Тръмп категоричен: Медиите са враг на народа!

Началникът на политическия му кабинет защити коментарите му
20 фев 2017 16:00, Елка Василева
71
Тръмп категоричен: Медиите са враг на народа!
Райнс Прийбъс. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа. Това заяви началникът на политическия кабинет на американския президент Райнс Прийбъс пред Си Би Ес, предаде БНР.

В подкрепа на твърдението си Прийбъс спомена цитиране на анонимни източници, които твърдят, че хора от екипа на Тръмп са разговаряли с руски тайни агенти по време на предизборната кампания.

Мисля, че проблемът, който е пред нас, е свързан с фалшиви истории. Мисля, че в някои случаи, не във всички, медиите трябва да започнат да гледат сериозно на работата си, каза Прийбъс.

Една от тиражираните в американските медии истории доведе до оставката на съветника по Национална сигурност Майкъл Флин. Флин се оттегли от поста след публикации, че е обсъждал санкциите срещу Русия още по време на мандата на президента Барак Обама.

Междувременно вчера по телевизия Ен Би Си сенаторът Джон Маккейн посочи, че оказването на натиск върху медиите е характерно за началните фази на една диктатура.

Шегувайки се с Чък Тод - водещия на предаването, Маккейн каза: "Не понасям журналистите, особено теб. Но факт е, че имаме нужда от вас. Имаме нужда от свободни медии. Жизненоважно е".

Обтегнатите отношения между пресата и Доналд Тръмп ескалираха още повече миналата седмица по време на изненадваща пресконференция, на която Тръмп отправи едни от най-сериозните си нападки срещу журналистите. По-късно в Тwitter той нарече медиите "враг на народа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тотално е прав - в цяла Европа и света - медиите са слуги на властимащите...най-големите манипулатори на общественото мнение - най ярък пример - немските! Един от най-жълтите - Днес.бг ! Пиночетска цензура - без мозък, и съзнание!
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново обясняват какво искал да каже. Знаете ли на какви се налага това?
5
4
 
29
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Прав е !!!
4
2
 
17
 
! Отговори
УЖ ЗА ТРЪМП преди 7 години
а пак за ПУТИН мислят. Нема отърване от ПРОПАГАНДАТА на САЩ
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде е така.В Бълагирия едни и същи партии заради медиите се въртят хиляда години.
2
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно! Путин отдавна се справи с опозиционните медии.
1
5
 
30
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 7 години
Затова го харесвам. У нас е същото, но никой на власт не смее га го каже