Милиони имигранти подлежат на експулсиране от САЩ

Закрила има за влезли незаконно като деца и получили образование
22 фев 2017 10:13, Елка Василева
37
Милиони имигранти подлежат на експулсиране от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Американското министерство на вътрешната сигурност огласи нови директиви за експулсиране на хора без документи, подчертавайки, че почти всички от 11-те милиона незаконно пребиваващи в САЩ подлежат на експулсиране, предаде Франс прес.

В две директиви министърът на вътрешната сигурност Джон Кели нареди на митническите и имиграционните служители да експулсират възможно най-бързо всички незаконно пребиваващи, на които попаднат при изпълнение на служебните си задължения.

Правителството дефинира седем нива на приоритет при експулсирането на нелегални имигранти начело с осъдените за нарушения или престъпления. Списъкът обаче включва също хора, които са само обвинени в нарушения и оставя на служителите да преценяват дали те представляват заплаха за обществения ред или националната сигурност.

За сметка на това остава в сила закрилата, гарантирана от директива на бившия президента Барак Обама от 2012 г. на хора, влезли незаконно в САЩ като деца и получили образование в страната - т.нар. "мечтатели", които сега са около 750 000, отбелязва ТАСС.

С много малко изключения министерството няма да освобождава от изискванията си нито една категория чужденци, подлежащи на експулсиране. Всички нарушители на имиграционните закони може да бъдат обект на съдебно преследване и дори експулсиране от САЩ, обясни ведомството.

Прилагайки указите, подписани на 25 януари от президента Доналд Тръмп, Джон Кели даде началото и на строителството на обещаната от Тръмп стена по границата с Мексико.

Очаква се назначаването на 5000 митнически агенти и 10 000 имиграционни служители да ускори обещаните мерки срещу незаконната имиграция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са коментарите
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще им се плати обещетението от сащ че надила вкараха димукрация
26
0
 
0
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мисля, че я имам..и съм я чел! Но май си спомням само заглавието
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 27Хаим Оливер имаше една книжка за подобен сценарий, казваше се Енерган 22. Издадена беше през 80-те. Днес звучи малко наивно в някои отношения и доста реалистично в други. не съм сигурен, но можеш да я потърсиш в Читанка
24
1
 
2
 
! Отговори
Циник до 27 преди 7 години
В близките години...ни очакват големи сътресения! Не вярвам, че ще са за добро!Започвам да завиждам на новозеландците! Още по "интересно" ще стане , когато се достигне МАКСИМУМА в петролодобива.Страх ме е за децата ни - в какъв свят ще им се наложи да живеят.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 25интересно ми как и до каква степен ще се видоизменят стоково-паричните взаимотношения при тази нова реалност и какви още врътки на глобализацията ще сме принудени да видим и понесем.
22
1
 
6
 
! Отговори
Циник до 25 преди 7 години
Всичко, което си написал е вярно! Много по-шокиращо го поднесоха по Дискавъри - изчерпващи се ресурси, съсредоточаване на световния капитал в ръцете на броени хора ...роботизация, и автоматизация...цяла неквалифицирана Африка..огромна част от арабските държави..милиарди се превръщат в безполезна тежес в свят на транскорпорации, и глобален капитал! В преследване на растящи дивиденти - никой не иска да храни излишни гърла - ей така - бъдева!
21
1
 
6
 
! Отговори
До 22 – Циник до 19 преди 7 години
Обонго е в основата, но не беше сам. Почти цяла Европа му пригласяше по фарисейски окуражително. А и Русията даде своя дан. В крайна сметка всеки си гледа интереса.Но има и още нещо за което все още не си даваме сметка, въпреки че изобилства в миналото на всички ни. Взехме да се пренаселваме и храната и водата почнаха да не стигат. И това не е от вчера. През 1950 сме били 2.5 млрд, а в 2020 се очакват 8.0 млрд. А и колебанията в климата (невидими за тръмпанарите) винаги са генерирали миграция.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19 (20)Защото е политнекоректно и най-вече финансово неизгодно за нашенските пишман-тарикати. Току виж ни спрели някоя европрограма, а колко наши момчета са се наточили да усвояват, пардон ... работят по нея за просперитета на нацията и най-вече в единствено и частично партийно число
19
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 21 преди 7 години
Пиша от мобилния - тъпчо ! А - то е до Я-то! Малко ми са дебели пръстите! Е и??? *** , по важен е смисъла!
18
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 19 преди 7 години
Тцъ! Обонго е този на когото трябва да благодарим за паплачта заливаща Европа!8 години освобождааше Ирак, Сирия, и Либия ...сееше демокрация по петролните кладенци, и пращаше на Мурксул-ханъм милиони гости..които не знаят как се ползва тоалетна хартия, и сифон!
17
2
 
1
 
! Отговори
до Цинк преди 7 години
Научи се да пишеш "индустриАлно" и после пак раздавай мозък!
16
1
 
17
 
! Отговори
19 преди 7 години
Аз лично познавам българи, хванати за незаконно пресичане на границата, осъдени и депортирани. И те не се оплакват от това, защото знаят, че са нарушили закона. Не разбирам, защо на незаконното пресичане на нашата граница се гледа, като на разходка и няма повдигнати обвинения?
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама създаде така наречената "машина за депортиране". Никой друг президент не е депортирал толкова много емигранти, и не е създавал такава организация за депортирането им. Тръмп просто ще се възползва от създаденото и има шансовете да го задмине. Да ви напомня, че приоритетно ще се експулсират такива с доказани престъпления или повдитнати обвинения. Въпреки, че не харесвам Тръмп и считам че ще се провали като президент, това е съвсем законна и нормална практика.
14
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 7 години
дреме ми на черупката за "милионите имигранти" в САЩ !... Трябва да изгонят абсолютно всички навлеци Така трябва да направят и европейските страни!Само дано някои от изгонените да не се довлекат насам, у нас...
13
3
 
11
 
! Отговори
Циник до lukyman преди 7 години
Точно обратното е! Глобалните корпорации душат прогреса, и конкуренция...те са тези, които подготвят почвата за новия строй - индустриялното робство! CETA и TTIP бяха техни отрочета!
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега всичкото гладно българин на самолета и да заобичат майка България....
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите в САЩ и Европа са различни, грешкат е да ги слагаме под общ знаменател! Тръмп се възползва от невежеството на болшинството хора...НЕ МОЖЕМ да сравняваме работягите християни латиноамериканци с мюсулманската невежа ***, заливаща Европа! !!
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките руснаци! Те са най-много от нелегалните имигранти в САЩ и ще понесат най-големи загуби.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanТо па едни психолози.Всичките са на хранилка при полит опонентите му.