "на 100 процента", каза Тръмп, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Искам всички да разберат, и да са напълно наясно, че Съединените американски щати стоят зад Япония, своя велик съюзник, на 100 процента", каза Тръмп пред репортери във Флорида по време на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе.

Още по темата
Севернокорейският ракетен опит е абсолютно неприемлив, каза Абе и добави, че Пхенян трябва да изпълнява резолюциите на ООН.

Администрацията на Тръмп е очаквала севернокорейска провокация скоро след встъпването на президента в длъжност и ще обмисли широк спектър от варианти за отговор на ракетния тест на Пхенян, но балансиран така, че да покаже решителността на САЩ, като в същото време избегне ескалацията, заяви пред Ройтерс анонимен американски правителствен представител.

"Това не беше изненада. Севернокорейският лидер обича да привлича внимание в подобни моменти", каза той.

Новата администрация също така вероятно ще засили натиска над Китай да обуздае Пхенян, добави той, намеквайки за изразеното от Тръмп в миналото становище, че Пекин не е направил достатъчно на този фронт.

По думите на източника на Ройтерс Тръмп и екипът му вероятно ще обсъдят серия възможни реакции, включително нови американски санкции за затягане на финансовия контрол, увеличаване на американските военноморски и военновъздушни сили на Корейския полуостров и около него и ускорено инсталиране на нови системи за противоракетна отбрана в Южна Корея.

Но предвид това, че тестът не е бил с междуконтинентална ракета, както заплашваше Пхенян, и че не е извършен нов ядрен опит, в реакцията си Вашингтон ще се стреми да избегне разпалване на напрежението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Хаха... шах с пешка. Мълчание сред yшaнките. :)))
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея е най-добрият приятели на САЩ в тихоокеанския регион.Те са плашилото на Пентагона. Санкции и ответни мерки има само за изтормозения народ.Винаги е било така.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да се пъне Тръмп, че е новатор в политиката, някой работи нямат алтернатива.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво става бе? Нещо феновете на Тръмп са намалели.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, кво стана бе? Тръмп сега приятел ли е или не? Трудна дилема за русофилите. Трябват нови упорни точки, а Москва мълчи.
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29 Ердоган Хахааааахаааахаааахааа,И ти разбираш от политика колкото бабите по селата я разбират.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и Путин и Ким на един акъл
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19 С.Корея е военна провинция на Китай , не на Русия.САЩ имат полза от режима в С.Корея,като предтекс за дислокация на войски в Ю.Корея и Япония само флота е по-голям от Тихоокянския на Русия.Япония и Ю.Корея също ,има кой да ги пази и отделят малко средства за въоражаване.Единствено не ги устройва ядреното оръжие на С.Корея.Китай са недоволни от присъствието на американците пред техните порти и въоражават С.Корея.
21
8
 
8
 
! Отговори
нн преди 7 години
Северна Корея е шамара на Китай към САЩ, или по друг начин казано измитайте се от тук, нямате работа на корейския полуостров. Времената се промениха, 21 -ви век сме.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете японците да се въоражават те знаят как да се отбраняват ,а и Ю.Корея е достатачно богата за да се противопостави на заплахата .Сегашното статуково само амбицира Китай да подържа военния режим на С.Корея.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ или която и да е друга страна няма как да нанесът ядрен удар по северна Корея,защо то граничи с Русия и Китай...Никой няма да удря северняците с ядрени оръжия. С конвенционални също могат да ги сринат.ПП. Не си ходил в часовете по география, нали?
18
6
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
До 18 "Скоро, Русия и Китай ще си поделят континента Северна Америка"От 50 години чакам този момент. Като стане ще се напия с Бояришник до смърт.
17
7
 
2
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
*** предизвиква поднебесната империя. На 5000 години. Ще те смажем рижав.
16
3
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Американската политика е като *** либов! Бия те , обичай ***. Или по просто политика на тоягата и моркова.
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО ГОВОРИ ТРЪМПУТИН Е ТОТАЛНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЩОТО НЕГОВИЯ РЕЙТИНГ Е 0!НЕ МОЖЕ ДА ИЗГУБИШ ИЗБОРИТЕ С 1 МИЛИОН И 300 ХИЛЯДИ ГЛАСА ПО-МАЛКО ЗА ТЕБ И ДА СИ ПРЕЗИДЕНТ !!! ТОВА Е АНТИДЕМОКРАТИЧНО И НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО В САЩ ПРЕЗ 21 ВЕК!!! ПРЕЗ 20-ТИ ВЕК ИМА ПОДОБЕН СЛУЧАЙ НО ПРЕЗИДЕНТА ИМ ТОГАВА Е БИЛ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА А НЕ НЕЙН РАЗЕДИНИТЕЛ КАТО МУТРЪМП ПЛЮС, ЧЕ МУТРЪМП Е РУСКА ***!
14
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДАВЯ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДАВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ИРАН!!!ЗЛОТО НА ЗЕМЯТА СИ ИМА ИМЕ И ТО Е КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!
13
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми соросчета, какво да ви обяснявам? Скоро, Русия и Китай ще си поделят континента Северна Америка, а ***-толерасти ще бъдат изпратени в Сибир, за да изкупят вината си към човечеството с труд!Разбирам ви защо виете от мъка, но прогреса не търпи полвинчати мерки!И не се притеснявайте за животите си - Руснаците не са варвари като краварите, няма да ви избият, само ще се наложи да поработите честно и почтено в урановите мини!
12
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
след като сащ удариха япония 2 пьти с ат бомби от какьв зор тьрпят 70 годиниам бази на своя територия нямат ли сьвест морал воля да изгонят нашественицитеот територията си и да живеят спокоино сьс сьседите си
11
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4Както всеки руснак така и русофилченцата ни ментално са още в 40те години... жалка картинка
10
4
 
3
 
! Отговори
SEVERBA OREA преди 7 години
NE SE SHASHKAI TRAMP TAZI RAKETA E IZTRELIANA ZA DUPARATA NA SOROS