Тръмп: Антисемитизмът в САЩ е ужасяващ, ще бъде спрян

Президентът на САЩ отговаря за заплахи в еврейски център
Обновена: 21 фев 2017 19:16 | 21 фев 2017 19:07, Петя Славова
68
Тръмп: Антисемитизмът в САЩ е ужасяващ, ще бъде спрян
Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп осъди антисемитизма в Съединените щати и каза, че той трябва да бъде спрян, предаде Ройтерс.

"Ще ви кажа, че антисемитизмът е ужасяващ, че той ще бъде спрян и трябва да бъде спрян", каза Тръмп в интервю за американската телевизия Ен Би Си. Президентът на САЩ заяви това в отговор на въпрос за заплахи.

Вчера единадесет еврейски центъра в Съединените щати бяха заплашени по телефона и евакуирани. Впоследствие се оказа, че заплахите са фалшиви, съобщиха еврейски организации и представители на властите.
ФБР започна разследване заедно с министерството на правосъдието, което отговаря за спазването на човешките права и гражданските свободи. Правителството на Тръмп осъди заплахите.

В разпространена днес декларация на Белия дом, цитирана от Асошиейтед прес, се заклеймяват "омразата и мотивираното от омраза насилие" и се изтъква, че президентът на САЩ "е дал ясно да се разбере, че подобни действия са неприемливи".

Преди това Иванка Тръмп призова в Туитър към религиозна толерантност. В туита й се казва: "Ние трябва да защитим молитвените си домове и религиозни центрове".

Дъщерята на Доналд Тръмп прие юдаизма, преди да се омъжи за Джаред Къшнър, припомня БТА.

Президентът на САЩ нарече заплахите срещу еврейските центрове "ужасяващи и болезнени" и по време на посещение в новооткрития във Вашингтон Национален музей за афроамериканска история и култура. Те са "многозначително напомняне защо трябва да се води битка с фанатизма, нетърпимостта и омразата във всичките й форми", коментира той.

Тръмп допълни, че заплахите срещу еврейските центрове са "тъжно напомняне" за работата, която предстои да се свърши в Съединените щати.

Президентът на САЩ беше придружен в музея от дъщеря си Иванка, номинирания от него за министър на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, съпругата му Канди Карсън и сенатора от Южна Каролина Тим Скот. Групата разгледа експозиция, посветена на израстването на Карсън от бедно момче до известен неврохирург педиатър.

Чернокожият лекар беше съперник на Тръмп в борбата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори.

"Честно казано, фантастичен е", каза американският президент за музея.

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп посети миналата седмица тази нова забележителност заедно със Сара Нетаняху, съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Тръмп, отново се оказахте неподготвен. САЩ е новия Израел. В държавата ви има огромно количество евреи и еврейски секти. Обама също беше евреин, но никога не го каза и за това така ожесточено водеше войни с заобикалящите Израел държави. Нямам против евреите, но се питам защо в БГ външно е само с евреи, а от днес решиха че съпругата на Паси ще ни е представител в ЕС. И преди да ме обвините в антисемитизъм ще попитам, християните не разбират ли от външна политика и Ес?
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Историята 3Ти не разбра ли че путинците разлюбиха Тръмп, щото иска да върнат заграбения Крим. Така че се коригирай защото не си политкоректен по путинските критерии.
9
2
 
7
 
! Отговори
Историята 3 преди 7 години
Тяхна си работа ,не се меся,но как ще спрат Путин ,когато половин Европа се разтърсва срещу своя си елит .Така както Америка измете ДП и Обама .Богатите са срещу Тръмп и Путин ,но народите мразят ислямистите щото жертвите се дават от народите все пак . Това е кубче на Рубик ,което няма майче как да се сглоби .Няма как да искаш Европа да е под мантията ти ,а Европа да си слага хиджаба .
8
2
 
5
 
! Отговори
Историята преди 7 години
Уви ,боя се ,че това е реалната картина на континента Европа и Америка. Ако намираш нещо логично в това да зовеш в защита на демокрацията срещу ислямофобията (като Маккейн)а да забравяш ,че срещу запада се бият всички ислямски държави ,това е даже предателство .
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова пък в Русия антисемитизма се чувства като у дома си. А руските лакеи се стремят да го пренесат и у нас.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИсториятаПич, големи глупости си написал!А логиката с която си забъркал Путин, Клинтън, Тръмп, Юнкер и ЕС е достойна за изучаване в учебниците по псилохогия в разделите - "Алогично мислене" и "Когато си ***, си оставаш *** за цял живот".
5
5
 
4
 
! Отговори
Историята преди 7 години
Тръмп е малко -по добре от Маккейн ,който иска да защитава мюсюлманите ,които искат да разрушат запада . Впрочем това е проблема на запада.Едните искат да се защитават от Путин ,а другите от исляма.Едните искат да ги защитава Клинтън ,а другите Тръмп . Такова фиско не е имало и или ЕС бързо ще бъде замеен от някакви нови структури без Юнкер и сие или просто всички си отиват до 20 г барабар с щатите.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антисемитизмът трябва да бъде спрян рече Тръмп А ислямофобията трябва да расте аха ясно какъв е господинът официално всъчки агресивни страхливци са от едно звено Чакаме следваща новина Тръмп и Хилъри със прегрътки все пак служат за едни и същи
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли евреите са преследвани по цял свят от хиляда години? Може би защото са като шведите, и едните и другите изсмукват благата на цели държави и континенти и ги унищожават, просто едните го правят тайно а другите конспиративно. Хитлер ги е погнал защото 47% от икономиката на германия е била в техни ръце при гилямата криза до преди хитлер. Това го умеят да унищожават като скакалци всяка държава. Сега сащ са наред
2
2
 
11
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Обамията продължава както се вижда с такъв материал кака да направиш велика пак Америка .То за това трябват бели хора с ума си .
1
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Приготвих пуканки XXl ...и студена кола!