Екзекуции в 21 век - газова камера и електрошок

В Мисисипи вече имат варианти на смъртоносната инжекция
44
Екзекуции в 21 век - газова камера и електрошок
Снимка: Reuters, архив

Сенатът на американския щат Мисисипи гласува снощи за добавяне на газовата камера и електрошока като варианти за екзекуция, които да се приложат, в случай че съдилищата попречат на щатските власти да закупят медикаментите за смъртоносна инжекция, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Смъртоносната инжекция е единственият позволен метод за екзекуция в Мисисипи.

Щатът е изправен пред съдебни дела, ищците по които твърдят, че медикаментите, които планира да използва за смъртоносната инжекция, биха нарушили конституционната забрана за налагане на жестоки и необичайни наказания.

На 8 февруари долната камара на щата гласува за разрешаването на екзекуции чрез разстрел, електрошок или газова камера.

На 23 февруари комисия на горната камара изключи разстрела и вчера гласува за връщането на проектозакона в долната камара.

Щатът не успява да се снабди с медикаментите, които използваше навремето.

Последната екзекуция, извършена на негова територия, беше през 2012 година.

Общо 33 щата в САЩ допускат смъртното наказание, но само Оклахома и Юта допускат извършването му чрез разстрел, съобщава Центърът за информация за смъртното наказание, цитиран от АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
И ти оправдаваш убийствата на невинни хора от комунистите след 1944 с тяхната борба срещу властта преди 1944?И двете страни са използвали насилие и терор едни срещу други, но само комунистите си прочистват място за новата власт, убивайки умни и кадърни хора, за да настанят собствените си ***, чиито внуци ни управляват днес.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено си е възпиращ фактор.Само трябва да се изпълнява по-бързо.Например няколко дни след присъдара-2-3.Сега ги осъдят и киснат по 20 години в затворите после ги помилват или умрат от старост. Жалка работа.Престъпникът трябва да знае,че като извърши убийство това значи,че на 95% се е самоубил.На оня арабин френският атентатор адвокатът му съди държавата щото лампите в килията му светели и му пречели на зрението.Ето такова грозно порно не бива да се допуска.
14
1
 
8
 
! Отговори
quattro преди 7 години
До Анонимен 15 Сигурно не са се справили на 100%, ама съм сигурен, че по улиците не се разхождат лица с по 78 криминални регистрации...
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като имат смъртна присъда, справиха ли се с престъпността?
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убивали отличникът на класа ??? Абе ти ме утрепа бре ! А за отрязани глави преди 09.09.1944, не си ли чувал, за множество осъдени на смърт политически противници, не знаеш ли, за изгорени от царската полиция живи хора, сефте ли чуваш ? Терорът е двустранен и нищо не го оправдава !
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е член на ЕС, не е 51ви щат, нито е заддунайска губерния...кеф ли, ще ви е да ви пръснат главата, 'щото сте се объркали и не сте си държали ръцете на волана, при катаджийска проверка?!
10
5
 
11
 
! Отговори
До стария комунист преди 7 години
Само че, освен спекуланти и прекупчици, много по-често разстрелвахте хора, които просто мразехте за нещо си. Като отличника на класа, годеника на хубавата мома в селото, или съседа с нивата точно до реката.И какви станаха довчерашните комунисти? Банкери, спекуланти и прекупчици.
9
2
 
18
 
! Отговори
Д-р Ташунков преди 7 години
В България да приемат закон за стерилизация на родители,коити имат 2 деца,а не се грижат за тях,или са неграмотни и чакат на държавата.А за изнасилвачите наказанието да е евтино и ефектно,да се изпълни с две тухли с удар по ташаците.Хуманно е,защото е мигновенно,без предварителен стрес от индивида.
8
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 век нацистка Германия. 21 век фашистки САЩ.Открийте разликата!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тюлен-краварЕми на нас пък министър-председателят ни често се появяваше по анцуг, така че няма какво да умуваме за американците. Дай да им стигнем стандарта на средната класа, пък ако искат министрите по потници да ходят.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изброените методи при Фюрера работеха безотказно и нямаше недоволни!
5
2
 
13
 
! Отговори
тюлен-кравар преди 7 години
В 17-та година на 21-ви век в първият си работен ден новоназначеният министър на вътрешните работи на СПЩ Райън Зинке се появи пред сградата на министерството в образа на каубой - широкопола мека шапка, дънки, чизми, яхнал кон.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата с изборни прокурори и шерифи, държавата с най-много съдебни грешки.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какъв е проблема да те приспят и убият? И най-слабия анестизиолог може да се справи с това.
2
2
 
33
 
! Отговори
маке преди 7 години
а у нас кога
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ел столът не е хуманен за присъстващите.Казват,че имало лоша миризма.Най разумно и съвременно е да ги застрелват .